Anal Fissür Nedir ? | Neden Olur ?

Anal Fissür Nedir ?


Bu yayınımızda Anal Fissür Nedir ? Anal Fissür Neden Olur ? Anal Fissür Nasıl Tedavi Edilir ? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz...

Anal fissürler, anüsün zarlarındaki küçük yırtıklardır. Bazı vakalar daha agresif tedavi gerektirebilse de genellikle evde bakım ile çok hızlı iyileşirler ve özellikle bebeklerde nispeten yaygındırlar. Anal fissür semptomlarını gözlemleyen kişiler, teşhisin doğrulanabileceği bir değerlendirme için doktordan randevu almalıdır. Farklı tedavi yaklaşımları gerektirebilecek benzer semptomlara sahip diğer durumları dışlamak için bir doktora görünmek önemlidir.

Bu duruma sahip kişiler genellikle dışkılama sırasında ağrı yaşarlar ve yanma ağrısı da idrara çıkma ile ilişkilendirilebilir. Tuvalet kağıdında veya tuvalette parlak kan lekeleri görünebilir ve hasta ayrıca kaşıntı, güçlü kokulu akıntı ve genel rahatsızlık gibi semptomlar yaşayabilir. Anal fissürü aynada görmek veya hissetmek bazen mümkündür . Bazı hastalar ağrı nedeniyle defekasyondan kaçınmaya çalışabilirler.

Nedenleri arasında ishal ve kabızlığın yanı sıra büyük dışkı boşaltımı sırasındaki zorlama olabilir. Ek olarak, bazen doğum anüste çatlaklara yol açan travmaya neden olur . Bir fissürün tedavi edilmeden kalmasına izin verilirse, kronik hale gelebilir. Kronik çatlaklar, ağrılı spazmlara neden olan kas yırtılmalarına neden olabilir ve ayrıca enfeksiyonlar ve diğer sağlık sorunları ile ilişkili olabilir.

Bir doktor genellikle hızlı bir fizik muayene ile anal fissürü teşhis edebilir. Tedaviler, dışkılamayı kolaylaştırmak için dışkı yumuşatıcıları kullanmayı, bölgeyi yumuşak sabunlarla temizlemeyi, ağrıyı ve iltihabı hafifletmek için ılık suda bekletmeyi ve rahatsızlığı gidermek için kayganlaştırıcı iltihap önleyici kremler uygulamayı içerebilir . Anal fissürler genellikle ameliyat olmadan tedavi edilebilir, ancak nadir durumlarda anal sfinkteri onarmak için küçük bir ameliyat gerekebilir.

Her yaştan insan anal fissür geliştirebilir ve bu yaygın tıbbi sorun mutlaka bir hastanın yaptığı veya yapmadığı herhangi bir şeyin sonucu değildir. Komplikasyonları önlemek için yeterli tedaviyi almak önemlidir. Bir pratisyen genellikle hastalara ihtiyaç duydukları teşhis ve tedavileri sağlayabilir ve bir durum daha karmaşıksa ve bir uzmanın dikkatine ihtiyaç duyuyorsa sevk sağlanabilir. Hastalar, idrara çıkma ve dışkılama ile ilgili sorunlar söz konusu olduğunda, bu konular bazen garip veya utanç verici gelse de, konuşmaktan çekinmemelidir; doktorlar her şeyi gördüler ve yorum yapmadan veya yargılamadan tedavi sağlayabilirler.

 

Anal Fissür Nedir ?

Yorum Gönder

0 Yorumlar