Optimist Ne Demek ? | Optimist Özellikleri Nelerdir ?

Optimist Ne Demek ? | Optimist Özellikleri Nelerdir ?


Bu yayınımızda Optimist Nedir ? , Optimist Özellikleri Nelerdir ? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz.

Optimist; İyimser, olumlu düşünmeye ya da olayların "parlak tarafına bakan" kişidir . İyimserlik, şu anda durum tamamen olumlu görünmese bile, iyi şeylerin olacağına dair bakış açısıdır. Bu kötümserliğin tam tersidir.

Kötümser bir durumun olumsuz yönlerine odaklanırken, iyimser olumlu yönlere odaklanır. Yarı boş/yarı dolu bardak, iyimserlik ve karamsarlık arasındaki farkın klasik bir örneğidir. Optimist kişi bardağın yarısını dolu olarak görecek ve hala yarım bardak kaldığını takdir edecektir. Karamsar ise aynı bardağın yarısını boş görecek ve bardakta eksik olana veya artık olmayana odaklanacaktır.

Sir Winston Churchill , kendini iyimser olarak tanımlayan biriydi. "Kendim için iyimserim - başka bir şey olmanın pek bir faydası yok gibi görünüyor" dedi. Olumlu düşünürler, kötümserlerin aksine, var olabilecek bir şeyi göz ardı etmeme eğiliminde olduklarından, olasılıklara daha açık olma eğilimindedirler. Helen Keller, "Hiçbir kötümser yıldızların sırrını keşfetmedi, keşfedilmemiş bir ülkeye yelken açmadı ya da insan ruhuna yeni bir kapı açmadı" demiştir.

Optimist insanlar, olaylara çok fazla olumlu bir bakış açısı getirdikleri için eleştirildiler. Optimistler genellikle "dünyayı gül renkli gözlüklerle görmek" veya "kafalarını kuma gömmek" gibi ifadelerle tanımlanırlar, çünkü bir şeyin olumlu olduğunu, belki de olmadığını görebilirler. Daniel J. Keardon, "Uzun vadede, kötümser haklı olabilir, ancak iyimser yolculukta daha iyi vakit geçirir" yorumuyla tanınır.

Optimistler -İyimserler-, durumların olabileceklerinin en iyisi olmasını isteme konusunda genellikle pasif değildir, ancak işleri daha iyi hale getirmek için proaktif bir yaklaşım benimseme eğiliminde oldukları söylenir. Araştırmalar, karamsarlardan daha düşük depresyon riskine sahip olduklarını ve ayrıca daha iyi genel sağlığa sahip olma eğiliminde olduklarını gösteriyor. Ayrıca, hayatlarını daha olumlu hale getirmek için neyi kontrol edebileceklerini ve neyi kontrol edemediklerini fark etme eğiliminde olduklarından, daha iyi başa çıkma becerilerine sahip oldukları söylenir.

Optimist Ne Demek ? | Optimist Özellikleri Nelerdir ?

Yorum Gönder

0 Yorumlar