Gotik Yazı Nedir ? | Gotik Harf Nedir ?

gotik harf nedir
Gotik Yazı Nedir ? | Gotik Harf Nedir ?


Bu yayınımızda Gotik Yazı Nedir ? Gotik Harf Nedir ? Gotik Yazı Özellikleri Nelerdir ? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz.

Gotik yazı, sanatsal projeler ve diğer kullanımlar için yazı tipi (veya yazı tipi ) olarak popüler olan bir yazı stilidir . Birçok bilgisayar işletim sisteminde bulunur ve çoğu matbaada bir baskı seçeneğidir.

Birçok uzman, Gotik harfleri Batı Avrupa'nın çeşitli yerlerinde 1100'lerin ortalarından 18. yüzyılın başlarına kadar kullanılan bir yazı türü olarak tanımlar. Yüzyıllar boyunca, harfler, Batı Avrupa'da yaşayan Germen kabile gruplarıyla ilgili olan Gotik kültürün bir unsurunu temsil ediyordu. Bu nedenle bazı hat ve yazı tipi uzmanları, Gotik yazıları ne Roma ne de Yunan olmayan yazılar olarak tanımlar .

Gotik Yazının Nitelikleri

Gotik harflerin öne çıkan bir özelliği, "sans serif" olmasıdır. Bu, Gotik yazı biçimlerinin Romalılar tarafından değil, diğer kültürel gruplar tarafından kullanıldığı fikrine geri döner . Basılı bir mektubun tabanında veya diğer alanlarında -- Gotik harflerin serifsiz veya İngilizceleştirilmiş Fransızca biçiminde "sans serif" olmadığı söylenirdi. Bazen "blok baskı" olarak da adlandırılır.

Gotik harflerin kökenini anlamak için Gotlar olarak bilinen belirli kültürel grupları ve bunların Avrupa'nın gelişimindeki rollerini araştırmak faydalı olabilir . Alternatif olarak, okuyucular kitaplarda ve yayınlarda, özellikle Almanca dilinde kullanım örneklerini görerek Gotik harfler hakkında daha fazla bilgi edinebilirler.

Gotik Yazı Kullanımı

Böyle bir örnek, toplu olarak Fraktur olarak bilinen ve süslü kaligrafi stilleriyle ayırt edilen Cermen blackletter yazı tipleri grubudur. Fraktur yazısı geleneksel olarak evlilik cüzdanı gibi resmi belgelerde kullanılmıştır.

Fraktur iyi bir örnektir, çünkü Gotik veya "Goth" harfleri diğer yazı tiplerinden ayıran şeyin bir kısmı süslü kalitesidir. Sadece sans serif olmanın yanı sıra, birçok önde gelen Gotik yazı türü, göze hitap eden bir ayrıntı düzeyine sahiptir. Mevcut daha süslü yazı tiplerinden biri olan Gotik yazı, modern baskıda göz alıcı bir seçenek sunar.

 Gotik Yazı Nedir ? Gotik Harf Nedir ? Gotik Yazı Özellikleri Nelerdir ?


Yorum Gönder

0 Yorumlar