Karizma,Karizmatik Nedir ? | Özellikleri Nelerdir ?

karizmatik nedir
Karizma,Karizmatik Nedir ? | Özellikleri Nelerdir ?


Bu yayınımızda Karizma Nedir, Karizmatik Nedir ? Karizmatik İnsan Özellikleri Nelerdir ? Gibi sorulara cevap bulabilirsiniz.

Karizma, tanımlaması oldukça zor bir kişilik özelliğidir, çünkü hiç kimse tam olarak neyi gerektirdiğinden emin değildir. "Karizmatik" olarak tanımlanan biri genellikle çok çekici, ikna edici bir kişiliğe sahip olarak görülüyor ve çoğu zaman neredeyse doğaüstü bir özellik olarak görülüyor, bu tür bireyler genellikle oldukça ikna edici olabilen oldukça yetenekli iletişimcilerdir. 

Bir kişilik özelliği olarak karizma fikri, hükümet ve liderlik sosyolojisi üzerine çalışan tanınmış bir Alman sosyolog olan Max Weber tarafından 20. yüzyılın başlarında ortaya atıldı. Çeşitli ulusların bu tür liderlerinin birkaç örneğine işaret etti ve terim kendi başına bir yaşam kazanmaya başladı. Günümüzde liderler ve hükümet yetkilileri, önde gelen din görevlileri gibi genellikle karizmatik olarak tanımlanmaktadır ve bazen sıradan bir bireyin de bu özelliğe sahip olduğu düşünülebilir.

Karizması olan biri, mükemmel iletişim becerileriyle eşleştirilmiş, neredeyse manyetik bir kişiliğe sahiptir. İnsanlar bu özelliğe sahip biriyle ilişki kurduklarında, genellikle kendilerini takip etmekten mutlu olmalarını sağlayan bir iyilik, memnuniyet ve güvenlik hissine sahip olurlar. Karizma, birisinin birçok kişiyle kişisel düzeyde bağlantı kurmasına, küçük ayrıntılara dikkat ederek kendilerini daha rahat hissetmelerini ve daha sonra kullanılabilecek kişisel bir bağlantı kurmalarına izin verir.

Politikacılar için bu çok faydalı bir özellik çünkü seçmenler ve diğer yetkililerle bağlantı kurmalarına izin veriyor. Pek çok insan, karizmatik politikacılarla aylarca veya yıllarca toplantıları hatırlar ve bu anıyı onlarla birlikte oylama kabinine taşır. Bu politikacılar, kendilerine yardım etmeye istekli insanlarla geniş bir ilişki ağı sayesinde işleri halletmeyi de daha kolay buluyorlar.

Karizma kelimesi, bazı insan kişiliklerinde bulunan nadir bir özelliğe atıfta bulunur; genellikle aşırı çekicilik ve "manyetik" bir kişilik veya görünüm kalitesi ile birlikte doğuştan gelen ve güçlü bir şekilde sofistike kişisel iletişim ve ikna edilebilirlik; Kısacası, karizma, insanları etkilemek veya etkilemek için görünüşte tekinsiz bir yeteneği tanımlamak için sıklıkla kullanılır.

Karizma ile ilgili diğer benzer terimler şunlardır: zarafet, coşku, sakinlik, gizem, pozitif enerji, yaşama sevinci, aşırı çekicilik, kişisel manyetizma, kişisel çekicilik, "elektrik" ve cazibe , diğerleri arasında.


Karizma Nedir, Karizmatik Nedir ? Karizmatik İnsan Özellikleri Nelerdir ?

Yorum Gönder

0 Yorumlar