Köpeklerde Pire Nasıl Temizlenir ?

Köpeklerde Pire Nasıl Temizlenir ?

Köpeklerde Pire Tedavisi

Bu yayınımızda Köpeklerde Pire Nasıl Temizlenir ? Köpeklerde Pire Temizleme Yöntemleri Nelerdir ? Köpeklerde Pire Nasıl Anlaşılır ? Pire Nasıl Olur ? Pire Tedavisi Nasıldır ? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz.

En yaygın köpek parazitleri olan pire ve kene ile mücadele bir çok hayvan severin korkulu rüyası olmakta . Düzenli banyo ve tımarla bile , yorulmak bilmeyen pireler ,  köpeklerinizin yumuşak derilerine erişebilir. Kan emiciler kaşıntıya neden olurlar ve konakçılarına hastalık bulaştırabilirler.

Ne mutlu ki, pireleri kontrol etmek son birkaç yılda çok daha basit, daha güvenli ve daha etkili hale geldi. Pirenin üreme döngüsünü kıran yeni ürünler , köpeğinizi zehirli kimyasallara maruz bırakmadan küçük ısırıkları uzak tutmayı mümkün kılar.

Köpeklerde Pire Olduğunu Gösteren Belirtileri Nelerdir ?

Köpeğinizin sürekli kaşınması muhtemelen pire olduğuna dair ilk ipucunuz olacaktır. Yakından bakarsanız, aslında küçük koyu kahverengi böcekleri görebilirsiniz. Yine de, daha büyük olasılıkla, siyah beyaz lekelerin neye benzediğini göreceksiniz. Siyah lekeler "pire pisliği" veya pire dışkısıdır. Beyaz lekeler pire yumurtalarıdır. Köpeğinizde pire görürseniz , onları yakalamak kolay olmayacaktır çünkü hızlı hareket ederler ve küçücük bacakları olsa bile düşündüğünüzden daha uzağa sıçrayabilirler.

Köpeğinizde pire gördüğünüzü düşünüyorsanız ancak tam olarak emin değilseniz, köpeğinizin sırtına, kasık bölgesine, kalçalarına ve kuyruğuna bir pire tarağı (ince dişli bir tarak) sürün. Bu bölgeler pirelerin en çok sevdiği yerlerdir.

Bazı köpekler pirelerin varlığında kaşıntıdan başka bir şey yaşamazken, diğerleri pire alerjisi dermatiti geliştirebilir . Ağır pire istilaları anemiye neden olacak kadar ciddi olabilir. Bazı pireler, tifüs ve tenya enfeksiyonları gibi köpeğinize bulaşabilecek hastalıkları taşır .

Köpeklerde Pire Nasıl Temizlenir ?

                      

Köpeklerde Pirelerden Nasıl Kurtulabilirsiniz ?

Köpeklerdeki pirelerden gerçekten kurtulmak için yaşam döngülerini bozmanız gerekir. Pireler nemli ortamlarda fazlaca barınırlar ve ürerler - köpeğinizin bulunduğu ortamlarda özellikle kum, toprak ve yeşillik alanlarda nemlilik varsa bu pireler için vazgeçilmez yaşam alanı oluşturur.

Yetişkin bir pire , bir köpeğin vücudunda dört ay yaşayabilir, ancak köpek konakçısı olmadan birkaç gün içinde ölür. Güzel bir kan emdikten sonra, köpeğin derisinde çiftleşir . Dişi pire , kısa ömrü boyunca 2.000 kadar yumurta üretebilir.

Bu yumurtalar pirenin bulunduğu her ortamda her yere saçılır ve yumurtadan çıkar - halıda, kanepede, yorganın altında köpeğinizin kulübesinde ya da bahçenizde. Sonunda yumurtadan yeni çıkmış bu pirelerin kendilerine ait bir ev sahibi bulması gerekecek ve tüm döngü yeniden başlayacak. Yani yetişkin pireleri öldürmek yeterli değildir; tüm yumurtalardan ve larvalardan da kurtulmalısınız.

Köpeklerde Pire Nasıl Önlenir ?

Yeni ürünler eski ilaçlardan daha az toksiktir ve köpeğinizi pirelerden korumayı kolaylaştırmıştır. Bu seçeneklerden bazıları pahalı olabilir, ancak iyi tarafı işe yaramaları.

Farklı veterinerler pire kontrolü için farklı ürünler kullanmayı sever. En popüler seçenekler arasında genellikle her ay bir köpeğin kürek kemiklerinin arasına sürülen noktalar bulunur; bir ay boyunca da etkili olan haplar; ve bahçe için üç aya kadar çalışabilen spreyler bulunmaktadır.

Bir çok kişi tasmaların, özellikle de pahalı elektronik pire tasmalarının iyi çalışmadığı konusunda genel olarak hemfikirdir. Aktif bileşen olarak sadece permetrin kullanan ürünler genellikle işe yaramaz çünkü pireler bu insektisite karşı bir bağışıklık geliştirmiştir.

Tüm çabalarınıza rağmen köpeğiniz hala bir pire mıknatısıysa, istiladan kurtulmak için bilmeniz gerekenler şunlar olabilir:

  • Tüm evcil hayvanlarınızı tedavi edin. Evde birden fazla hayvanınız varsa , pirelerden gerçekten kurtulmak için hepsini tedavi etmeniz gerekir .
  • Ev ortamınızı temizleyin. Sisleyiciler ve spreyler, iç mekanlarda pire kontrol etmenin etkili bir yoludur. Veterinerler çoğu uzman spreyleri tavsiye eder, çünkü sisleyiciler pirelerin saklandığı yarıkları gözden kaçırabilir. İç mekan kullanımı için yalnızca güvenli, toksik olmayan böcek öldürücü spreyleri seçin. Ayrıca, favori bir pire sığınağı olan minderlerin altına girdiğinizden emin olarak her hafta iyice süpürmek iyi bir fikirdir.
  • Bahçenizi temizleyin. Pirelerin bahçenizden geldiğini düşünüyorsanız, pireleri öldüren ancak evcil hayvanlar ve insanlar için güvenli olan bir sprey ürünleri deneyebilirsiniz.

Pireler sadece can sıkıcı olmakla kalmaz, köpeğinizin sağlığına da zarar verebilirler. En yeni ürünleri kullanarak düzenli bir pire kontrol rutinine bağlı kalarak, köpeğinizi pire problemlerinin çoğundan rahat ve güvende tutabilirsiniz.

 Köpeklerde Pire Nasıl Temizlenir ? Köpeklerde Pire Temizleme Yöntemleri Nelerdir ? Köpeklerde Pire Nasıl Anlaşılır ? Pire Nasıl Olur ? Pire Tedavisi Nasıldır ? 


Yorum Gönder

0 Yorumlar