Mezomorf Nedir ? Mezomorf Vücut Tipi Nasıldır ?


mezomorf vücut tipi erkek
Mezomorf Nedir ? Mezomorf Vücut Tipi Nasıldır ?
                                                 

Bu yayınımızda mezomorf nedir?  , mezomorf vücut tipi nasıldır ? mezomorf vücut tipi özellikleri nelerdir ? mezomorf erkek, mezomorf kadın vücut nasıldır ? şeklindeki sorularınıza cevap bulabilirsiniz.>>>

Mezomorf, kaslı bir vücut tipidir. William Sheldon'ın 1954'te yayınlanan The Atlas of Men adlı kitabında teoride ortaya koyduğu üç vücut tipinden biridir. Amerikalı bir psikolog olan Sheldon'a göre, insanlar için üç olası vücut tipi şunlardır: mezomorf, ektomorf ve endomorf . Endomorflar daha yuvarlaktır ve kolayca yağ yakmazken, ektomorflar zayıftır ve hızlı bir şekilde yağ yakmalarını sağlayan hızlı metabolizmalara sahiptir. Mezomorflar, doğru vücut ağırlıklarını koruyabildikleri ve genellikle iyi orantılı oldukları için ideal vücut tipi olarak kabul edilirler.

Mezomorf Kadın Vücut Tipi
 

Kadın mezomorflar kum saati figürlerine sahipken, erkek mezomorflar  üçgen şeklinde, geniş omuzlu ve ince bellidir. Mezomorf vücut tipine sahip bir kişi kaslıdır ve biçimli kollara ve bacaklara sahip olma eğilimindedir. Yüzdeki kemikler belirgin olma eğilimindedir. Mezomorfların diğer iki vücut tipinden daha geniş yüzlere sahip olduğu söylenir. Sheldon'a göre, mezomorf bir vücut tipine sahip insanlar, ince saçlardan ziyade kaba saçlara, iyi bir duruşa ve kolayca bronzlaşan kalın bir cilde sahip olma eğilimindedir.

Mezomorfun doğal, kaslı bir zindeliği olmasına rağmen, doğal olarak bu şekilde kalması muhtemel değildir. Yaşlanma süreci, mezomorfun verimli yağ yakma metabolizmasını yavaşlatma eğilimindedir . Daha genç mezomorflar genellikle kilo almadan istedikleri yiyecekleri yiyebilirler, ancak bu özellik, düzenli egzersiz yapmadıkça yaşlandıkça değişme eğilimindedir. Daha yaşlı mezomorflar bile, aldıkları kadar kolay kilo verme eğilimindedir.

Diyetteki çok fazla yağ, mezomorf vücut tipine sahip kişilerde hızlı bir kilo artışı gösterme eğilimindedir. Mezomorflar, doğal olarak zayıf ektomorflardan çok daha kolay kilo alırlar, ancak aynı zamanda tam şekilli endomorflardan çok daha hızlı kaybetme kabiliyetine sahiptirler. Mezomorflar aynı zamanda diğer iki vücut tipinden daha kolay kas kazandıkları için, diyetteki yağ alımı orta düzeyde kaldığı sürece, düzenli egzersiz bu tipin formda görünmesini sağlayabilir. Üç vücut tipinden, mezomorflar, boy ve ağırlık orantılı bir vücuda sahip olma ve bunu sürdürme olasılığı en yüksek olanlardır.

Ağırlık kaldırma, mezomorflar için iyi bir çalışma rejiminin bir parçası olarak kabul edilir. Sadece doğal olarak kaslı değillerdir, aynı zamanda kemikleri de büyük ve güçlü olma eğilimindedir. Mezomorf en atletik vücut tipi olmasına rağmen, egzersiz veya ağırlık eğitimini aşırıya kaçmamaya dikkat edilmelidir . Aksi takdirde kaslar aşırı gerilebilir ve bu da ağrı sorunlarına yol açabilir.

 

mezomorf nedir?  , mezomorf vücut tipi nasıldır ? mezomorf vücut tipi özellikleri nelerdir ? mezomorf erkek, mezomorf kadın vücut nasıldır ?

Yorum Gönder

0 Yorumlar