T Vitamini Nedir | Ne İşe Yarar ? | Nelerde Bulunur ?

T Vitamini Nedir | Ne İşe Yarar ? | Nelerde Bulunur ?

Bu yayınımızda T vitamini Nedir ? , T vitamini Ne İşe Yarar ? T Vitamini Nelerde Bulunur ?, T Vitamini Sağlığa Faydaları Nelerdir ? Torulitin Nedir ? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz. >>>

T vitamini veya torulitin, yumurta sarısı ve susam tohumlarında bulunan bir maddedir.  T vitamini bazıları tarafından hafızayı ve konsantrasyonu iyileştirdiği ve kırmızı kan hücrelerini güçlendirmeye yardımcı olduğu düşünülmektedir . Adına rağmen, Vitamin T, vitamin olmanın standart tanımını karşılamıyor. Aslında, çoğu kimse bunun bir vitamin olduğunu düşünmüyor. Bazı çevrelerde iddia edilen sağlık yararlarına rağmen, gerçekte çok az şey biliniyor. Torulitine, testosteron veya tekila için bir argo terim olarak kullanımında daha sık duyulabilir .

Gerçek bir vitamin genellikle vücuttaki metabolizmayı düzenlemek için küçük dozlarda önemli olan bir besin olarak tanımlanır . A, B, C, D, E ve K vitaminlerinin tümü bu tanıma uyar. Ancak torulitin - t vitamini- söz konusu olduğunda, maddenin bu kriteri karşıladığına dair bir fikir birliği yoktur. Çoğu kaynak, vitamin listelerinde gayri resmi olsa bile bunu içermez.

T vitamini suda çözünür ve alkolle yok edilebilir. T vitamini yumurta sarısında, susam tohumlarında ve ayrıca susam ezmesi tahinde bulunur. Susam tohumlarındaki yaygınlığından dolayı susam faktörü olarak da bilinir. T vitamini sağlık yararları konusunda çok az fikir birliğine varılmasına rağmen, çoğu kaynak, t vitamininin kırmızı kan hücrelerini güçlendirmekle ilişkili olduğunu gösteriyor gibi görünüyor. Kan hücrelerini destekleyerek madde, anemi ve kan hemoliz gibi kan hücresi ile ilgili rahatsızlıklarda etkili bir mücadele aracı olabilir.

Birçok tıp uzmanı tarafından bir vitamin veya hatta önemli bir sağlık takviyesi olarak tanınmamak, torulitini bir diyete dahil etmek isteyenler için bazı zorluklar ortaya çıkarmaktadır. Tüm vitaminlerin, bir kişinin her gün belirli bir besinden tam olarak ne kadar tüketmesi gerektiğini bildiren önerilen bir diyet ödeneği (RDA) vardır. BKA'lar ayrıca bir besinin toksik seviyelerinin ne olduğunu ve aşırı doz durumunda hangi semptomların sonuçlanacağını belirlemeye yardımcı olur. Bununla birlikte, bu bilgilerin hiçbiri bu sözde vitamin hakkında bilinmemektedir, bu da kişinin düzenli olarak tüketip tüketmemesi gerektiğini ve hangi miktarlarda tüketilmesi gerektiğini değerlendirmeyi zorlaştırmaktadır.

Çoğu vitamin, doğal besin gruplarının yanı sıra tamamlayıcı bir formda gelir. torulitin -vitamin t- ise yumurta ve susam tohumlarının dışında bulunması zordur. Bu sözde vitamini günlük vitamin kaplet dozlarına eklemek isteyen herkes, bir takviye bulmayı zor bulabilir. Yine bu, muhtemelen T Vitamininin iyi anlaşılamamasının bir yan etkisidir ve bu nedenle birçok tıbbi kuruluş veya sağlıklı gıda tedarikçisi tarafından benimsenmemiştir .




T vitamini Nedir ? , T vitamini Ne İşe Yarar ? T Vitamini Nelerde Bulunur ?, T Vitamini Sağlığa Faydaları Nelerdir ? 

Yorum Gönder

0 Yorumlar