Endüstriyel Tüketici (Müşteri) Nedir ?

Endüstriyel Tüketici (Müşteri) Nedir ?



Bu yayınımızda Endüstriyel Tüketici -Müşteri- Nedir ? Endüstriyel Müşteri Örnekleri Nelerdir ? gibi sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

Endüstriyel müşteri olarak da bilinen endüstriyel tüketici, bir işletmeyi yürütürken bu ürünleri kullanmak amacıyla ürünleri satın alan bir varlıktır. Bu, mal ve hizmetleri kendi kişisel kullanımları için satın alan özel bir tüketiciden farklıdır. Terim bazen, ister bir işletme, ister kar amacı gütmeyen bir kuruluş veya bir kişi tarafından kullanılması amaçlanmış olsun, endüstriyel ürünler satın alan herhangi bir müşteriyi tanımlamak için de kullanılır.

Endüstriyel tüketici, hemen hemen her tür endüstri ile ilişkilendirilebilir. Ağır tarım ekipmanı satın alan veya ticari çiftlikleri işletmek için gerekli malzemeleri satın alan tarım endüstrisindeki müşteriler bu kategoriye girer. Aynı şekilde, topraktan mineralleri ve diğer doğal kaynakları çıkarma süreci için gerekli olan ekipman ve malzemeleri satın alan madencilik operasyonları da endüstriyel müşteriler veya tüketiciler olarak kabul edilecektir. Belediyeler için yollar inşa eden bir şirket gibi ulaşım endüstrisinin bir parçası olan bir işletme bile, ticari faaliyetleri sırasında kullanılan malzemeleri satın alacak ve endüstriyel tüketici tanımına uyacaktır.

Endüstriyel bir tüketici, herhangi bir tür mal veya hizmeti satın alabilir. Yaygın bir örnek, gaz ve elektrik gibi kamu hizmetleridir. Üretim tesisleri, sırayla faktör sahibinin sattığı malları üreten ekipmanı çalıştırmak için elektriğe ihtiyaç duyar. Santrale enerji sağlayan enerji şirketi, fabrikayı işleten şirketi endüstriyel bir tüketici olarak kabul edecektir.

Endüstriyel bir tüketicinin mal ve hizmetleri toplu olarak satın alması alışılmadık bir durum değildir. Bu strateji, müşterinin zaman zaman daha küçük miktarlar satın alarak mümkün olmayacak indirimler elde etmesine yardımcı olur. Toplu satın alma anlaşmaları, müşterinin belirli bir süre içinde minimum sayıda birim satın alma taahhüdü karşılığında satın alınan birim başına daha düşük bir fiyat sağladığından, endüstriyel tüketiciler göz önünde bulundurularak oluşturulur. Bu tür bir sözleşme, her türlü malın yanı sıra telekomünikasyon hizmetleri ve benzeri ürünler için kullanılabilir.

“Endüstriyel tüketici” teriminin gerçekten doğru olup olmadığı konusunda bazı görüş ayrılıkları vardır. Tüketicinin bir işletme veya başka bir organize varlık değil, bir birey olduğunu düşünenler için tercih, bu kullanıcılara endüstriyel müşteriler olarak atıfta bulunmaktır. İş dünyasının bazı kesimlerindeki şüphelere rağmen, şirketler ve diğer kuruluşlar tarafından toplu olarak satın alınan ürünlerin birçok üreticisi, müşterilerini endüstriyel tüketiciler olarak adlandırıyor.

 Endüstriyel Tüketici -Müşteri- Nedir ? Endüstriyel Müşteri Örnekleri Nelerdir ? 


Yorum Gönder

0 Yorumlar