Melamin Nedir ? Melamin Nerede Bulunur ?

Melanin Nedir ? Melanin Nerede Bulunur ?


Bu yayınımızda Melamin Nedir, Melamin Nerede Bulunur ? sorularına cevap bulabilirsiniz. Okumaya devam ediniz... >>>

Melamin, yangına dayanıklı ve ısıya toleranslı sentetik bir polimer olan melamin reçinesi üretmek için genellikle formaldehit ile birleştirilen organik bir bileşiktir . Reçine, oldukça stabil bir yapıya sahip çok yönlü bir malzemedir. Melanin kullanım alanları arasında beyaz tahtalar , yer karoları, mutfak gereçleri, yangın geciktirici kumaşlar ve ticari filtreler bulunur. Melamin sıcakken kolayca kalıplanabilir ancak sabit bir forma dönüşür, bu da onu belirli endüstriyel uygulamalar için uygun hale getirir. Bu bileşiğin normal kullanımları için güvenli olduğu kabul edilir, ancak onunla kontamine olmuş gıda ürünleri tüketim için güvenli olmayabilir.

Reçine

Bu tip reçine melaminin formaldehit ve bazen üre ile ısı ve basınç altında karıştırılmasıyla yapılır . Maddeler polimerleşmeye başlar ve istenen şekli oluşturmak için bir kalıba zorlanır. Basınç altında, melamin su salar ve bu da plastiği çıkarılmazsa dengesiz hale getirebilir. Malzemeler polimerleşmeyi bitirir ve bitmiş bir ürün oluşturur.

Melamin reçinesi, kalıplamadan sonra sabitlendiği için termoset plastik olarak bilinir. Yeterince ısıya maruz kalırsa ayrışır. Bu nedenle, bu tür bulaşıklar fırın veya mikrodalgada olduğu gibi yüksek sıcaklıklara maruz bırakılmamalıdır. Bu tip reçinenin de geri dönüşümü zordur.

Köpük

Köpük ürünler de melaminden yapılabilir. Bu köpük, son derece sert olan ve bu nedenle çok çeşitli maddeleri kolayca temizleyebilen yığınlanmış kabarcık şekillerinden oluşan ayırt edici bir yapıya sahiptir. Melamin köpüğü, çok çeşitli yüzeylerden çizikleri ve kiri temizlediği bilinen birkaç sünger benzeri ürün dahil olmak üzere çeşitli ticari isimler altında pazarlanmaktadır.

Isı Dayanıklılığı

Melamin ayrıca çok çeşitli aleve dayanıklı malzemelerde rol oynar. Bunlar, döşemede kullanılan tekstiller ve itfaiyeciler tarafından giyilen üniformaları içerir. Termal astarlar ve ısıya dayanıklı eldivenler ve önlükler de melamin kullanılarak yapılır.

Filtreler

Bazı filtreler de melaminden yapılmıştır. Malzeme gözeneklidir ve maddelerin geçmesine izin verir, ancak belirli bir boyuttaki parçacıkları filtrelemek için kullanılabilir. Bu filtreler yüksek kapasiteye sahiptir, sıcak ortamlarda kullanılabilir ve son derece verimlidir.

Emniyet

Melamin, 21. yüzyılın başlarında bazı çocukların ve birçok evcil hayvanın ölüm nedeni olduğu belirlendiğinde sağlık sorunlarının konusu haline geldi. Çin'deki süt üreticilerinin, nitrojen içeriklerini artırmak için bu bileşiği süt ürünlerine ekledikleri , böylece protein seviyelerini yaygın olarak kullanılan basit test prosedürlerine göre yükselttikleri keşfedildi . Bu karıştırılmış süt ürünleri, Çin ve diğer ülkelerdeki tüketicilere satılan evcil hayvan maması, bebek maması ve yoğurt gibi diğer ürünlerde kullanıldı. Bununla birlikte, bu ürünlerin melamin içeriği, güvenli seviyeler olarak kabul edilenden daha fazlaydı. Çin daha sonra süt ürünlerine melamin eklenmesini ortadan kaldırmaya yönelik adımlar attı.

Melanin Nedir, Melanin Nerede Bulunur ? 

Yorum Gönder

0 Yorumlar