6 Adımda Doğum Günü Afişi Nasıl Hazırlanır ?

6 Adımda Doğum Günü Afişi Nasıl Hazırlanır ?
                                       

Bu yayınımızda Doğum Günü Afişi Nasıl Yapılır ? Doğum Günü Banner Nasıl Yapılır ? Doğum Günü Afişi Yapma Püf Noktaları Nelerdir ? gibi sorularınıza cevap bulabilirsiniz. >>>

Doğum günü kutlamaları için ev yapımı bir dokunuşa sahip olmanın özel bir yanı var . Bu basit doğum günü afişi yapımı çok eğlenceli ve yapımı da çok kolay. Doğum günü kutlamalarında arkadaşlarınız veya aileniz için kişiselleştirilmiş bir doğum günü afişi hazırlayın ve kesinlikle sevgiyi hissedecekler! Onur konuğunuz, doğum günü bannerini  hatıra olarak da saklayabilir.

Doğum günü afişi yapmayı planlarken, afişin görünümünü kutlamalara uygun hale getirmek için doğum günü partinizin temasını düşünün. Renkleri, kağıt desenlerini, bayrak şekillerini ve hatta alfabenizin stilini özelleştirebilirsiniz. Süslü kesme aletleri yoktur, bu nedenle bu projeyi yalnızca tedarik dolabınızda bulunan öğelerle, ayrıca kağıt, etiketler ve süslemelerle oluşturabilirsiniz.


6 Adımda Doğum Günü Afişi Nasıl Hazırlanır ?

Doğum Günü Afişi Hazırlamak İçin Neye İhtiyacınız Olacak

  • Ekipman / Aletler
  • Yapıştırıcı
  • Makas veya kağıt kesici
  • Kalem
  • Cetvel
  • Delgeç

Malzemeler

  • Düz renkli kartlar
  • Tamamlayıcı renkte desenli kağıt veya kartonlar
  • Alfabe etiketleri veya siyah işaretleyici
  • Pamuk kordon veya sicim (ip)
  • Püsküller, kıvrılmış şerit, boncuklar (isteğe bağlı) 

1) Kartlarınızı Kesiniz

Kartları keserek başlayın. Standart 20 cm x 30 cm kağıtlarla çalışıyorsanız (A4 kağıdı)  bunları dörde bölebilirsiniz. Uzun ucun orta noktası boyunca cetvelinizi kullanarak ilk kesiminizi ölçün ve levhayı doğrudan ikiye bölün. Ardından, bu sayfaların ikisini de ikiye bölün ve dört çeyrek oluşturun. Bu çeyreklerden her biri 10 cm x 15cm olacaktır.

İpucu:

Doğum Günün Kutlu Olsun diyorsan, (HAPPY BİRTHDAY) afişinin her harfi için 13 parçaya ihtiyacın olacak. Birisinin adıyla özelleştirmek isterseniz, addaki her harf için bir sayfa olacak kadar sayfa hazırlayın.


6 Adımda Doğum Günü Afişi Nasıl Hazırlanır ?

2) Desenli Kağıdı Kes

Desenli kağıdı, her afiş bayrağında bir vurgu rengi ve desen işlevi görecek şekilde kesin. Desenli kağıdınızın 10 cm x 5 cm boyutundaki parçalarını kesin.

İpucu:

Bir önceki adımdaki talimatlara göre, Mutlu Yıllar afişinin harfleri için bu desenli kağıt parçalardan 13'üne veya bir ad kullanıyorsanız daha fazlasına ihtiyacınız olacak.

 

6 Adımda Doğum Günü Afişi Nasıl Hazırlanır ?

3) Deseni Yapıştırın

Bir tutkal çubuğu kullanarak desenli kağıdın arka tarafına biraz tutkal sürün. Desenli kağıdı düz renkli kartınızın düz bir yaprağının bir ucuna yapıştırın ve tüm kenarları hizaladığınızdan emin olun. Güvenli olduğundan emin olmak için tüm kenarlara sıkıca bastırın.

 

6 Adımda Doğum Günü Afişi Nasıl Hazırlanır ?


4) Harfleri Yerleştir - Delgeçi Kullan-

Doğum günü afişinizin her bayrağına bir harf yerleştirin, mektubu desenli kağıt bayrağın altında olacak şekilde bayrağın ortasına yerleştirin. İster çıkartma kullanıyor olun ister bir işaretleyici kullanarak yazıyor olun, her bayrağa bir Mutlu Yıllar harfi uygulayacaksınız. Harfler uygulandıktan sonra, bir delgeç kullanarak her bayrağın üst köşelerinde her iki kenara da bir delik açın.

İpucu:

Alfabe etiketiniz yoksa, her bayrağa bir harf yazmak için siyah bir kalem kullanabilirsiniz.

 

6 Adımda Doğum Günü Afişi Nasıl Hazırlanır ?


5) Kordon Üzerine İp

Birkaç metre uzunluğunda bir ip (sicim) kesin. Kartları dizmek için, "H" harfiyle başlayıp kabloyu sol deliğe, önden arkaya ve ardından sağdaki delikten arkadan öne doğru sokun. Sırayla her harf ile bu şekilde devam edin.

İpucu:

Tüm harfleri ve kelimeleri tek bir uzun kabloya dizebilirsiniz. Veya, afişinizi asarken daha fazla esneklik için, her kelimeyi kendi kordonuna yerleştirin, böylece ayrı ayrı asabilirsiniz.

 6) Asın

Afişiniz süprize hazır. İpi doğrudan duvara asın veya bunları dekoratif askılara (aşağıdaki altın olanlar gibi) takın ve doğum günü kutlamaları başlasın!

İpucu:

Çalışmanıza püsküller, renkli ve kıvrılmış şerit parçaları ve hatta boncuklar ekleyerek afiş dokunuzu ve canlılığınızı verin.


6 Adımda Doğum Günü Afişi Nasıl Hazırlanır ?


 

 Doğum Günü Afişi Nasıl Yapılır ? Doğum Günü Banner Nasıl Yapılır ? Doğum Günü Afişi Yapma Püf Noktaları Nelerdir ?


Yorum Gönder

0 Yorumlar