Kral Arthur Kimdir ? Kral Arthur Efsanesi Nedir ?

Kral Arthur Kimdir ?  Kral Arthur Efsanesi Nedir ?
                                          

Bu yayınımızda Kral Arthur Kimdir , Kral Arthur Efsanesi Nedir ? gibi sorulara cevap verilmiştir.

Kral Arthur, efsaneleri, özellikle Yuvarlak Masa Şövalyeleri ile ilgili efsaneleri, Orta Çağ boyunca çoğu Avrupa ülkesinde, özellikle de Fransa, Almanya ve İngiltere'de önemli ölçüde gelişen İngiliz kralıdır. Gerçek bir Kral Arthur'un var olup olmadığı uzun zamandır tartışılıyor ve MS 5. yüzyılda, Sakson işgalcilerini geri çevirmek için başarılı bir savaşa veya birbiri ardına savaşlara liderlik edebilecek bir Arthur, muhtemelen Romalı veya Kelt olduğuna dair bazı kanıtlar var. Mitlerden ve efsanelerden bildiğimiz Arthur, çok daha hayal ürünü bir şekilde ifade edilmiştir ve kurgusal karakterden ilk söz , 11. ve 12. yüzyıl din adamı, Monmouthlu Geoffrey tarafından Britanya Krallarının Tarihi'nde geçer .

Temel efsane, bu İngiliz kralının Gorlois'in karısı olan Uther Pandraeg ve Igraine'nin oğlu olduğudur. İgraine'ye aşık olan ve büyücü Merlin'in öğüdüyle ona kocası kılığında gelir. Arthur'un ebeveynliği nedeniyle başka bir şövalyenin koğuşu olarak yetiştirilir ve yalnızca Uther'in ölümünden sonra ebeveynliğini öğrenir. 

Arthur, kral olarak adalet için savaşan bir grup şövalyeyi bir araya getirir ve Yuvarlak Masa Şövalyelerini kurar. Her hikayeye bağlı olarak görevler arasında Kutsal Kase'nin aranması var . Efsanelerin bir diğer önemli unsuru, Arthur'un kurduğu adil krallık olan Camelot'u kurmasıdır.

kral-arthur-efsanesi
Kral Arthur Kimdir ?  Kral Arthur Efsanesi Nedir ?
                                          

Arthur, çocuksuz Guinevere ile evlidir, ancak çeşitli hesaplar ona, sonunda babasını öldüren (ve onun tarafından öldürülen) ve krallığını altüst eden Mordred adlı bir oğlu da dahil olmak üzere gayri meşru çocuklar verir. Mordred'in öyküsü ve babasıyla ilişkisi bazı açılardan son derece üzücü, çünkü Mordred, kral ile üvey kız kardeşi arasındaki ensest ilişkisinin ürünü. En nazik hesaplar bundan bahsetmez ya da Morgase'nin kendisiyle olan ilişkisinden haberi olmadığını ileri sürerek kralı savunur ve çok eski anlatımlarda Mordred, Arthur'un oğlu değildir.

Kral ve Camelot'un hikayeleri defalarca yeniden anlatıldı ve Orta Çağ ilerledikçe önemli değişikliklere uğradı. İngiltere dışındaki masallarda vurgu, genellikle Lancelot, Parzival ve Gawain gibi ek şövalyeler eklemekti . Bazıları tüm hikayeyi en iyi şekilde ele alan Thomas Mallory'nin 15. yüzyılın sonlarında yayınlanan Le Morte D'Arthur'u olduğunu düşünüyor .

Diğerleri, TH White'ın The Once and Future King , Marion Zimmer Bradley'nin The Mists of Avalon ve Mary Stewart'ın Merlin Trilogy gibi çalışmaları da dahil olmak üzere Arthur masallarının modern sunumlarını tercih ediyor . Çok sayıda film de kralı ele aldı. Bunlardan en sonuncusu, Kral Arthur'un 2004'te yaptığı zaman, Orta Çağ'da değil, gerçek Arthur'un gerçekte sahip olabileceği MS 5. yüzyılda gerçekleşerek masalın bazı tarihsel doğruluğunu geri getirmeye çalışıyor. hüküm sürdü.


Kral Arthur Kimdir , Kral Arthur Efsanesi Nedir ?


Yorum Gönder

0 Yorumlar