Konyak Nedir ? | Nasıl İçilir ?

konyak nasıl içilir
Konyak Nedir ? | Nasıl İçilir ?


Bu yayınımızda Konyak Nedir ? , Konyak Nasıl İçilir ? gibi sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

Konyak, Fransa'nın Konyak bölgesinden gelen bir brendi (damıtılmış şaraptan üretilen yüksek dereceli (%40 ile %60 alkol yoğunluğuna sahip alkollü içki) türüdür. Haklı olarak ünlüdür, çok farklı bir ruh veren uzun bir damıtma ve yaşlanma süreci gerektirir. Bazıları sade olarak tüketilirken bazıları ise yemek pişirmede, hem tuzlu hem de tatlılarda kullanılmaktadır. İyi bir konyak oldukça pahalı olabileceğinden, alışveriş yapan kişiler bir şişe satın almadan önce incelemelere bakmayı düşünebilir.

Avrupa'da konyak, bir menşe adı ile korunmaktadır; bu, yalnızca Fransa'nın belirli bölgesinde belirli üzümlerden belirli bir şekilde üretilen brendi bu adla etiketlenebileceği anlamına gelir. Avrupa dışında birçok şirket, tüketiciler için kafa karıştırıcı ve sinir bozucu olabilen bu ruhu ürettiğini iddia ediyor. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde, bazı insanlar tüm Fransız brendilerinin bu adı taşıdığına dair yanlış bir izlenim altındalar, aslında Fransa'da bir başka ünlü ve korunan brendi olan Armagnac da dahil olmak üzere birçok brendi üretiliyor.

Yasaya göre, konyak Ugni Blanc, Folle Blanche veya Colombard üzümleri içermelidir, ancak başka üzümler de eklenebilir. Bu üzümler preslenir ve fermente edilerek çok kuru, biraz yumuşak beyaz şarap elde edilir, bu da çift damıtma işlemine tabi tutulur ve yıllandırılmak üzere meşe fıçılara yönlendirilen ham brendi verir. Geleneksel konyak üretmek için kullanılan imbikler bakırdan yapılır.

Gerçek konyak en az üç yıl yaşlandırılmalıdır. Ruhun yaşlanırken sıcaklık kontrollü ortamlarda saklanması ve fıçıların eğitimli profesyoneller tarafından bakımının yapılması gerektiği için bu, nihai ürünün maliyetini önemli ölçüde artırır. Üreticiler ayrıca ruh yaşlandıkça buharlaşma yoluyla ürün kaybı yaşarlar. Üç yıl sonra, brendi çok genç olmasına rağmen çiğ, yoğun bir tada sahip içilebilir.

konyak nasıl içilir
Konyak Nedir ? | Nasıl İçilir ?


Konyak
ne kadar uzun süre yaşlanırsa, o kadar iyi olur, meşede karmaşık tatlar geliştirir ve yumuşar. Ayrıca yukarıda belirtilen nedenlerden dolayı daha pahalı hale gelir. En az üç yıl eskitilmiş konyak, VS "çok üstün" olarak etiketlenebilirken VSOP, "çok üstün eski soluk" anlamına gelir. Daha eski alkollü içkiler bile rezerv veya XO olarak etiketlenebilir ve çok pahalı olmanın yanı sıra çok özeldirler. Alışveriş yapanlar onları bulabildiğinde, yedi yıldan eski ürünler gerçekten göz alıcı olabilir.

Özetle ; Tanım olarak Konyak, damıtılmış ve daha sonra fıçıda eskitilmiş şaraptan yapılan bir brendi türüdür.

Konyak Nasıl İçilir ?

Konyak geleneksel olarak sniffter adı verilen özel olarak tasarlanmış bardaklarda içilmektedir.  Konyak bardağı olarak bilinen bu özel bardaklar avucun içine tam oturtularak ve hafif çalkalanarak içilir. Avuç içinde biraz bekletilerek ısınması sağlanır ki bu şekilde konyağın içinde bulunan aroma daha yoğun olarak hissedilir. Konyağı içmeden hemen önce biraz koklamalı, aromasını algılamalısınız. Bunu yaptıktan sonra konyak içimi daha keyif verici olacaktır.

Konyakla beraber bitter çikolata veya diğer çikolatalı yiyeceklerden de tüketebilirsiniz. Bununla birlikte yemeklerin yanında da konyak içilebilir.

 Konyak Nedir ? , Konyak Nasıl İçilir ?

Yorum Gönder

0 Yorumlar