Aperatifler Nedir ? Ordövr Tabağı Nedir ?

Aperatifler Nedir ? Ordövr Nedir ?

Bu yayınımızda aperatifler nelerdir ? aperatifler ne zaman sunulur ? ordövr nedir ? ordövr ne demek ? ordövr tabağı nedir ? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz.

Aperatifler genellikle yemekten önce veya yemek aralarında servis edilen hazır yiyeceklerdir ve ordövr , meze veya başlangıç olarak da adlandırılır . Duruma ve onları yapmak için ayrılan zamana bağlı olarak, çok basitten çok karmaşığa kadar değişebilirler. Mezeler, yemekten önce servis edilen aperatifler , kokteyller için ortak bir eşliktir.

Akşam yemeklerinde, ziyafetlerde ve benzerlerinde yemekten önce aperatifler -mezeler- servis edilebilir. Bu, özellikle düğün partisinin ve konukların evlilik gerçekleştikten sonra resepsiyona gelmesinin zaman aldığı düğünlerde yaygındır.

Ordövrler, normal bir yemek saatinden sonra yapılan uzun partilerde de servis edilebilir. Akşam yemeği servisinin yapılmadığı bir ikindi partisi veya akşam yemeğinden sonra gerçekleşen bir akşam partisi, konukların bir şeyler atıştırma fırsatı bulabilmeleri için onlara da yer verebilir. Alkol emilimini azaltmaya yardımcı olduklarından, konuklar alkol tüketirken özellikle iyi bir fikirdir. Ek olarak, birçok restoran, ilk yemek olarak yemekten hemen önce sipariş edilen bir dizi parmak gıdaya sahiptir.

Basit bir tabak peynir ve kraker, daldırma ile servis edilen doğranmış sebzeler veya dilimlenmiş küçük meyvelerin tümü meze olarak kabul edilebilir. Diğer popüler seçenekler arasında kanepeler, parmak sandviçler, yengeç kekleri veya yengeç pufları, bir veya iki lokmada yenebilen küçük sosisler ve her türlü köfte sayılabilir . Amaç, yiyeceğin sadece bir peçeteyle işlenmesini ve bir iki ısırıkta kolayca yenmesini sağlamaktır. Bu sayede misafirler, tabaklara takılmadan ziyaret etmeye, dans etmeye, sohbet etmeye veya kaynaşmaya devam edebilir.

İnsanlar servis edilecek mezeleri seçerken, birlikte iyi gidecek, ancak lezzet ve tat çekiciliği farklı olan yiyecekleri düşünmelidirler. Örneğin, belki bir ev sahibi ızgara jumbo karides servis etmek isteyebilir. Bu harika bir seçimdir, ancak bazı konukların deniz ürünleri veya kabuklu deniz ürünlerine alerjisi olabilir. Karidese ek olarak, ev sahibi, mantar dolması, güzel bir peynir tabağı ve kolay işlenen boyutlarda meyve ve sebzeler gibi diğer yiyecekleri de düşünmelidir.

Başlangıçlar -aperatifler- genellikle büyük partilerde servis edildiğinden, aşçılar, insanların yaygın alerjileri olan yiyecekleri kolayca tanınabilir veya menüden uzak tutmaya çalışmalıdır. Kabuklu meze servis etmeyi seçen kişiler, bunu gizlememeli ve kabuklu deniz ürünlerinin servis edilen diğer yiyeceklerle temas etmemesini sağlamalıdır. Ev sahipleri ayrıca yer fıstığı gibi yaygın alerjenlerden de kaçınmalı ve onlara hizmet ettikleri takdirde ayrı bir kapta veya servis tabağında saklandıklarından emin olmalıdırlar.

Ev sahipleri için hem sıcak hem de soğuk yiyecekler servis etmek uygundur, ancak birini veya diğerini servis etmek tamamen iyidir. Uzun bir parti planlayan kişiler, misafirlerinin yemek yemeden önce beklemek için uzun zamanları varsa, sıcak yemeklerin daha doyurucu olma eğiliminde olduğunu ve açlık ağrılarını giderebileceğini göz önünde bulundurmalıdır. Özellikle misafirler saatlerce dans ediyorsa çok acıkabilirler.

Bir ev sahibi ne servis etmeyi planlıyorsa, aralarından seçim yapabileceğiniz neredeyse binlerce meze olduğunu unutmamalıdır. Bunlara ayrılmış yemek kitapları var ve birçok tarif internette mevcut. Aşçılar, misafirlerini yeni tatlar ve fikirlerle memnun etmek için daha önce görmedikleri yaratıcı yiyecekleri düşünebilir.

aperatifler nelerdir ? aperatifler ne zaman sunulur ? ordövr nedir ? ordövr ne demek ? ordövr tabağı nedir ?

Yorum Gönder

0 Yorumlar