Peri Nedir ? | Peri Özellikleri Nelerdir ?

peri özellikleri nelerdir
Peri Nedir ? | Peri Özellikleri Nelerdir ?


Bu yayınımızda Peri Nedir ? Peri Özellikleri Nelerdir ? Peri Gerçekten Var Mıdır? Peri Türleri Nelerdir ? Periler Nerede Yaşar ? gibi soruların cevaplarını bulabilirsiniz...

Bir peri ya da bir fey yaratığı, aynı zamanda fae olarak da yazılır, büyü ve efsanenin antropomorfik bir varlığıdır . Bir periyi oluşturan şey kültürden kültüre ve gelenekten geleneğe değişebilir. Bazıları tüm büyülü insanları tanıma dahil ederken, diğerleri peri terimini partinin daha eterik ve zarif olanı için saklı tutar. Bununla birlikte, en başta bir perinin güçleri olduğu ve aynı zamanda gizemli bir varlık olduğu fikri olan birkaç şey var.

Günümüzün hayal gücünde peri, bir tür güzel cin rolünü üstlenmiş, dilekleri gerçekleştirme ve düşen dişleri çekme gibi işlere atanmıştır. Günümüz medyasında karşımıza çıkan peri resimleri onları iyiliksever, bilge ve sevecen olarak göstermektedir. Uyuyan Güzel'e hediyeler verirler, Külkedisi'nin beladan kurtulmasına yardım ederler ya da büyümeyecek bir çocuğa yardımcı olurlar.

İlginçtir ki, günümüzün popüler kültürü periye iyiliğin bir yaratığı olarak saygı duysa da, her zaman böyle değildi. Geçmişte perilerin şüpheli yaratıklar, en iyi ihtimalle yaramaz ve en kötü ihtimalle düpedüz kötü oldukları düşünülürdü. Kayıp çocuklar, bazı hastalıklar ve seyahat sırasında kötü şans için suçlandılar. İnsanlar kısa süre sonra peri'nin etkisini yenecek öğeler tasarlama ihtiyacı buldular ve bunlar arasında soğuk demir, üvez ve hatta kutsal su vardı.

Perilerin kökenlerine ilişkin halk inanışları çeşitlidir. Bir düşünce okulu, onların ölülerin ruhları olduklarında ısrar ediyor. Bir diğeri onların düşmüş melekler olduğunu iddia ediyor - cennetten kovulmuş melekler, ancak cehenneme atılacak kadar kötü değiller. Bu "kara melekler" yeryüzünde dolaşabilse de, yine de şeytanın tebaasıydılar ve ona bir ondalık ya da bir "teind" ödemeleri gerekiyordu - genellikle çocuklar ya da asi yolcular şeklinde. Yine başka bir teori, perilerin, Koca Ayak veya yeti tarzında tamamen farklı bir tür olduğunu savunur.

Ancak tartışılan sadece perinin kökeni değildir. Görünüşleri bile belirsizdir. Bazen uzun, söğüt gibi ve büyüleyici güzellikte olarak tanımlanırlar. Diğer zamanlarda göz kamaştırıcı, kanatlı ve bir ayaktan daha büyük değiller. Bazı durumlarda sihirli bir asaları olabilir ve diğerlerinde hiç asaları olmayabilir.

Tanınmış periler arasında sayısız peri masalının peri anneleri, Shakespeare'in Yaz Gecesi Rüyası'ndan karakterler , Pokemon'dan Mesprit ve İngiliz folklorundan Kraliçe Mab yer alır .


Peri Nedir ? Peri Özellikleri Nelerdir ? Peri Gerçekten Var Mıdır? Peri Türleri Nelerdir ? Periler Nerede Yaşar ?

Yorum Gönder

0 Yorumlar