Köstebek Nasıl Yakalanır ? |
Bu yayınımızda köstebek nasıl yakalanır , köstebek nasıl avlanır, köstebek tuzağı nasıl kurulur gibi sorularınıza cevap bulabilirsiniz. İşte köstebek nasıl yakalanır, avlanır püf noktaları. >>>
Av meraklıların bir çoğu, bahçedeki köstebekleri yakalamanın en
etkili yolunun tuzağa düşürülmesi olduğu konusunda hemfikirdir.
Köstebekleri yakalamak zor olmasa da, köstebeğin tünel sistemi hakkında genel bir anlayış ve doğru tuzağın nasıl etkili bir şekilde kullanılacağını öğrenmeyi gerektirir. Köstebekleri yakalamak çok zor değil, Sabır ve pratikle, çoğu insan köstebekleri başarılı bir şekilde yakalayabilmelidir. Zıpkın tarzı tuzak, kurması en kolay ve en kolay bulunan tuzaktır.
Aktif Bir Köstebek Tüneli Bulmak
Köstebekler yavrularını taşıdıkları derin tüneller kazarlar ve çok
kuru veya soğuk havalarda geri çekilirler. Kazılan toprağın konik
yığınları (köstebek tepeleri) genellikle bu derin tünelleri örter.
Köstebek Nasıl Yakalanır ? |
Köstebek Yakalama Püf Noktaları
- Köstebek tepelerini görmezden gelin ve yüzey tünelleri ağına odaklanın.
- Derin tüneller, toprak veya çim yüzeyinin hemen altında bulunan sürekli genişleyen ve değişen besleme tünelleri ağına bağlanır.
- Köstebekler bazı yüzey tünellerini tekrar tekrar kullanır ve yeniler. Diğerleri yalnızca bir kez kullanılabilir.
- Tuzaklar aktif tünellerde kurulmalıdır.
- Toprağı sıkıştırmak için üzerine basarak bir tünelin aktif olup olmadığını belirleyin.
- Aktif ise, köstebek 24 saat içinde toprağı veya çimi tekrar kaldıracaktır.
Köstebek Tuzağı Nasıl Kurulur ?
Aktif bir tünel bulduğunuzda:
- Köstebek tuzağı kurmak için öncelikle ,tünelin üzerine toprağı sıkıştırın.
- Tuzağın bacaklarını sıkıştırılmış alanın üzerine yerleştirin, böylelikle tünelin üstünden geçerler ve derin ve sağlam bir şekilde zemine itilirler. Toprak, tuzağın bacaklarını sıkıca tutturmak için çok yumuşaksa, daha iyi bir yer aramalısınız.
- Tuzağı yerinde tutun ve zıpkın yayını birkaç kez çekin. Mekanizmanın sorunsuz çalıştığından ve dişleri tıkayan çakıl, kök veya başka kalıntı olmadığından emin olana dek dişlerin akıllıca yerine oturmasına izin verin.
- Tuzağın gezinti tavasını sıkıştırılmış alana iyice bastırın ve toprak yüzeyine değdiğinden emin olun. Tuzak ayarlama kolu ile düzgün bir şekilde birleşmesini sağlamak için çok sıkı bir şekilde aşağı itmeniz gerekebilir.
- Zıpkın yayını tekrar, bu sefer tava ve tuzak ayar kolunu kavrayacak kadar çekin.
- Kapanın ayaklarının toprağa sıkıca sabitlendiğinden ve gezdirme tavasının sıkıştırılmış alanın yüzeyine dokunduğundan emin olmak için tekrar kontrol edin.
- Kapanı sık sık, en az 24 saatte bir, yaylanıp yaylanmadığını görmek için kontrol edin. Yaylanmışsa, bir köstebeğin sıkışmış olup olmadığını görmek için parmaklarınızla veya mala ile dişler boyunca kazın. Bazen tuzağa düşmüş bir köstebek hala hayatta olacaktır.
0 Yorumlar