Tahterevalli Nedir ?

Tahterevalli Nedir ?


Bu yayınımızda Tahterevalli Nedir ? Tahterevalli Ne Demek ? Tahterevalli Ne İşe Yarar ? , Tahterevalli Nasıl Çalışır ? gibi sorularınızın cevabını bulabilirsiniz.

Tahterevalli, bir dayanak noktası üzerinde dengelenmiş bir tahtadır . Tahterevallinin her iki ucunda iki kişi oturduğunda, tahtanın uçlarını yukarı ve aşağı hareket ettirmek için ilgili ağırlıklarını kullanabilirler ve tahtanın diğer ucundaki kişinin hareket etmesine neden olurlar. Tahterevallilere genellikle oyun alanlarında rastlanır, çünkü bunlar popüler çocuk oyuncaklarıdır ve bazen yetişkinler de biraz tahterevalliye bayılırlar, çünkü iki kullanıcı bir ritme ulaştığında çok eğlenceli olabilir.

Tahterevalli için sallanan tahta, devirme tahtası ve kepek tahtası dahil olmak üzere çeşitli bölgesel isimler vardır. Her durumda, tahterevallinin temel mekaniği aynıdır ve tahterevalli basit ve anlaşılması kolay olduğu için fen derslerinde genellikle kaldıraç örnekleri olarak kullanılırlar. Özellikle fizik öğrenmenin ilk aşamalarında , tahterevalli kelime problemlerinde oldukça sık görülür.

Tahterevalli en çok oyuncak olarak kullanılsa da bazı pratik kullanımları da vardır. Örneğin, bir tahterevalli, elektrik üretmek için hareketin enerjisini kullanarak bir türbine bağlanabilir. Su için pompalama mekanizmalarına tahterevalli de takılabilir. Bazı kırsal topluluklarda, tahterevalliler genellikle bu amaçlar için kullanılır ve çocukların oyunlarının genel olarak topluluk için olumlu bir fayda sağlamasına izin verir.

Tahterevalli kullanmanın bazı tehlikeleri vardır. Tahterevallinin bir ucunda ani bir ağırlık kayması veya ani bir iniş, diğer taraftaki kişinin uçup gitmesine, bazen komik bir etki yaratmasına ve bazen de büyük yaralanma riskine neden olabilir. Yaralanmalar endişe verici olduğundan, birçok tahterevalli, birisi düştüğünde ciddi şekilde yaralanmaması için dolgulu alanlara yerleştirilmiştir. Çocuklar da genellikle tahterevalli kullanırken dikkatli olmaları konusunda uyarılır.

Tahterevalli de akrobasi kullanılır. Çocuklar için tehlikeli olabilen aynı uçan attan inme, taklalar ve diğer beceriler için daha fazla ivme elde etmek için bir partnerle tahterevalli olan bir akrobat için faydalı olabilir. Bu anlamda tahterevalli neredeyse bir sıçrama tahtası gibidir ve eğitimli akrobatlar tarafından kullanıldığında, bir tahterevalli üzerinde görsel olarak oldukça ilginç olabilecek bir dizi numara yapmak mümkündür.

Tahterevalli Nedir ? Tahterevalli Ne Demek ? Tahterevalli Ne İşe Yarar ? , Tahterevalli Nasıl Çalışır ?

Yorum Gönder

0 Yorumlar