Erkeklerde Göğüsler Neden Sarkar, Nasıl Düzeltilir ?

Sarkık Göğüs Nasıl Düzeltilir ?
                                       

Bu yayınımızda Göğüsler Neden Sarkar ve Nasıl Düzeltilir ? Erkeklerde Göğüs Sarkma Nedenleri ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir ? Sarkmış Göğüs Nasıl Düzelir ? gibi sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

Sarkık bir göğsü düzeltmeye çalışırken, başlamak için en iyi yer genellikle ilk etapta göğüslerin neden sarkık olduğunu anlamaya çalışmaktır. Genellikle insanlar sarkık bir göğsü gelişigüzel bir şekilde düzeltmekten bahsettiklerinde, göğüsleri elastikiyetini kaybeden kadınlardan değil, göğüsleri normalde düz olan erkeklerden bahsediyorlar. 

Kadınlarda sarkık meme endişeleri genellikle tamamen ayrıdır. Erkeklerde sarkma ve sarkmalara aşırı kilo, yetersiz beslenme ve hormonal dengesizlik gibi birçok nedenden olabilir. Hedefli bir egzersiz planıyla başlamak genellikle en yararlı olanıdır. Halter yapmaya ve üst kol ve gövde kaslarını güçlendirmeye odaklanmak, işleri oldukça hızlı bir şekilde sıkılaştırabilir ve kilo vermeye çalışmak,sağlıklı beslenmeye odaklanmak da genellikle avantajlıdır. Bu stratejiler işe yaramazsa ve sarkmalar hakkında endişeleniyorsanız, daha büyük bir fizyolojik sorun olabileceğinden tıbbi görüş almak genellikle iyi bir fikirdir. Bazı tıbbi durumlar ciltte şişlik ve sarkmalara neden olabilir ve çoğu durumda bunlar sadece farmasötik ilaçlarla ve aşırı durumlarda ameliyatla tedavi edilebilir.

Göğüs Neden Sarkar ?

Pek çok türde sorunda olduğu gibi, nedeni tespit etmeden önce bir çözüm bulmak genellikle zordur. Sarkık göğsün nedenini bilmek, genellikle daha etkili bir düzeltme bulmanıza yardımcı olur ve size zaman ve hayal kırıklığı kazandırabilir. Sarkık bir göğsün bir nedeni de yaştır. Sarkan bir erkek göğsü, yaşlanma sürecinin normal bir parçasıdır. Kaslar kütle kaybeder, cilt elastikiyetini kaybeder ve sonuç olarak genellikle göğüs bölgesinde gevşek cilt görülür. Çok fazla kilo vermiş olan erkeklerin de göğüsleri genellikle sarkıktır, çünkü cilt daha ağır bir çerçeve üzerine gerilmiştir, özellikle de alttaki kaslar tam potansiyeliyle gelişmemişse.

Sarkık göğüsler de obezitenin bir sonucu olabilir - sadece erkeklerde değil kadınlarda da aşırı yağ ile ağır olan bir vücut sarkmaya eğilimlidir ve buna karşılık aşırı kilolu bir kişinin alttaki kaslarını sıkılaştırmak ve güçlendirmek için çalışması daha az olasıdır. Bununla birlikte, sarkık bir göğsün bir fitness sorunu değil, tıbbi bir sorun olabileceği durumlar vardır. Jinekomasti, meme dokusunun şişmesi veya büyümesi ile oluşan tıbbi bir durumdur. Östrojen ve testosteron hormonlarının dengesizliğinden kaynaklanır, özellikle ergenlik çağındaki genç erkeklerde veya yaşlanmanın doğal hormonal değişikliklerinden geçen yaşlı erkeklerde. Bu tür bir problem neredeyse her zaman tıbbi müdahale gerektirir, ancak bazı durumlarda zamanla kendi kendine geçecektir. 

                                                   

Erkeklerde Göğüsler Neden Sarkar, Nasıl Düzeltilir ? 

Hedefli Egzersiz

Erkekler sarkmış memelerden kurtulmak için genellikle belirli göğüs güçlendirici egzersizlerle başlamayı seçer ve bunlar çoğu durumda sonuç alır. Özellikle ilk başta sorunu tamamen çözemeyebilirler, ancak genellikle en azından ilerleme kaydedildiği konusunda biraz cesaret verirler. Egzersizler de genellikle çok basittir ve çok fazla zaman veya ekipman gerektirmez. Uzun vadeli taahhüt genellikle en önemli şeydir.

Sarkmış göğüs ezgersizleri için örneğin bench press, göğüs kasları olan göğüs kaslarını sıkılaştırmak ve geliştirmek için mükemmel bir halter egzersizidir. Dambıllar, göğüs kaslarını germeye veya elastikleştirmeye hizmet ettikleri için, kas geliştirici bench press için harika bir kontrpuandır. Yan sıralar sadece göğüs kaslarını değil aynı zamanda üst ve alt sırtı da çalıştırır. Son olarak, temel şınav da birçok insan için çok etkilidir.

Uzmanlar genellikle. alternatif günlerde koşu, yürüyüş veya diğer kardiyovasküler antrenmanlar yapmayı öğütler, bu durum genel sağlık ve zindeliği iyileştirmenin iyi bir yolu olabilir.

 

Erkeklerde Göğüsler Neden Sarkar, Nasıl Düzeltilir ? 

Kilo Kaybı Endişeleri

Obezite veya göğüs ve kol çevresinde aşırı kilo ile mücadele edenler için sürekli egzersiz daha önemli olabilir. Dört ana göğüs sıkılaştırıcı egzersiz aşırı kilolu bireylere fayda sağlayacaktır, ancak sürekli bir aerobik egzersiz modeli ve sağlıklı bir beslenme programı olmadan gerçek başarı nadirdir. Düzenli bir direnç antrenmanı rutini, aerobik egzersizi ve yeni bir beslenme rejimi genellikle gidilecek yoldur, ancak güvenlik uğruna çoğu tıp ve beslenme uzmanı bunun sadece bir doktorun gözetimi altında ve ideal olarak aynı zamanda doktorların rehberliğinde yapılması gerektiğini söylüyor. Yine yanı sıra sertifikalı fitness eğitmeninden de destek alınabilir.

Sarkık Göğüs Diğer Tedavi Yötemleri

Hormon Tedavisi

Sarkık bir göğsün bir fitness sorunu değil, jinekomastide olduğu gibi tıbbi bir sorun olabileceği durumlar vardır. Bu durumdan muzdarip erkekler ve erkek çocuklar, göğüs sarkmalarıyla genellikle egzersizle mücadele edemezler ve büyümeleri tersine çevirmek için bir dizi hormonal ilaca ihtiyaç duyabilirler. Bazen bir doktor meme kanseri tedavisinde kullanılan raloksifen veya tamoksifen gibi ilaçları reçete eder ; Düzenli hormon enjeksiyonları da büyümeyi tersine çevirmeye yardımcı olabilir. Çoğu, durumun ne kadar gelişmiş olduğuna bağlıdır.

Cerrahi Seçenekler

Ameliyat genellikle en son seçenek olarak kabul edilir. Sıradan, yaş veya kilo ile ilgili sarkmalardan mustarip erkeklerin, bu vakalarda riskler genellikle faydalardan daha ağır bastığı için iyi cerrahi adayları olma ihtimalleri yoktur. Bazı doktorlar kozmetik nedenlerle cilt germe işlemi yapacaktır, ancak genellikle önce egzersiz ve daha doğal girişimler yapılmalıdır.


Göğüsler Neden Sarkar ve Nasıl Düzeltilir ? Erkeklerde Göğüs Sarkma Nedenleri ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir ? Sarkmış Göğüs Nasıl Düzelir ?

Yorum Gönder

0 Yorumlar