Tutku Meyvesi Nedir , Nerede Yetişir ?

Tutku Meyvesi Nedir ?


Bu yayınımızda Tutku Meyvesi Nedir ? Çarkıfelek Meyvesi Nedir ? Tutku meyvesi (Çarkıfelek Meyvesi) Faydaları Nelerdir ? Tutku meyvesi (Çarkıfelek Meyvesi) Nerelerde Yetişir ? gibi sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

Tutku meyvesi, (çarkıfelek meyvesi) çarkıfelek çiçeğinin yenilebilir meyvesidir. İspanyol kaşifler, Mesih'in tutkusu onuruna adını icat ettiler. Onlar için çarkıfelek çiçeğinin görünümü birçok Hıristiyan inancını sembolize ediyordu. Meyveye parcha , markisa ve konyal da denir .

Görünüşe göre farklılık gösteren ancak aynı tada sahip iki tür çarkıfelek meyvesi vardır. Biri, mor-kahverengi tenli büyük bir yumurtanın boyutu ve şekli formundadır. Diğeri biraz daha büyük, yuvarlak ve yaklaşık bir portakal büyüklüğünde. Bu tipin dışı parlak sarıdır. Her ikisi de yüzlerce küçük siyah tohum içeren jöle benzeri bir hamur içerir.

Tutku meyvesi kendi başına ekşi olma eğilimindedir. Genellikle tariflerde diğer meyve türleriyle birlikte keskin tadı hafifletmek için kullanılır. Çiçeklerle birlikte meyve, tatlı kokulu kokusuyla bilinir ve bu nedenle bazen yiyeceklere sadece aromasını arttırmak için eklenir.

Gurme yemeklerinde popüler olan çarkıfelek meyvesi köpükler ve kremalı brulee dahil birçok tatlıda kullanılır. Bazı reçellerde de kullanılır. Meyveler, çarkıfelek meyvesi tereyağ soslu ıstakoz gibi ana yemeklerde de kullanılır. Meyve suyu, punç, likörler ve kokteyller, içerik olarak kullanıldığında tropikal bir havaya sahiptir.

çarkıfelek meyvesi nedir
Tutku Meyvesi ( Çarkıfelek Meyvesi  ) Nedir ?


Tutku Meyvesi ( Çarkıfelek Meyvesi ) Nerede Yetişir ?

Tutku meyvesi, doğal tropikal ve subtropikal bölgelerinde bir asmada yetişir. Ticari olarak Brezilya, Karayipler, Avustralya, Afrika ve Amerika Birleşik Devletleri'nin bazı bölgelerinde yetiştirilmektedir. Çiçeklerinin güzelliği ve meyveye olan yüksek talep nedeniyle, bitkiler yerli ve yabancı alanlarda başarılı bir şekilde yetiştirilmiştir.

Tutku Meyvesi ( Çarkıfelek Meyvesi ) Faydaları Nelerdir ?

Çarkıfelek meyvesi aynı zamanda geleneksel tıpta da kullanılmıştır ve çoğu kişi tarafından yüzlerce tıbbi özelliğe sahip olduğuna inanılmaktadır. Doğal kimyasalları kan basıncını düşürmek, kas spazmlarını kontrol etmek ve astımı tedavi etmek için kullanılır Tutku meyvesi ve yaprakları aynı zamanda sakinleştirici görevi görerek uykuya ve sinirlilik veya diğer duygudurum bozukluklarını yatıştırmaya yardımcı olur. Araştırmalar, çarkıfelek meyvesi özlerinin gelişmekte olan fetüslerde kanser hücrelerini öldürebileceğini öne sürdü. Ayrıca solucanları dışarı attığı, bakterileri öldürdüğü ve libidoyu geliştirdiği düşünülüyor.


Etiketler: Tutku Meyvesi Nedir ? Çarkıfelek Meyvesi Nedir ? Tutku meyvesi (Çarkıfelek Meyvesi) Faydaları Nelerdir ? Tutku meyvesi (Çarkıfelek Meyvesi) Nerelerde Yetişir ?


Yorum Gönder

0 Yorumlar