Papatya Çiçeği Özellikleri ve Bakım Önerileri

papatya çiçeği bakım önerileri
Papatya Çiçeği Özellikleri ve Bakım Önerileri


Bu yayınımızda Papatya Çiçeği Özellikleri Nelerdir ? Papatya Çiçeği Faydaları Nelerdir ? Papatya Çiçeği Nasıl Bakılır ? Papatya Çiçeği Bakım Önerileri Nelerdir ? Papatya Çiçeğinin Sağlıya Faydaları Nelerdir ? gibi sorularınıza cevap bulabilirsiniz. >>>

Papatya çiçeği, çok yıllık bitki olan Astro ailesine aittir. Avrupa'da, Akdeniz'de yetişir. Latince'den mükemmel bir inci olarak çevrilmiştir, çünkü yaprakları bu pahalı taşa benzer. Papatya hava şartlarına karşı hassastır, bu onun selefidir. Yağmur yağmadan önce yapraklar kapatılabilir ve sonra yere çekilmeye başlanabilir.

Bitki, çeşitli kısa yumrulu otlara aittir, kökteki yapraklar donuktur, daralmaz ve uzun bir şekle sahiptir. Sapta neredeyse hiç yaprak yoktur. Papatya çiçekleri,  pembe, beyaz, sarı ve kırmızı olabilir. Her çiçekte boru şeklinde bir sarı tohum bulunur.

Bitki çalılarda toplanabilir, sepet şeklinde bir çiçeğe sahiptir. Papatya, ekimden sadece bir yıl sonra çiçek açan uzun vadeli orta boy bitkileri ifade eder. Bitki iki yıl yaşar, bundan sonra deforme olur ve üçüncü yılda ölür.

PAPATYA ÇİÇEĞİ ANLAMI NEDİR ? ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ. >>>


Papatya
iddiasız bir bakım gerektirir, nisan-kasım ayları arasında çiçek açabilir, donmaya karşı dayanıklıdır. İlkbahardan önceki kış tomurcukları tutabilir ve hatta bitki üzerinde yapraklar bırakabilir. Bitki, çalıları bölerek, otomatik kesimler yoluyla çoğalır.

Gigantea gülü - bu çeşitlilik ilkbaharın sonlarından yazın başlarına kadar çiçek açmaya başlar, büyük yaprakları ve genellikle pembe renkte çiçek boyutuna sahiptir.

2. sınıf papatya beyaz büyük çiçeklere sahiptir, ekimden hemen sonra belki 25 çiçek açar. Kültivar - Etna'nın koyu, açık turuncu, bordo çiçeklerle karakterize olduğuna inanılıyor. Düzgün bir turta dizisi karlı bir gümüş kasedir, ancak büyük çiçek açmasından farklıdır.

Margarita türleri, 40 çiçeğe kadar sayılabilir. Alışılmadık yaprakları var, bir tüy şeklinnde. Çiçeklenme, baharın ortasında yaz ortasına kadar başlar. Uzun otlu bitki türleri zinciri, 30 cm yüksekliğe kadar çıkabilen, uzamış yumurta yaprakları ile rozet üzerinde oluşabilmektedir. Bu tür bitki sadece tıbbi özelliklere sahip değildir, aynı zamanda onu kullanarak dekoratif olarak teras, çim, çiçek bahçesini süsleyebilirsiniz, çünkü küçük ve güzeldir. Çiçekçiler, orijinal buketler yapabileceğiniz için bu çiçeğe değer veriyor.

Papatya Nasıl Bakılır ? Papatya Bakım Önerileri Nelerdir ?

Papatya güneşte ve gölgelerde sorunsuz büyür. En önemlisi, organik bileşikler içeren gevşek ve iyi gübrelenmiş topraklar için uygundur. Kuraklıkta tohumların çıkarılması için çok önemlidir. Çünkü bu yapılmazsa çiçek açmayacak veya önemli ölçüde büyümeyecektir. Baharın sonunda çiçek açmaya başladığında en iyi hale getirmek için bitkisel mineral ve organik gübreleri tercih eder. En uygun gübreler sıvı formda olanlardır.

Papatya Çiçeği Özellikleri Nelerdir ? | Bakım Önerileri

Kışın, bitki kuru yapraklarla örtülmelidir, bu nedenle donla başa çıkmak daha kolay olacaktır. Toprak çiçekler için yetersizse yerin üzerine çıkmaya başlar, bu nedenle kompost, kum ve humus ile yerleşmesi gerekir. Bitki tohumlarını dikmek, yaz ortasında, onlardan fide hazırlamadan önce en iyisidir, o zaman toprağa ekilmelidir. Papatya ayrıca çalıyı bölerek çarpılır.

Unutmayın ki çürük köklere, salyangozlar ve  tırtıllar saldırır , bu durumda metaldehit uygulamanız gerekir. B Bitki şifalı türlere aittir, çoğunlukla çiçeklerle yapraklar kullanılır. Çiçekler eşsiz biyolojik olarak aktif maddeler bakımından zengindir - organik asitler, uçucu yağlar, inülin, saponin.

Papatya'nın Sağlığa Faydaları Nelerdir ?     

Küçük bir papatya yardımıyla kanı temizleyebilir, ateş, romatizma, damlacıklardan kurtulabilirsiniz. Bilim adamları, küçük bir yaban mersini yoluyla ciddi endokrin bozuklukları iyileştirebileceğini kanıtladılar, bu yüzden madde değişimi ve hipertansiyon ile ilgili bir sorun olabilir.

Larenjit, bronşit, farenjit tedavisinde geleneksel tıp kullanılmaktadır. Aynı zamanda karaciğer hastalığı, kardiyovasküler sistem, gut, genitoüriner sistem, böbrekler ile ilgili sorunlarda yardımcı olan etkili margarindir. Bu amaçla infüzyon içmek reçete edilir. Dışarıda papatya uygulaması, açık yara uzun süre mevcutsa veya çizikler, yaralar, hemoroidler ve çürükler varsa, tedavi şeklinde kullanım için iyidir. 

Kozmetik şirketleri papatyayı kırışıklıkların tedavisi olarak takdir ediyor. Bunu yapmak için papatya çiçeği yapraklarına ihtiyacınız olacak - en fazla iki yemek kaşığı ve bir litre kaynar su iyi bir şeiklde kaynatılır ve yemeklerden önce günde üç kez 100 ml içilir. Ciltte bir tedavi kullanmak istiyorsanız, çiçek miktarını artırmanız gerekir - üç yemek kaşığı.

Papatya muamelesinin uygun şekilde hazırlanması çok önemlidir, çiçeklerin açması sırasında toplanması yapılmalıdır. Çim güneşli bir konumda kurutulmamalıdır, özel bir fırında yapılması en iyisidir, çünkü güneşte tüm özelliklerini kaybeder. Ayrıca çiçekleri tavan arasında, düşük sıcaklıkta veya gölgelik altında kurutabilirsiniz.

Papatya çiçeği - gizlimesaj

Papatya çiçeğinin arkasındaki mesaj, saflık ve umut mesajıdır. Bu muhteşem ve nazik çiçek, hayatlarında biraz desteğe ve güneş ışığına ihtiyaç duyan biri için mükemmel bir hediyedir.

Papatya çiçekleri, masumiyetin ve pozitif enerjinin mükemmel sembolleridir, bu nedenle yaşadığınız ve saygı duyduğunuz herkes için mükemmel hediyeler olabilirler. Papatya çiçeğinin arkasında güçlü bir sembolik anlamı vardır ve kesinlikle ilk bakışta göründüğünden çok daha ilginçtir.

PAPATYA ÇİÇEĞİ ANLAMI NEDİR ? ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ. >>>



Papatya Çiçeği Özellikleri Nelerdir ? Papatya Çiçeği Faydaları Nelerdir ? Papatya Çiçeği Nasıl Bakılır ? Papatya Çiçeği Bakım Önerileri Nelerdir ? Papatya Çiçeğinin Sağlıya Faydaları Nelerdir ?

Yorum Gönder

0 Yorumlar