Masal Okuma >>> Zencefilli Kurabiye Adam Hikayesi

Zencefilli Kurabiye Adam Masalı


ZENCEFİLLİ KURABİYE ADAM MASALI OKU

Bu yayınımızda çocuklarınız için okuyabileceğiniz eğitici bir masal olan " zencefilli kurabiye adam masalını " sizler için paylaşacağız. Masalların çocuklarınız üzerinde eğitici etkisini ve onların hayal dünyalarını genişleteceği gerçeğini unutmayın.

Yıllar yıllar önce, oldukça küçük yıpranmış bir evde kocasıyla birlikte hayatını sürdüren yaşlı bir kadın varmış. Çocuk hasreti çeken bu kadın bir gün zencefilli undan güzel kurabiye adam yapmaya karar vermiş.

Kadın: "Sevgili kocacığım bugün akşam zencefilli kurabiye adam pişireceğim." diye seslenmiş ve başlamış zencefilli kurabiye unundan adam yapımına. Tüm malzemeleri hazırlamış ve daha sonra bunları una katmış. Biraz bekledikten sonra ununu güzelce açmış ve güzel bir adam şekli yapmış..

Bir süre geçtikten sonra kadın eşine tekrar seslenerek "yakışıklı güzel bir zencefilli kurabiyeden adam" yaptım demiş hadi gel onu fırına verelim diye kocasını çağırmış.


Kadın fırına zencefilli kurabiye adamı attıktan kısa bir süre sonra tekrar fırının başına gitmiş. "ımm çok harika kokuyor" Sonra kremadan kurabiyenin saçlarını ve ağzını yapmış. Gözleri için şekeri , düğmeleri için ise vişneleri kullanmış. 

Tüm hazırlığı bittikten sonra aniden fırından çıkarmış olduğu zencefilli kurabiye adam ayağa kalkmış ve koşuşturmaya başlamış ve eklemiş " lütfen beni yemeyin lütfen beni yemeyin" ardından mutfak penceresinden kendini dışarı atmış zencefilli kurabiye adam.

Kadın ise arkasından koşarak yakışıklı adam dur bekle dur bekle !!! diye seslenmiş.

Zencefilli kurabiye adam kaçarken kendi kendine söylenmiş beni kimse yakalayamazzz !!!, beni kimse yakalayamaz !!!

O kaçarken kadın ise arkasından sesleniyormuş zencefilli kurabiye adamım dur beklee ! kadın ne kadar koşsa da onu yakalayamamış.

Zencefilli kurabiye adam hiç durmadan kaçmaya devam ederken yolda bir ineğe denk gelmiş. İnek zencefilli kurabiye adama demiş ki sen çok güzel kokuyorsun yenilebilecek kadar enfessin. Zencefilli kurabiye adam ise ben yaşlı bir kadından kaçıyorum senden de kaçabilirim diyerek koşmayı hızlandırarak sürdürmüş.

Bu sefer zencefilli kurabiye adamı hem kadın hem de inek kovalıyormuş, ama zencefilli kurabiye adam  o kadar hızlıymış ki yine kendi kedine koş !! koşabildiğin kadar koş!! sen zencefilli kurabiye adamsın seni kimse yakalayamazzz diye  söyleniyormuş.

Kadın ve inek ne kadar koşsalar da zencefilli kurabiye adamı yakalayamamışlar. Bu sefer de onu bir tavuk görmüş ve tavuk demiş ki "aman allahım ne kadar da güzel bir zencefilli kurabiye onunla yavrularımı doyurabilirim " kurabiyeyi kovalayan sayısı 3'e çıkmış. Tavuk da onu yakalamayı başaramamış.

Zencefilli kurabiye adam yine kendi kendine gururlanarak demiş ki "ne kadar da yavaş koşuyorlar hala beni yakalayamadılar. çünkü ben zencefilli kurabiye adamım " tüm bunları söylerken yolun kenarında bir nehir görmüş ve durmuş , suya girmeyi düşünmüş ama girdikten sonra ıslanmaktan korkmuş. Kendi kendine bunu düşünürken nehrin hemen yanında nehirden su içen bir büyük tilki görmüş.

                           

Tilki de onu gördükten sonra demiş ki ne güzel de kokuyor bu zencefilli kurabiye adam tam ağzıma layık, onunla aç karnımı doyurabilirim. Ve bunu dedikten sonra tilki de onu kovalamaya başlamış ve koşarken ona seslenmiş heyy yakışıklı kurabiye !!! seninle arkadaş olabiliriz, bunu duyan zencefilli kurabiye adam çok şaşırmış ve durmuş ardından o da tilkiye seslenmiş ve evet seninle arkadaş olabilirim ama bir şartım var.

Tilki : "Peki şartın Nedir ?"

Zencefilli Kurabiye Adam: " Bana nehri geçmem konusunda yardımcı olabilir misin ?

Tilki: " Tabi ki yakışıklı kurabiye neden olmasın" bunu duyan zencefilli kurabiye adam çok rahatlamış...

Tilki : "Hadi gel o halde seni sırtıma alayım ve nehri beraber geçelim"

Ardından zencefilli kurabiye adam tilkinin sırtına binmiş ve nehri beraber geçmeye başlamışlar. Uyanık tilki nehrin karşısına geçtikten hemen sonra onu havaya fırlatmış ve büyük ağzını iyice açarak onu bir güzel yemiş, tilki onu yuttuktan sonra ağzını kapatmış.

Sonra tilki demiş ki: Ne de güzel kandırdım zencefilli kurabiye adamı ve karnımı doyurdum. 

Ve bu masal burada bitmiş 😊

Masaldan Çocuklarınız İçin Çıkarımlar :  Hayatımızda her zaman bizim zaafımızdan faydalanmak isteyecek, saf ve temiz duygularımızı kendi çıkarları için kullanmak isteyecek kişiler olabilir. Evet bu insanları bu masalda ki "tilkiye" benzetebiliriz.

                        

Etiketler: Zencefilli kurabiye adam masalı, çocuk masalı, eğitici çocuk masalları, kısa çocuk masalları, zencefilli kurabiye adam masalı oku , zencefil kurabiye adam, kurabiye adam,zencefilli kurabiye adam hikayesi

Yorum Gönder

0 Yorumlar