Karma Cilt Tipi Nedir ? | Özellikleri Nelerdir ?


Karma Cilt Nedir ? | Özellikleri Nelerdir ?
                                       

Bu yayınımızda Karma Cilt Tipi Nedir ? Kimlere Karma Ciltli Denir ? Karma Cilt Özellikleri Nelerdir ? Karma Cilt Nasıl Belirlenir ? şeklindeki sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

Karma cilt, hem kuru cilt hem de yağlı cilt semptomlarını gösteren yüz cildini tanımlamak için kullanılan bir terimdir . Karma ciltler etkili bir şekilde bakımı zor olabilir çünkü yağı azaltan ürünler cildin belirli yerlerinde aşırı kuruyorken nemlendirici ürünler diğer bölgelerde aşırı yağlanmaya neden olabilir. Bir cilt bakımı rejimini doğru şekilde dengelemek için, karma cilde sahip kişilerin istenen görünümü oluşturmak için doğru ürünleri bulmak üzere deneme yanılma uygulaması gerekebilir.

Karma Cilt Yapısı Nasıl Anlaşılır ?

Cildin karma olup olmadığını belirlemek için yüzü suyla iyice yıkayın ve yumuşak bir bezle kurulayın. Kuru cilt alanları gergin hissedebilir veya ciltte soyulma veya pullanma belirtileri gösterebilir. Yağlı cilt parlak görünecek ve görünür bir parlaklığa sahip olacaktır ve gözenekleri tıkayan siyah nokta veya sivilce belirtileri gösterebilir. Cilt karma ise hem yağlılığı hem de kuruluğu gösteren belirtiler gösterecektir.

Yağlı cilt, şekli için T bölgesi olarak bilinen burunda ve kaşların üzerinde meydana gelebilir. Kuru cilt daha çok yanaklarda ve boyunda görülür ve genellikle temizleyicilere karşı artan hassasiyet ve ciltte pullanma veya soyulma ile karakterizedir. Çene yağlı veya kuru olabilir ve cilt bakımı rejimine bağlı olarak uçlar arasında gidip gelebilir.

Karma Cilt Nedir ? | Özellikleri Nelerdir ?
   

Bazı kozmetik ve cilt bakımı şirketleri, özellikle karma ciltler için ürün grupları sunmaktadır. Bu ürünler, yağlı alanlarda kırılmaları önlemek için fazla kiri ve yağı temizlerken, kızarıklığı veya pullanmayı önlemek için kuru alanlara nem sağlar. Karma cilde sahip birçok kişi, çeşitli cilt bakım ürünlerini kullanarak ve bunları belirli yüz bölgelerine dikkatlice uygulayarak başarıya ulaşır. Örneğin, bazı insanlar kuru yanaklara ve boğaza nem artırıcı bir serum uygularken T bölgesi boyunca yağ azaltıcı bir toner uygulayabilir.

Deneme ve yanılma, genellikle karma ciltler için dengeleyici bir rejim bulmanın ana yoludur. Bazı uzmanlar, nem sağlarken ve kırılmaları önlerken cildi hasardan korumak için her gün yağsız, güneş kremi içeren bir nemlendirici kullanılmasını önermektedir. Yağlı cilt kırılmaya eğilimli olabileceğinden, aşırı kurumaya neden olmayan akne önleyici bir formül bulmak önemli olabilir. Aksine kuru cilt, sert ürünlere tepki verme olasılığı daha yüksek olabilir, bu nedenle yumuşak bir temizleyici satın almayı ve toneri yalnızca yağlı bölgelere sürmeyi düşünün . Bir ürün iki hafta sonra cilde fayda sağlamıyorsa, yeni bir şeyler denemeyi düşünün.


Karma Cilt Nedir ? Kimlere Karma Ciltli Denir ? Karma Cilt Özellikleri Nelerdir ? Karma Cilt Nasıl Belirlenir ?

 


Yorum Gönder

0 Yorumlar