Konsantrasyon Nedir ? Konsantrasyon Bozukluğu Neden Olur ?

konsantrasyon-bozukluğu-neden-olur
Konsantrasyon Nedir ?

Bu yayınımızda Konsantrasyon Bozukluğu Nedir , Konsantrasyon Bozukluğu Neden Olur ? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz. >>>

Konsantrasyon nedir ? Konsantrasyon diğer dikkat dağıtıcı şeyleri görmezden gelirken zihni bir göreve veya bir dizi göreve odaklama yeteneğidir. Zihnin yabancı uyaranlarla nasıl başa çıktığına bağlı olarak birkaç konsantrasyon seviyesi vardır. Diğer bir konsantrasyon ölçüsü, tek bir göreve odaklanmanın sürdürülebileceği zaman aralığıdır. Bazı bozukluklar ve nörolojik hastalıklar, bir kişinin odaklanmasını imkansız hale getirebilir. Bir sorun olduğunda odaklanmayı iyileştirmeye yardımcı olacak birkaç yöntem de mevcuttur.

Sürekli dikkat , insanlarda en çok konsantrasyon olarak algılanan şeydir. Bu, bir kişinin dikkatini kolayca çekmeyen bir şeyi gerçekleştirmesine veya deneyimlemesine rağmen farkında kaldığı bir durumdur. Kişi, başından sonuna kadar, sürdüğü müddetçe elindeki göreve sürekli olarak odaklanmış kalacaktır.

Sürekli dikkatin tersi odaklanmış dikkattir. Bu, bir kişiye dikkatini ona çeken bir tür olay sunulduğu zamandır. Odaklanmış dikkat genellikle sadece saniyeler sürmesine rağmen, başka bir konuya yeniden odaklanmadan önce o süre boyunca diğer çevresel olayların konsantrasyonu ve dışlanması söz konusudur.

Kalan iki konsantrasyon türü, seçici ve dönüşümlü olarak bilinir. Seçici dikkat , bir kişinin bir göreve odaklanmayı sürdürme yeteneğidir, diğer uyaranlar ise bu dikkati aktif olarak uzaklaştırmakla tehdit eder. Bunun bir örneği, bir kişinin tek bir dinleyiciye odaklanırken, odada diğer tüm konuşmaları dışarıda bırakarak kokteyl partisi efekti olarak adlandırılır. Değişen dikkat, bir kişinin dikkatini iki ayrı görev arasında özgürce değiştirebildiği zamandır.


Konsantrasyon Bozukluğu Neden Olur ?


Konsantrasyon Bozukluğu Neden Olur ? Normal odaklanma mekanizmaları, hastalıklar veya nörolojik bozukluklar nedeniyle kesintiye uğrayabilir . Bu bozukluklar, beynin işleyişini engelleyerek kişinin ya bir konudan diğerine hızlı hareket etmesine ya da uzun bir süre için tek bir göreve aşırı odaklanmasına neden olabilir. Bu tür koşullar genellikle kısa süreli belleği de etkiler. Dikkat eksikliği bozukluğu (ADD) gibi daha az aşırı koşullar, dikkat süresinin kısalmasına ve öğrenme zorluğuna neden olabilir .

Odaklanmada sorun yaşayan insanlara yardımcı olabilecek zihinsel egzersizler var. Bunlar arasında yapılandırılmış oyunlar, zamanlanmış aktiviteler, meditasyon ve hatta bulmaca çözmek kadar basit bir şey olabilir. Bazı ilaçlar, konsantre olmakta güçlük çeken bir kişide odaklanma ve dikkat düzeyini iyileştirmeye de yardımcı olabilir.

Konsantrasyon Bozukluğu Nedir , Konsantrasyon Bozukluğu Neden Olur ? 

Yorum Gönder

0 Yorumlar