Tüplü Dalış Nedir ? | Tüplü Dalış Nasıl Yapılır ? |
Bu yayınımızda tüplü dalış nedir ? , tüplü dalış nasıl yapılır ? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz. Okumaya devam ediniz.
Tüplü dalış , dalgıcın su altında nefes almak için yüzey kaynağından tamamen bağımsız bir cihaz kullandığı bir su altı dalış modudur. Tüplü dalış, insanlara su altında göllerde ve okyanuslarda yaşamın nasıl olduğunu görme fırsatı sunar. "Tüplü Dalış" kendi kendine yeten sualtı solunum cihazının kısaltmasıdır ve dalgıçlar, uzun süre su yüzeyinin altında kalmalarını sağlayan ekipman giyerler. İnsanların çoğu, okyanus sularında yaşayan güzelliği görmek için eğlence amaçlı dalış yapmaktan hoşlanır. Bazıları ticari, bilimsel ve askeri amaçlarla da suların derinliklerine iner.
Bazı dalgıçlar göllerde dalış yapmaktan hoşlanırken ve birkaçı bir nehrin sularını keşfederken, çoğu insan tüplü dalışı düşündüğünde, bozulmamış okyanus sularını keşfetmeyi düşünür. Bu sporla ilgilenen kişiler, ekipman kullanımı, savunma teknikleri ve okyanus farkındalığı eğitimi de dahil olmak üzere gerekli becerileri öğrenecekleri başlangıç seviyesindeki bir dalış dersi almalıdır. Dalgıçların karşılaştığı tehlikelerin oluşturduğu riski en aza indirmeye yardımcı olmak için dünya çapında birçok tesiste sınıflar sunulmaktadır .
Tüm tüplü dalgıçlar aynı genel ekipmanı giyer ve kullanır, ancak daha soğuk bölgelerdeki bazı insanlar da ekipman ekleyecektir. Birincil ekipman parçaları paletler, bir maske, bir tank, göstergeler ve bir saattir. Suyun sıcaklığına bağlı olarak dalgıçlar ayrıca ıslak veya kuru bir takım elbise, başlık ve eldiven giyeceklerdir. Bir dalgıcın sırtına takılan tank, kişi sudayken ona hava sağlar. Derinlik ve basınç göstergeleri, dalgıçlara nerede oldukları ve durumları hakkında hayati bilgiler sağlar. Bir saat ve pusula da kişiye su altındayken yardımcı olacaktır.
Tüplü Dalış Nedir ? | Tüplü Dalış Nasıl Yapılır ? |
Rekreasyonel dalgıçlar okyanusun güzelliğini keşfetmekten
keyif alırlar. Genellikle köpekbalıklarını, balıkları, balinaları, yunusları ,
deniz kaplumbağalarını, gemi enkazlarını ve daha
fazlasını incelerler . Dalgıçlar da seyahatleri sırasında
sayısız güzel okyanus bitkisi, anemon ve benzeri okyanus yaşamıyla
karşılaşacaklar. Yeni başlayan dalgıçlar, temelleri sığ sularda veya
havuzlarda uygulayabilirler. Okyanusa girdikten sonra, yeni başlayanların
nadiren 60 fit (18 metre) derinliğin ötesine geçmelerine izin verilecektir.
Ticari dalgıçlar, genellikle okyanus petrol sondajı ve köprü inşaatı gibi projelere hazırlanmalarında şirketlere yardımcı olmak için tüplü becerilerini kullanırlar . Bilim adamları ayrıca deniz biyolojisinin çoklu bileşenlerini incelemek için bu ekipmanı kullanırlar .
0 Yorumlar