Köpeklerde Diş Eti Hastalığı ve Tedavi Yöntemleri

Köpekler ve Diş Eti Hastalığı ve Tedavi Yöntemleri


Bu yayınımızda Köpeklerde Diş Eti Hastalığı ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir ? Köpeklerde Diş Eti Hastalığına Ne İyi Gelir ? Köpeklerde Ağız Diş Bakımı Nasıl Yapılır ? gibi sorularınızın cevabını bulabilirsiniz.

Köpeklerde diş eti hastalığı tedavi edilmediği takdirde diş çürümesine ve diş kaybına neden olur. Çatlak veya kırık diş gibi diğer problemler enfeksiyona neden olabilir ve bu da dişin çekilmesini gerektirebilir. Daha da kötüsü, tedavi edilmeyen sorunlar genel sağlık üzerinde domino etkisi yaparak kalp, akciğer ve böbrek hastalıklarına yol açabilir.

Birçok evcil hayvan ebeveyni için bir öncelik olmasa da, diş bakımı köpeğiniz için ciddi bir iştir, özellikle köpekler dünyayla etkileşim kurmak için ağızlarını çok sık kullandıklarından.

Neyse ki, diş bakımı, köpek severlerin çok fazla çaba harcamadan önemli bir olumlu etkiye sahip olabileceği bir alandır. Gerçeği söylemek gerekirse, bu kendi dişlerinizin bakımına çok benzer: Şimdi atılan basit adımlar, ileride pek çok sorunu ve masrafı önleyebilir.

Köpekler ve Diş Eti Hastalığı ve Tedavi Yöntemleri

Veteriner Görme Zamanı Geldiğinde

Köpeğinizin diş bakımı konusundaki titizliğinizden bağımsız olarak, veterinerinize yılda en az bir kez dişlerini ve diş etlerini muayene ettirmeniz önemlidir . Bu, sorunları çok ciddi hale gelmeden yakalamanın en iyi yoludur.

Köpeğinizin dişlerinde bir sorun varsa, ilk işaret genellikle dişler arasında veya enfeksiyon bölgesinde sıkışan yiyeceklerde bakterilerin çoğalmaya başlamasından kaynaklanan ağız kokusudur. Köpeklerin diş sağlığı için diğer olumsuz belirtiler  şunları içerir:

  • Normalden fazla salya akması
  • Yiyecek veya oyuncakları çiğneme isteksizliği
  • Yanlış hizalanmış dişler
  • Eksik dişler veya yetişkin dişlerinin gelişmemesi
  • Diş eti çevresinde kızarıklık, şişme veya kanama

Sıradaki Ne ?

Köpeğinizin diş problemlerine yönelik tedaviler, sorunun kaynağına bağlı olarak değişiklik gösterecektir. Çözümler, ağız kokusundan kurtulmak için evde basit fırçalamadan daha ciddi problemler için ilaç tedavisine veya ameliyata kadar uzanır.

Veteriner hekiminiz size daha ileri tedavi ve evde bakım için önerilerde bulunacaktır. Köpeğinizin dişlerini evde fırçalamak için talimatlar, ağız sağlığını destekleyen uygun bir diyet ve dikkat etmeniz gereken diş eti hastalığı belirtileri sağlayabilirler.


Köpekler ve Diş Eti Hastalığı ve Tedavi Yöntemleri


Köpek Diş Problemleri Nasıl Önlenir

Veterinerinizin rehberliğinde, köpeğinizin dişlerinin parlak, sağlıklı ve temiz kalmasına yardımcı olmak için evde şu kolay adımları atabilirsiniz:

Uygun bir diyetle besleyin:  Veterineriniz, köpeğinizin ağzını sağlıklı tutacak hangi yiyecekleri yiyebileceği konusunda size tavsiyede bulunacaktır. Ayrıca, yeşillikler gibi diş çiğnemeleri için köpeğinizin düzenli ikramlarını arada bir değiştirmeyi önerebilirler .

Doğru oyuncakları sağlayın: Bir köpeğin dişlerinden daha sert veya yutabileceği kadar küçük bir nesneyle oynamasına asla izin vermeyin. Çiğneme, ağız sağlığını geliştirmenin harika bir yoludur. Ancak, köpeğinize güvenli oyuncaklar verdiğinizden emin olmalısınız. Halat çekme oynamak için iyi, sağlam bir ip oyuncak , köpeğinizin çene kaslarını çalıştıracak ve dişlerini temizlemeye yardımcı olacaktır. Tüm oyuncakları, kemikleri ve çiğnemeleri kullanılmadıkları zaman çöpe atmayı unutmayın. Köpeğiniz güçlü bir çiğneme yapıyorsa, parçalanmayacak ve boğulma tehlikesi oluşturmayacak daha güçlü oyuncaklar seçin.

Fırçalamak!  Veterineriniz, köpeğinizin dişlerini ne sıklıkta fırçalamanız gerektiği konusunda size tavsiyede bulunabilir. Birçoğu, yumuşak bir diş fırçası kullanarak haftada en az üç kez fırçalamayı önerir . Bu alışkanlığa erken başlamak, onu sizin ve köpeğiniz için keyifli ve eğlenceli bir deneyim haline getirebilir. Köpekler için yapılmış özel diş macunu kullandığınızdan emin olun ; asla insan diş macunu kullanmayın.

Normal bir diş fırçası sizin ve köpeğiniz için çok zor görünüyorsa bir parmak diş fırçasını deneyin : Bu, bir eldiven gibi işaret parmağına tam oturan küçük bir fırçadır. Köpeğinizin ağzında manevra yapmak geleneksel bir diş fırçasından daha kolay olabilir.

Köpekleri iyi diş sağlığında tutmak için başka hangi ipuçlarınız var? Pet Diş Sağlığı Ayı'nın duyurulmasına yardımcı olacak mısınız? Aşağıdaki yorumlarda bize bildirin!

 

Köpeklerde Diş Eti Hastalığı ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir ? Köpeklerde Diş Eti Hastalığına Ne İyi Gelir ? Köpeklerde Ağız Diş Bakımı Nasıl Yapılır ? 

Yorum Gönder

0 Yorumlar