Fare Kovucu Cihaz Nedir ? | Nasıl Çalışır ?

Fare Kovucu Cihaz Nedir ? | Nasıl Çalışır ?


Bu yayınımızda fare kovucu cihaz nedir , fare kovucu cihaz nasıl çalışır, fare kovucu cihaz modelleri nelerdir ? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz.

Elektronik fare kovucular, fareleri yiyecek kaynaklarından ve insanların evlerinde yuvalama alanlarından uzaklaştırmak için yüksek frekanslı sesler kullanma fikri altında çalışır.

Sonik veya ultrasonik cihazlar, hamam böceklerinden böceklere, kemirgenlere, özellikle de sıçanlara ve farelere kadar her şey için kovucu olarak lanse edildi. Bu zararlıların rahatsız edici bulduğu iddia edilen, sonik veya ultrasonik dalga yaydığı söylenen bu elektrikli cihazların birden fazla markası var. Bazıları kemirgenleri kovmak için özel olarak satılmaktadır. Bununla birlikte, bu cihazların böcekleri uzaklaştırdığına veya kemirgen kontrolünde etkili olduğuna dair çok az veri vardır.

Sıçanlar ve fareler tiz sesler yayarlar ve bu sesleri kullanarak iletişim kurabilirler. İnsanların duyabileceği sesi kullanan cihazların kemirgenler üzerinde hiçbir etkisi yoktur. Sonik cihazlar da kuşları caydırmak için kullanılır, ancak varsa yalnızca geçici bir rahatlama vardır. Aslında, büyük kuş popülasyonunun olduğu bölgelerde, kuşların sonik birimlerin üzerinde tünedikleri gözlemlenmiştir. İnsanlar, sıçanlar ve fareler tarafından duyulan bazı sesleri duyabilir; ancak, kemirgenlerin işitme mesafesinin çoğu insan aralığının üzerindedir. İnsan işitme dışındaki bu aralığa "ultrasonik" denir.

Ultrasonik kovucular teorisi, kemirgenler için rahatsız edici bir ses yaratmaktır, ancak yine de insan işitme menzilinin dışında bir frekanstaKemirgenler tarafından duyulabilen ve insanlar tarafından duyulmayan sesler oluşturulsa da, bu cihazların kemirgenleri kovduğunu destekleyen çok az veri vardır.

Bu seslerin fareler için endişe verici olması ve etkilenen bölgelere yerleşmelerini veya beslenmelerini engellemesi gerekiyor. Ancak, bu kovucular tarafından yayılan ses duvarlardan geçemez ve mobilyalar bunların menzilini sınırlayabilir. Bu araçlarla ilgili veriler çok az etkilidir veya hiç göstermez. Bir evde fareler varsa, en iyisi bir haşere yönetimi uzmanına başvurmaktır, çünkü fareler yıkıcı olabilir ve kontaminasyon yayabilir.

 

fare kovucu cihaz nedir , fare kovucu cihaz nasıl çalışır, fare kovucu cihaz modelleri nelerdir ?

Yorum Gönder

0 Yorumlar