Paraşütle Atlama -Skydiving- Nedir ? | İlk Ne Zaman Keşfedildi ?

Paraşütle Atlama -Skydiving- Nedir ? | İlk Ne Zaman Keşfedildi ?


Bu yayınımızda paraşütle atlama nedir ? paraşütle atlama nasıl yapılır ? skydiving nedir, nasıl yapılır ? paraşütle atlama ilk ne zaman yapıldı ? gibi soruların cevabını bulabilirsiniz.

Paraşütle atlama sporcuların belirli bir yükseklikten ya da uçaktan atladıktan sonra inişlerini yavaşlatmak için özel ekipmanlar kullandıkları eğlence, sportif, rekabet ya da askeri amaçlı yapılan bir aktivitedir.

Paraşüt atlayıcıları inişlerini yavaşlatmak için bir paraşüt açmadan önce bir dizi hava manevrası yapabilirler. Bu spor, hayati önem taşıyan güvenlik ekipmanına atıfta bulunur. Farklı fiziksel uygunluk seviyelerindeki insanlar, hem korkutucu hem de canlandırıcı olabilen adrenalin dolu bir spora hazır oldukları sürece paraşütle atlamalara katılabilir.

Sporun kökleri aslında birçok insanın düşündüğünden çok daha eskidir. Birkaç ortaçağ mucidi, paraşütle atlama etkinliği için potansiyel olarak kullanılabilecek ilkel ekipman geliştirdi ve 1797'de Andre Jacques Garnerin, paraşütle bir sıcak hava balonundan atladı ve gerçekten modern paraşütle atlamanın ilk olayını işaret etti. Spor 1800'ler boyunca daha da rafine edildi ve birçok ordu 1900'lerde onu benimsedi.

Orduda, paraşütle atlama başlangıçta havacılar için bir yedek güvenlik mekanizması olarak tasarlandı. Bir uçak uçuş sırasında devre dışı kalırsa, pilot hayatını kurtarmak için bir paraşüt açabilir. Cesur pilotlar eğlence amaçlı da paraşütle atlamaya başladılar ve birçok ülkede başka başvurular da değerlendirildi. Örneğin birçok modern ordu, asker konuşlandırması için paraşütle atlama kullanır. Orman yangını savaşçıları ayrıca uzak bölgelere ulaşmak için hava dalışı yapar, böylece hızla yere inebilirler.

Bir eğlence sporu olarak paraşütle atlamanın potansiyeli de hızla fark edildi. Hem kadınlar hem de erkekler, bunun bir spor olarak geliştirilmesine ve iyileştirilmesine katıldı ve katılmaya devam ediyor. Sportif paraşütle atlama, güvenlik kadar yetenek duygusuyla performans göstermesiyle karakterize edilir. Bu insanlar ayrıca filmlerde ve ürün tanıtımlarında gösteriler yaparlar. Grup paraşütle atlama da genellikle bir spor olarak yapılır, kanat giysisiyle uçmak gibi, uçma hissini daha yakından taklit etmek için özel olarak tasarlanmış bir uçuş kıyafeti kullanan bir varyasyon .

Paraşütle atlamayı mümkün olduğunca güvenli hale getirmek için çeşitli güvenlik önlemleri alınır. Paraşütçüler, iyi durumda olduklarından emin olmak için donanımlarını düzenli olarak kontrol eder ve çoğu paraşütçü yedek paraşüt taşır. Bazı durumlarda, bir paraşütçü belirli bir irtifaya ulaşırsa, yedekleme otomatik olarak devreye girer. Hem birincil hem de yedek paraşütler, direksiyon hatlarıyla kontrol edilir ve paraşütçülerin inişini kontrol etmesine izin verir. Uluslararası olarak, çeşitli kuruluşlar sporda sınıflar ve sertifikalar sunarak güvenli paraşütle atlama teşvik etmektedir.

Kendileri için paraşütle atlama deneyimi yaşamak isteyenler için dünya çapında sayısız şirket fırsatlar sunuyor. Genel olarak, insanlar kendi başlarına devralmadan önce temel bilgileri öğrenebilmeleri için ilk birkaç kez tandem atlayışları alırlar. İyi eğitim aynı zamanda paraşütçü atıcının güvenli, emniyetli ve solo için hazır olduğundan emin olmak için kara eğitimini de içerir. Bazı şirketler, sadece denemek isteyenler için bağımsız paraşütle atlama deneyimleri de sunar.

paraşütle atlama nedir ? paraşütle atlama nasıl yapılır ? skydiving nedir, nasıl yapılır ? paraşütle atlama ilk ne zaman yapıldı ?

İSTERSENİZ AŞAĞIDAN YAMAÇ PARAŞÜTÜ NASIL YAPILIR VİDEOSUNU İZLEYEBİLİRSİNİZ.


Yorum Gönder

0 Yorumlar