7 Adımda Kaplumbağa Nasıl Bakılır


7 Adımda Kaplumbağa Nasıl Bakılır 
                                       
             

Bu yayınımızda kaplumbağaya nasıl bakılır ? kaplumbağa evde nasıl bakılır? , kaplumbağa bakım önerileri nelerdir ? gibi sorularına cevap bulabilirsiniz.

Kaplumbağalar, balıklardan daha fazla dikkat ve özen gerektirir, ancak bir köpek veya kedi gibi daha aktif bir hayvandan daha az diyebiliriz. Yine de, bir kaplumbağa satın almadan önce, ona nasıl bakacağınızı bilmelisiniz. Bu, ilerideki gerekli görevlere hazırlanmanıza yardımcı olabilir. Mutlu bir kaplumbağaya sahip olmak için bu adımları izleyin.

1. Bir Yuva Kurun

Bir kaplumbağanın kapalı yaşam alanı, yetişkin boyutuna kadar büyümesine izin vermek için önemlidir. Ayrıca güneşlenmek için bir ısı lambası da içermelidir. Yuva, kara alanı veya kuru alan ve yüzme alanı ya da ıslak alan içermelidir. Doğru yaşam ortamını sağlayabilmek için satın almayı planladığınız kaplumbağayı mutlaka okuyun.

2. Sıcaklık Kontrolünü Ayarlayın

Kaplumbağalar, iyi olmak için oldukça sabit bir sıcaklığa ihtiyaç duyan soğukkanlı yaratıklardır. Kaplumbağalar 15 ila 30 derece arasında bir sıcaklıkta yaşamayı tercih eder. Bazı kaplumbağalar, geceleri sıcaklık 10 derece seviyelerine düştüğünde sorun olmaz, ancak bundan daha düşük herhangi bir sıcaklık kaplumbağanın kış uykusuna girmesine veya hastalanmasına neden olabilir. Su kaplumbağaları için suyu ısıtmak en iyisidir ve yuvadaki havayı ısıtmak için bir güneşlenme ışığı gereklidir.

3. Kaplumbağanızın Ne Kadar Hazırda Bekletmesi Gerektiğini Öğrenin

Kaplumbağaların farklı kış uykusu süreleri olduğundan, kaplumbağanızın ne kadar süre hareketsiz kalacağını ve bu arada onun için en iyi ortamı nasıl sağlayacağınızı bilmelisiniz. Daha deneyimli kaplumbağa sahipleri, kaplumbağalarının buzdolabında kış uykusuna yatmasına veya bahçelerine gömmesine izin verir.

4. Yiyecek Sağlayın

Kaplumbağa yiyecekleri, sağlıklı bir diyet için çeşitlidir, genellikle taze ve kuşbaşı kesimli yemler, canlı böcekler ve gelişmelerine yardımcı olmak için A vitamini içerir. Kaplumbağalar için yiyecekler, balık yemi dükkanlarında ve evcil hayvan dükkanlarında bulunablir. Marul, böcekler, solucanlar, balıklar ve diğer bitki ve sebzeler gibi taze yiyecekler de kaplumbağanıza sunmak için iyi olabilir.

5. Tankı Temizleyin ve Sık Suyu Değiştirin

Kaplumbağalar her gün taze yiyeceğe ve suya ihtiyaç duyarlar (kış uykusuna yatmadıklarında). Filtrasyon sistemleriniz veya diğer düzenli bakım cihazlarınız olsa bile kafes, akvaryum veya muhafaza düzenli olarak temizlenmelidir. Bir su akvaryumunda filtreleme şarttır ve yuva kokmaya başlarsa, bunun nedeni suyun kirli olması ve değiştirilmesi gerektiğidir.

                                                                  

7 Adımda Kaplumbağa Nasıl Bakılır 

6. Kaplumbağanızla Sık Sık Oynamayın

Kaplumbağalar elle tutulduklarında kolayca strese girerler. Çok iyi oyun arkadaşları değiller ve dokunmak yerine bakılacak bir şeymiş gibi davranılıyorlar. Sert kabuklarıyla bile kolayca incinebileceklerinden kaplumbağanızı asla düşürmeyin veya atmayın.

7. Ellerinizi Yıkayın

Kaplumbağanıza veya kafesindeki herhangi bir şeye dokunursanız, ellerinizi iyice yıkamanız gerekir, aksi takdirde salmonella kapma riskiniz vardır.

Kaplumbağa yemi ne ve nereden alınır biliyor musunuz? Bu gerçekten kaplumbağanın cinsine bağlıdır. Tuzlu su kaplumbağası yemi, vahşi doğada farklı şeyler yedikleri için evcil hayvan kaplumbağa yemlerinden farklıdır. Bir kaplumbağa yiyecek listesi, meyve ve sebzeleri, protein kaynaklarını ve kaplumbağa yiyecek ısırıklarını içerebilir.

Kaplumbağalar Hakkında Eğlenceli Gerçekler

  • Kaplumbağalar evcil hayvan olarak biraz az olsa da, harika yaratıklardır. İşte kaplumbağalar hakkında birkaç harika gerçek:
  • Kaplumbağaların çoğu yıl boyunca 10-20 hafta, hatta bazıları yılın 9 ayına kadar kış uykusuna yatar.
  • Kaplumbağalar 200 milyon yıldan fazla bir süredir varlar.
  • Bilinen en eski kaplumbağa, 152 yıl esaret altında yaşayan (muhtemelen 50 yaşından sonra) bir Hint Okyanusu Dev Kaplumbağa idi.
  • Kaplumbağalar, Antarktika hariç, 7 kıtanın 6'sında bulunur.
  • Bir kaplumbağa kabuğu 60 farklı kemikten oluşur.

 kaplumbağaya nasıl bakılır ? kaplumbağa evde nasıl bakılır? , kaplumbağa bakım önerileri nelerdir ?


Yorum Gönder

0 Yorumlar