RF Kablo Nedir ? | Özellikleri Nelerdir ?

RF Kablo Nedir ? Özellikleri Nelerdir ?


Bu yayınımızda RF Kablo Nedir ? RF Kablo Özellikleri Nelerdir ? gibi sorularınıza cevap bulabilirsiniz. >>>

RF kablosu, öncelikle görsel-işitsel sinyalleri taşımak için kullanılan temel bir kablodur. İsim, "radyo frekansları"nın kısaltmasından gelmektedir. RF kablo sainyali parazitten korumak için bir dizi muhafaza içeren bir koaksiyel kablo türüdür .

Bir RF kablosunda kullanılan koaksiyel tasarım, potansiyel paraziti önlemek için tasarlanmıştır. Buna karşı koymak için koaksiyel kablo dört dairesel katman kullanır. İçeriden dışarıya bunlar: sinyali taşıyan tel; genellikle katı plastik olan bir yalıtım malzemesi; metal bir kalkan; ve içindeki malzemeleri koruyan plastik bir kasa.

RF kablolarının birkaç önemli dezavantajı vardır. Stereo yerine yalnızca mono olarak iki cihaz arasında ses taşıyabilir. Bir stereo sinyal üretememesinin yanı sıra, bu aynı zamanda Dolby Pro Logic ™ içinde surround ses bilgisi yayını taşıyamayacağı anlamına gelir. Bu, bir RF kablosu kullanılıyorsa, bir kod çözme alıcısı kullanırken bile gerçek surround ses elde etmenin imkansız olduğu anlamına gelir.

Diğer bir dezavantaj ise, kablonun tasarımı teoride paraziti engellerken , pratikte bu genellikle başarılamamaktadır. Özellikle ucuz yapılmış kablolar, manyetik kaynaklardan veya güç kablolarından kaynaklanan parazitlere maruz kalabilir. Bu, gölgelenme gibi görünür resim parazitlerine yol açabilir.

Çoğu RF kablosu basitçe bir sokete kayar ve kolayca çıkarılabilir. Bazı versiyonlar, vida gibi bir kapağın sıkılmasını içerir. Bu bağlantılar daha güvenlidir ve gevşek çalışma ve görüntü kalitesini kaybetme olasılığı daha düşüktür, ancak standart RF bağlantısı kadar kullanışlı değildir.

Bir RF kablosu kullanmak genellikle en ucuz seçenek olsa da, daha kaliteli kablo seçenekleri genellikle uygun bir fiyata mevcuttur. Bu nedenle, bir RF kablosu kullanmanın tek gerçek nedeni, TV setinin veya VCR'nin uygun girişlere sahip olmaması nedeniyle alternatifin mümkün olmadığı durumdur. Bu kılavuzun çatıda veya kapalı alanda TV anteni ile TV ekipmanı arasındaki kabloya uygulanmadığını unutmamak önemlidir.

Bu durumda, bir RF kablosu hala standart seçenektir ve genellikle antene kabloyla bağlanacaktır. Ancak, anten ile bağlandığı ilk cihaz arasında yalnızca RF kablosu kullanmak en iyisidir. Set üstü kutudan televizyona gibi diğer bağlantılar için, kompozit veya komponent video gibi daha kaliteli bağlantılar kullanmak en iyisidir .


 RF Kablo Nedir ? RF Kablo Özellikleri Nelerdir ? 

Yorum Gönder

0 Yorumlar