Hip-Pop Müzik Nedir ? | Hip Pop Müzik Kültürü Nedir ?

Hip Pop Müzik Nedir ?


Bu yayınımızda Hip Pop Müzik Nedir ? Hip Pop Müzik Kültürü Nedir ? Hip Pop Müzik Özellikleri Nelerdir ? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz. >>>

Hip-hop, aynı adı taşıyan müzik türü biçiminde müzik üzerindeki etkisi ile tanınan kültürel bir harekettir . Kökenleri 1970'lerde New York'taki Bronx'ta, çoğunlukla Afrikalı Amerikalılar arasında, ancak bölgenin Latin Amerika nüfusundan da biraz etkileniyor. Hip-Pop Kültürü, nispeten yeraltı bir stil olmaktan dünya çapında büyük bir stil haline geldi ve özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde ticarileştirildi ve popüler hale getirildi. Hip-hop'un dört geleneksel direği DJ'lik, rap, breakdans ve grafiti sanatıdır. Bazen beş ek sütun eklenir: hip-hop modası, beatboxing , hip-hop argosu , sokak bilgisi ve sokak girişimciliği.

Hip-hop müziği, özellikle DJ'lik ve rap'in yanı sıra beatbox, sample'lar ve pikaplarda hokkabazlık vuruşları gibi bir dizi ikonik unsuru bünyesinde barındırır. Müziğin ilk formlarında, DJ'ler kendi yeni, ortaya çıkan ritimlerini yaratmak için şarkıların parçalarını döngüye alır, içlerinde bulunan ilgi çekici perküsyon kalıplarını vurgulardı. Bu vuruşlar sonunda, rap olarak adlandırılan, kafiyeli, ilahi bir şarkı söyleme tarzıyla birleştirildi.

Beatboxing, makine odaklı DJ'lerden kopan, seslerini çoğaltan ve insan vokal aparatıyla kopan bir hip-hop hareketiydi. Erken davul makinelerine beatbox deniyordu ve erken beatbox bu davul seslerini basitçe kopyaladı. Daha sonra, insan vokal sisteminin en karmaşık enstrümanları bile taklit etmesi ve hatta bir tür yüksek tonlu şarkı söyleme biçimini kullanarak üst üste vuruşları üst üste koymasıyla çok daha karmaşık bir sanat formu haline geldi. Daha sonraki bazı beatbox'çılar, özellikle Rahzel of the Roots, aynı anda şarkı bile söylüyorlar.

Hip-hop'un müzikal sahnesinin yanı sıra kültür, breakdance adı verilen kendi dans biçimini de oluşturdu. Güney Bronx'ta hip-hop müziğiyle birlikte başladı ve bazen Bboying olarak adlandırılır. Breakdance, vücudun gücünü ve dinamik hareketini vurgulayan, DJ'ler veya beatbox'çılar tarafından ortaya konan hassas vuruşlarla eşleşen, çılgın ama inanılmaz derecede kontrollü bir dans stili içerir. Çoğu zaman, breakdance bir savaş formatında yapılır, çeşitli rakipler becerilerini göstererek ve birbirlerini yenmeye çalışarak karşı karşıya gelirler.

Grafiti sanatı, kültürün unsurlarını görsel olarak uyarıcı bir şekilde birleştirmeye yardımcı olarak, hip-hop sahnesinin de önemli bir köşe taşı haline geldi. Grafiti çok eski zamanlardan beri var olmasına ve 1960'larda Amerika Birleşik Devletleri'nde aktivistler ve çeteler arasında yaygın bir şekilde yayılmasına rağmen, hip-hop kültürü onu ele geçirdi ve görsel olarak ayırt edici bir stil yaratmak için yeniden tanımladı, özellikle de kabarcık harfleri ve vahşi tarzı. Grafiti sanatı birçok yönden hip-hop'un görsel tezahürü olarak görülür, aynı şekilde breakdance onun fiziksel tezahürü olarak görülebilir.

Son yıllarda hip-hop daha da ticarileşirken aynı zamanda özgür ve bağımsız ruhunu korumak için mücadele ediyor. Ana akım reklam kampanyaları kültürün uygun yönlerini, büyük rapçiler multimilyoner olurken ve hip-hop argo yönleri, kökenlerinden habersiz bir topluma damlarken, taban düzeyinde sürekli bir canlanma meydana gelir. Hip-hop sahnesinin dünya çapında ihraç edilmesi, geleneksel müzik düzenlemelerini ve yerel dilleri formlara dahil eden yeni bir küresel hip-hop'a yol açtı. Aynı zamanda, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki hip-hop, giderek daha fazla kabul eden bir tüketim kültürünü sürekli olarak reddederek ve meydan okuyarak sokak düzeyinde yenilik yapmaya devam ediyor.

 

Hip Pop Müzik Nedir ? Hip Pop Müzik Kültürü Nedir ? Hip Pop Müzik Özellikleri Nelerdir ? 

Yorum Gönder

0 Yorumlar