American Bobtail Kedisi Özellikleri ve Bakımı Nasıldır ?



American Bobtail Kedisi Özellikleri ve Bakımı Nasıldır ?


Bu yayınımızda American Bobtail Kedisi Özellikleri Nelerdir ? American Bobtail Kedisi Bakımı Nasıl Yapılır ? American Bobtail Kedisi Fiziksel Özellikleri Nelerdir ? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz.

American Bobtail Kedisi, genellikle doğal olarak oluşan kısa bir kuyruğu olan orta ila büyük kedidir. American Bobtail Kedisi atletiktir ve genellikle iyi kaslıdır ve bazen güçlü bir görünüme sahiptir. Vücut tipleriyle birleşen doğal bir av bakışına sahipler ve American Bobtail'e kendine özgü vahşi bir görünüm kazandırıyorlar.

American Bobtail Kedisi Özellikleri ve Bakımı Nasıldır ?

American Bobtail Kedisi Kişilik Özellikleri Nelerdir ?

Amerikan Bobtail'in vahşi bir görünümü var ama vahşi bir mizacı yok. Bu ırkın sadık, sevgi dolu ve zeki kişiliği onlara sadık bir takipçi kazandırmıştır. Bu kendine güvenen, arkadaş canlısı kediler, aileleriyle duygusal olarak bağ kurar ve çoğu ev ortamına hızla uyum sağlayan sadık arkadaşlardır.

Siyam gibi ırklar kadar sesli olmayan Bobtailler yine de duygularını belli etmekten çekinmezler. American Bobtailler eğlenceli, enerjik ve arkadaş canlısıdır ve kapalı odalardan ve kilitli kapılardan kaçışlar için esrarengiz bir zekaya sahiptir. Çok insan odaklıdırlar, miyavlayarak veya mevcut turlara el koyarak ailelerinin dikkatini çekebilirler.

Kedi aktivite ölçeğinde, Bobtail eğlenceyi seven tipte ve hareketlidir ancak aşırı aktif değildir. American Bobtails, uygun şekilde tanıtılırsa genellikle diğer kedilerle ve kedi dostu köpeklerle iyi geçinir. Yatağın altına saklanmak yerine, tanıdık olmayan ziyaretçiler geldiğinde meraklı ve dışa dönüktürler. Erken yaşta eğitilirlerse, iyi gezginler olma eğilimindedirler.

American Bobtail Kedisi Özellikleri ve Bakımı Nasıldır ?

                                      

American Bobtail Kedisi Fiziksel Özellikleri Nelerdir ?


VÜCUT

Dikdörtgen bir duruşla orta derecede uzun ve sağlam. Göğüsleri dolgun ve geniştir. Belirgin omuz bıçakları ile biraz daha yüksek kalçaları vardır. Genellikle kaslı ve atletik görünümdedirler.

KAFA

Vücuda orantılı olarak geniş modifiye kama. Elmacık kemikleri belirgindir. Profilde, burunları ile kaşları arasında hafif içbükey bir eğri vardır ve kaşları ile kulakları arasında iyi bir uzunluk vardır. Kaşları belirgindir, alnından göze doğru hafifçe yuvarlatılmış bir çıkıntı ile kanıtlanmıştır.

KULAKLAR

Orta; hafif yuvarlatılmış uçlarla tabanda geniş, geniş ayarlı, hafif dışa eğimli dik. Vaşak noktaları da dahil olmak üzere tüm sekmelerde kulakların arkasında daha açık renkli parmak izleri görünebilir.

GÖZLER

Büyük, neredeyse badem şeklinde; derin set; dış köşe kulaklara doğru hafifçe yukarı doğru açılıdır. Orta genişlikte ayrı. Gözün üstündeki belirgin kaş, göze bir üst çizgi oluşturur ve doğal avcı bakışlarını üretir. Göz rengi bakır, altın, sarı veya yeşil olabilir.

BACAKLAR VE PENÇELER

Vücutla orantılı ve iyi uzunlukta. Pençeleri büyük ve yuvarlaktır. Uzun tüylü kedilerde parmak tüyleri görülebilir. Genellikle önde beş, arkada dört parmak bulunur.

KUYRUK

Kuyruk kısa, esnek ve etkileyici; düz, hafif kavisli veya bükülmüş olabilir veya uzunluk boyunca tümseklere sahip olabilir. Kuyrukları tabanda geniş, güçlü ve sağlam olma eğilimindedir. Daha düz kuyruklar, kuyruğun sonunda yağ yastığı sergiler.

RENK

Bu kediler tüm renklerde ve renk kombinasyonlarında gelir. Palto desenleri bazen bu cinsin doğal vahşi görünümünü geliştirir.

CEKET: UZUN TÜY

Uzunluk orta-uzun tüylü, hafif tüylü; bacaklarında, karınlarında ve kuyruklarında biraz daha uzun saçlara doğru sivrilen; fırfır hafif  Tüylerinin dokusu mat değildir, esnektir; yoğunluk-çift kat. Astar mevcut, aşırı yoğun değil; mevsimlik ceket varyasyonları ile.

KABAN: KISA TÜY

Uzunluk orta, yarı yoğun; mat olmayan, hafif çatı katı ile esnek doku;çift kat, yumuşak, tüylü astarlı sert son kat. Paltoları, seyreltik renklerde, vaşak noktalarında ve gümüşlerde dokuda daha yumuşak olabilir.

American Bobtail Kedisi Özellikleri ve Bakımı Nasıldır ?

                                   

 American Bobtail Kedisi Tarihi

Yakın zamana kadar Amerikan Bobtail Kedisi çok az ilgi gördü, pek çok insan bu türün 1960'lardan beri Kuzey Amerika'da olduğunu öğrenince şaşırdı. Ancak, gelişigüzel çıkışları nedeniyle, Amerikan Bobtail daha yeni kendine gelmeye başlıyor.

Orijinal Bobtail, Arizona'daki bir motelde bulunan ve sözde yakındaki rezervasyondan bir çocuk tarafından bırakılan Yodie adında kısa kuyruklu kahverengi bir tekir erkekti. Bir çift, Yodie'yi motelde tatil yaparken buldu. Yodie'nin ebeveynleri ve ataları bilinmiyordu, ancak söylentilere göre vahşi görünümü ve kısa, vaşak benzeri kuyruğu nedeniyle bir vaşak/yerli kedi meleziydi. Yerli kedilerin vaşaklarla (Felis rufus, vaşakla yakından ilişkili yerli bir Kuzey Amerika benekli kedisi) üremesi mümkün olsa da, bu tür melezler, özellikle de ilk nesil erkekler, neredeyse kesinlikle kısır olacaktır. Yodie'nin kısa kuyruğunun evcil kedi popülasyonunda kendiliğinden bir mutasyon olarak meydana gelmesi daha olasıdır.

Yodie'nin arkadaş canlısı kişiliği ve kısa bir kuyruğu ile büyülenen çift, onu yanlarında eve götürdü. Eve döndüğünde, Yodie ailenin mühür noktası Siyam'ı hamile bıraktı (kendisinin doğurgan olduğunu ve yarı vaşak olmadığını kanıtladı). Bu ilk yavru, bazı normal kuyruklu ve bazı kısa kuyruklu yavru kedileri içeriyordu, bu da Siyamlarının kısa kuyruklu ataları olmadığı için Yodie'nin kısa kuyruğunu yöneten genin baskın olduğunu düşündürdü. Özelliğin yavrularda ortaya çıkması için baskın bir genin yalnızca bir kopyasına ihtiyaç vardı. Cins için American Bobtail adını seçtiler.

Yodie ve onun soyundan gelen orijinal çizgiler doğuştan ve sağlıksız hale geldi. Daha sonra odak, türü daha sağlıklı ve Yodie'ye benzeyen bir tür yapmak oldu: uzun saçlı ve kısa kuyruklu büyük, vahşi görünümlü bir tekir. Daha sağlıklı kediler alından göz sırtına kadar yuvarlak bir kaşa sahipti ve onlara vahşi görünümlerini artıran “avcı bakış” veriyordu. American Bobtail, dört Kuzey Amerika derneği tarafından kabul edildi. Yeni ve geliştirilmiş Amerikan Bob Kuyruğu tüm renklerde, kategorilerde gelir ve tatlı bir birikime sahiptir ancak vaşakın vahşi görünümüne sahiptir. Hem uzun hem de kısa paltoları var.

American Bobtail Kedisi Özellikleri Nelerdir ? American Bobtail Kedisi Bakımı Nasıl Yapılır ? American Bobtail Kedisi Fiziksel Özellikleri Nelerdir ? 

Yorum Gönder

0 Yorumlar