Aktivist Ne Demek ? Aktivist Kime Denir ?

Aktivist Ne Demek ? Aktivist Kime Denir ?



Bu yayınımızda aktivist nedir ?, aktivist kime denir ? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz. Bir aktivist, bir davayı desteklemek veya karşı çıkmak için harekete geçen kişidir. Aktivizm, hükümet temsilcilerine mektup yazmaktan boykot düzenlemeye kadar çeşitli biçimler alabilir. Bazı aktivistler, amaçlarına ulaşmak için radikal ve hatta yasadışı faaliyetlerde bulunurken, diğerleri davalarına daha fazla destekçi kazanmak için yasaların sınırları içinde kalmayı tercih ediyor. Ne zaman biri editöre mektup yazsa, bir arkadaşını bir konu hakkında eğitse ya da seçilmiş bir yetkiliye telefon etse, o kişi aktivizme katılıyor.

İnsanlar, sosyal ve politik değişim hedefiyle yüzyıllardır aktivizm yapıyorlar. Tarihin çeşitli zamanlarında, aktivizm tehlikeli siyasi muhalefetle eş tutulduğu için, aktivist olmak oldukça tehlikeliydi, bu da sesini yükselten insanları zulmün hedefi haline getirdi. Diğer zamanlarda, aktivizm tolere edildi ve hatta teşvik edildi.

Daha küçük bir ölçekte, aktivizm, aktif olarak örgütlenmeden aktivist nedenlere katılmayı içerebilir. Mektup yazma kampanyalarına katılmak, siyasi adaylar için telefon bankacılığı yapmak, yürüyüşlerde yürümek, boykotları ve grevleri desteklemek gibi örneklerin tümü temel aktivizm örnekleridir. Belki aktivistler, yürüyüşlere liderlik etme, organizasyon komitelerine ev sahipliği yapma, topluluk örgütlenmesi, eğitimlerde sınıflar sunma vb. gibi şeyleri içeren daha aktif organizasyona geçmeden önce bu seviyede başlarlar.

Bazı durumlarda, aktivistler davaya kapıldıklarından veya başka seçeneklerinin olmadığını hissettiklerinden, aktivizm yasanın sınırlarını aşıyor. Yelpazenin hafif ucunda, bu, kolluk kuvvetleri tarafından emredildikten sonra bir caddeyi boşaltmayı reddetmek gibi basit itaatsizliği içerebilir . Diğerleri, bazılarının çizgiyi aştığını düşündüğü daha şiddetli taktikler uygulayabilir. Birçok aktivist hareket, şiddet içeren aktivizmi kınıyor ve bunun davalarının gücünü azalttığını ve potansiyel mühtedileri yabancılaştırdığını öne sürüyor.

Aktivistler çok sayıda neden için örgütlenebilirler. Siyasi partiler, çevre, sosyal adalet ve ahlaki konular, aktivistler için ortak toplanma noktalarıdır. Bazı insanlar, kişisel olarak adaletsizlik veya önyargı yaşadıkları için aktivizme katılırken, diğerleri kişisel deneyimlerine bakılmaksızın destekledikleri veya karşı çıktıkları davaya inanırlar.

Üniversite kampüsleri, aktivist örgütleri bulmak için harika bir yerdir, ancak birçok şehir ve ilçede genel toplulukta aktif olan örgütler de vardır. Bir ilgi nedeni ve topluluğunuzu aramak, aktivist örgütleri de içeren bir kaynak listesi ortaya çıkarabilir.


aktivist nedir,aktivist ne demek

Yorum Gönder

0 Yorumlar