Evde 3 Kolay Adımda Mum Nasıl Yapılır ?

mum için  gerekli malzemeler
3 Adımda Evde Mum Nasıl Yapılır ? 

Bu yayınımızda Evde Mum Nasıl Yapılır ? Mum İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir ? Kokulu Mum Nasıl Yapılır ? Doğal Mum Nasıl Yapılır ? Soya Balmumu Nasıl Yapılır ?  gibi sorularınıza cevap bulabileceksiniz.

Evde doğal mum nasıl yapılır hiç düşündünüz mü ? Mumlar kullanılan her alana sıcaklık ve ışık katarak evinizi daha rahat hissettirir, sonsuza kadar yanamayacağı için sürekli mum satın almak zorunda kalabilirsiniz. Ancak, birkaç sarf malzemesi ve biraz bilgi birikimi ile evde kolayca kendi mumunuzu yapabilirsiniz .  Evinizdeki havayı olabildiğince temiz tutma konusunda endişeleriniz varsa, soya balmumu kullanın. Birçok farklı türde mum olmasına rağmen , hepsi üç ana bileşen içerir: balmumu, bir fitil ve bir kap.

Başlamadan önce, ev yapımı mum yapmak için tüm talimatları okuyun. Başlamaya hazır olduğunuzda, mumunuzu yapacağınız alanı hazırlayın. Yüzeyi gazete veya kahverengi bir kağıtla öretebilirsiniz.

İlk mumunuzu yaptıktan sonra daha maceracı olabilir ve farklı türde mumlar yapmayı deneyebilirsiniz; daha gelişmiş bir proje için uygun balmumu ve fitili seçtiğinizden emin olun. Daha kişisel bir dokunuş ister misiniz? Mumunuzu hoş koku katmak için bir koku veya uçucu yağ seçerek mumunuzu daha da özelleştirebilirsiniz — yapabileceğiniz mum çeşitleri yalnızca hayal gücünüz ve deneme isteğinizle sınırlıdır.

Evde Mum Yapmak İçin Neye İhtiyacınız Olacak ?

Ekipman / Aletler

  • Tencere
  • Sıcak tabak veya elektrikli soba

Malzemeler

  • Balmumu
  • Fitil
  • Konteyner
  • Koku (isteğe bağlı)
  • Renk (isteğe bağlı)
  • Şiş veya buzlu şeker çubukları

Talimatlar

1. Fitili Yerleştirin

Balmumu dökmeden önce fitilinizi uygun kaba yerleştirin. Daha önce kullanılmış boş bir mum kabı kullanmayı seviyoruz - hem çevre dostu hem de bütçe dostu!


mum için gerekli malzemeler


2.Balmumunu Isıtın

Tencereyi sıcak plaka veya elektrikli ocak gibi bir ısı kaynağı üzerine kurun. Balmumu ekleyin ve erimesine izin verin. İsterseniz tencerede erimiş ağdaya renginizi ve kokunuzu ekleyin.


mum için gerekli malzemeler
3 Adımda Evde Mum Nasıl Yapılır ? 

                                

3.Balmumunu Aktarın

Sıcak ağdayı dikkatlice kabın içine dökün. Fitili yerinde tutmaya yardımcı olması için şiş veya buzlu çubuk kullanın. Balmumunun tamamen soğumasını bekleyin ve ardından fitili küçültün.


mum için gerekli malzemeler
3 Adımda Evde Mum Nasıl Yapılır ? 

                           


Evde Mum Nasıl Yapılır ? Mum İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir ? Kokulu Mum Nasıl Yapılır ? Doğal Mum Nasıl Yapılır ? Soya Balmumu Nasıl Yapılır ?


Yorum Gönder

0 Yorumlar