Astronot Nedir ? | Astronot Nasıl Olunur, Ne İş Yapar ?

Astronot Nedir ? | Astronot Nasıl Olunur, Ne İş Yapar ?



Bu yayınımızda Astronot Nedir ? , Astronot Nasıl Olunur ? Astronot Ne İş Yapar ? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz...

Astronot , Yunanca "yıldız" ve "denizci" kelimelerinden türetilen, genellikle uzayda uçmuş bir kişiye verilen isim . Daha spesifik olarak, "astronot", uzaydan gelenleri ifade eder.

Astronot olmak muazzam bir sorumluluktur. 30'lu ve 40'lı yaşlarında seçilme eğiliminde olan astronot adayları, genellikle astronot olma şansı için prestijli kariyerleri bırakırlar ve yine basamağın en sonundan başlarlar. Eğitim, işte uzun günler ve çok seyahat demektir. Ayrıca uzaya gideceklerinin de garantisi yok.

NASA'nın astronot olmak için katı gereksinimleri vardır. İş, yalnızca fiziksel olarak en üst düzeyde olmanızı değil, aynı zamanda bir uzay aracında veya evden uzakta bir uzay istasyonunda zor işleri üstlenmek için teknik beceriler de gerektirir.

Ajansın temel gereksinimleri, mühendislik, biyolojik bilimler, fizik bilimi, bilgisayar bilimi veya matematik alanında lisans derecesi ve ardından üç yıllık mesleki deneyim (veya jet uçaklarında 1.000 saatlik kaptan pilot süresi). Adaylar ayrıca NASA'nın astronot fizik muayenesini de geçmelidir. Bununla birlikte, tüplü dalış, vahşi yaşam deneyimi, liderlik deneyimi ve diğer dillerle (özellikle bugün tüm astronotların öğrenmesi gereken Rusça) tesis gibi seçim için değerli olabilecek birçok başka beceri vardır.

Astronotlar Ne İş Yapar ?  (çoğu zaman)

Halk uzaydayken çoğunlukla astronotlara dikkat etse de, gerçekte astronotlar kariyerlerinin sadece bir kısmını yükseklerde geçirecekler. Zamanlarının çoğu, diğer görevleri eğitmek ve desteklemek için harcanacak.

İlk olarak, astronot adayları, hayatta kalma eğitimi, dil, teknik beceriler ve astronot olmak için ihtiyaç duydukları diğer şeyleri öğrenecekleri yaklaşık iki yıllık temel eğitime sahip olacaklar. Mezun olduktan sonra, yeni astronotlar bir uzay görevine atanabilir veya Houston'daki Johnson Uzay Merkezi'ndeki Astronot Ofisinde teknik rollere atanabilir. Bu roller, mevcut görevleri desteklemeyi veya NASA mühendislerine gelecekteki uzay aracının nasıl geliştirileceği konusunda tavsiyede bulunmayı içerebilir.

Astronot Nedir ? | Astronot Nasıl Olunur, Ne İş Yapar ?

Astronot Temel Eğitimi Nasıldır ?

Astronot adayları, yeni seçilen sınıfın uçuşa hazır astronot olarak sertifikalandırılmasından önce yoğun bir süreçten geçer. Astronot görevleri arasında uzay yürüyüşü yapmayı, robotik yapmayı, uçakları nasıl uçurmayı ve Uluslararası Uzay İstasyonunda nasıl çalışılacağını öğrenmek olacak.

Astronot adayları, pilotluk becerileri kazanmak için NASA'nın T-38 filosunu uçuracak; Johnson Uzay Merkezi'nin 60 fit derinliğindeki yüzme havuzunda (Nötr Yüzdürme Laboratuvarı olarak adlandırılır) uzay yürüyüşleri için uygulama; istasyonun robotik kolu Canadarm2'nin pratik bir versiyonunu kullanarak simüle edilmiş uzay aracını yakalayın; Rusça öğrenecek; ve uzay istasyonu operasyonları hakkında temel eğitim alacaklar. Astronotlar ayrıca jeoloji ve hayatta kalma eğitimi yoluyla liderlik ve takip becerilerini derinleştirir.

Tarih Ve Önemli Noktalar

2020 itibariyle 41 ülkeden 562 kişi yörüngeye çıktı; Bu uzay yolcularının 498'i erkek, 64'ü kadındı. Bir görevde uzayda geçirilen en uzun süre , 1994-95 yıllarında kozmonot Valery Polyakov tarafından Rus uzay istasyonu Mir'de geçirilen 438 gündür . En uzun bireysel kümülatif süre, kozmonot Gennady Padalka'nın Mir'e bir görevde ve Uluslararası Uzay İstasyonuna dört görevde geçirdiği 878 gündür . ABD'li iki astronot,Franklin Chang-Díaz ve Jerry Ross , tek bir kişi tarafından en çok yedi uzay uçuşu yaptı. Uzaya çıkan en genç insan , 1962'de Vostok 2 görevine katıldığında 25 yaşında olan Gherman Titov'du . En yaşlı astronot, 1998'de uzay mekiğiyle uçtuğunda 77 yaşında olan John Glenn'di .

 

Astronot Nedir ? , Astronot Nasıl Olunur ? Astronot Ne İş Yapar ?

Yorum Gönder

0 Yorumlar