Renkli Cam Nedir ? | Özellikleri Nelerdir ?

Renkli Cam Nedir ? | Özellikleri Nelerdir ?

Bu yayınımızda Renkli Cam Nedir ? Renkli Cam Özellikleri Nelerdir ? Renkli Cam Neden Kullanılır ? gibi sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

Binalarda, evlerde ve arabalarda pencereler için kullanılan cam, ışığı içeri alma avantajı sunarken, çoğu zaman bina sakinlerinin arzu ettiği mahremiyetten taviz verir ve istenen miktardan daha fazla ısıyı içeri alabilir. Ancak renkli cam bu sorunlara kolay bir çözüm sunar. Renkli cam terimi, içinden ışığın iletimini azaltan bir film veya kaplama gibi bir malzeme ile işlemden geçirilmiş herhangi bir camı ifade eder . Cam, tüketicinin ihtiyaç ve tercihlerine göre farklı miktar ve türdeki ışığı engelleyen ve/veya yansıtan çeşitli kaplama türleri ile renklendirilebilir.

Renkli cam kullanımının en yaygın yollarından biri otomobil camlarıdır. Hemen hemen tüm arabalar, gökyüzünde güneş alçaldığında güneş parlamasını azaltmak için ön camın üst kısmında renklendirme ile gelir. Bunun dışında, birçok otomobilin camları, otomobilin yolcularına mahremiyet sağlamak ve park halindeyken otomobilde ısı birikimini azaltmak için ya fabrikada ya da tüketici tarafından satış sonrası eklenti olarak renklendirilir.

Renkli Cam Nedir ? | Özellikleri Nelerdir ?
                                

Birçok ülke yasaları, özellikle ön camlar olmak üzere araba camlarının ne ölçüde renklendirilebileceğini düzenler. Bu sınırlamalar, polisin bir aracın sürücüsünü ve yolcularını tespit etmesini sağlamak ve sürücülerin diğer araçların pencerelerinden başka türlü görülemeyecek tehlikeleri görebilmelerini sağlamak için uygulanmaktadır. Her ülkenin pencere tonunu sınırlayan yasaları farklıdır, ancak tümü, özel araçlardaki pencereler için izin verilen minimum görünür ışık iletimi (VLT) yüzdesini belirtir. Ön cam ve sürücünün hemen solundaki ve sağındaki camların genellikle özel araçlarda arka camlardan daha yüksek bir VLT yüzdesine sahip olması gerekir.                            

Renkli camın bir diğer popüler kullanımı evlerin ve ticari binaların pencereleridir. Konut camı renklendirmesi , otomotiv renklendirmesinden çok daha kolaydır. Hatta bazı uygulamalarla ev sahibi tarafından bile yapılabilir. Evlerde renklendirilen camlar, mobilya ve halının solmasını azaltmak için pencerelerden ultraviyole ışık geçişini sınırlamak ve güneş ısı enerjisini yansıtarak ev içindeki ısı kazanımını azaltmak ve böylece ev sahibini soğutma maliyetlerinden tasarruf etmek gibi birçok pratik amaca hizmet eder.

Renkli Cam Nedir ? | Özellikleri Nelerdir ?

                                    

Renkli cam ayrıca ticari binalarda iç mekanı daha serin tutmak için kullanılır ve binanın dışına daha düzgün, estetik açıdan hoş bir görünüm kazandırma avantajına sahiptir. Farklı renk tonlamalarının yaratıcı kullanımına bağlı olarak, bina aynı zamanda güneşten yalıtılırken benzersiz ve ilginç bir görünüm kazanabilir.

Renkli Cam Nedir ? | Özellikleri Nelerdir ?

Yorum Gönder

0 Yorumlar