Cin Nedir ? Cinler Musallat Oldukları Kişiyi Nasıl Etkiler ?

cin-neden-musallat-olur
Cin Nedir ? Cinler Musallat Oldukları Kişiyi Nasıl Etkiler ?

Bu makalemizde Cin Nedir ? Cinler Musallat Oldukları Kişiyi Nasıl Etkiler ? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz.

Arap mitolojisinde cin bir tür ruhtur. İslam öncesi düşüncede, sihirli güçleri vardı ve her zaman olmasa da bazen kötü ya da en azından yaramazdı. İslam'da Batı kültüründe cin, genellikle dilekleri yerine getirmek yeteneğine sahip büyülü bir ruh olarak tasvir edilir.

Batıda cin kavramı esas olarak Binbir Gece Masalları'ndaki Aladdin'in hikayesinden alınmıştır ; burada Aladdin bir cin bir lambada hapisten kurtulur ve karşılığında dileklerin kabul edilir. Binbir Gece Masalları'nın daha geniş bir okuması , ruhu modern Batı versiyonundan oldukça farklı bir yaratık olarak ortaya çıkarır. Farklı sihirli güçlere sahip farklı türler vardır ve bazı mitolojilerde onları yöneten ateş, su, toprak veya hava elementine göre sınıflandırılırlar. Modern İngiliz gulyabanisine adını veren gülyabani kadın versiyonları gibi bazı cin türleri korkutucudur .

İslam'da cinlerin insanlar arasında yaşadığına, ancak çoğunlukla görünmez olduklarına inanılır. İnsanlar gibi ama meleklerden farklı olarak özgür iradeye sahip oldukları ve iyi ya da kötü kapasiteye sahip oldukları söylenir. 

Batı kültüründeki cin genellikle iyi huylu olsa da, genellikle yaramazdır ve bazen Orta Doğu'nun daha korkutucu versiyonlarıyla sınırlanır. Batı'da tehlikeli olanlar genellikle hizmet etmeleri gerekenlerin isteklerini çarpıtarak veya sözlerini çok harfiyen alarak çalışırlar. Batı folklorundaki bu mecaz , cinin Batı bilincine gelişinden önce gelir ve "Ne dilediğine dikkat et" atasözüyle özetlenir.

Cinler Musallat Oldukları Kişiyi Nasıl Etkiler ?

Cinlerin musallat olması herkesin kolay kolay karşılaşmayacağı bir durumdur.  İlgili kişiler ruhi dengesini yitirir. İnsanlara musallat olan cinler ruhi ve biyolojik olarak etki bırakabilirler. Süreç içerisinde bu kötü durum gittikçe artabilir. Ani görülen ruhsal değişimler, anlık farklı davranışlar ortaya çıkabilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar