Bergamot Yağının Saça Faydaları Nelerdir ve Nasıl Kullanılır ?

bergamotun saça faydaları
Bergamot Yağının Saça Faydaları Nelerdir ve Nasıl Kullanılır ?

Bu yayınımızda Bergamot Yağının Saça Faydaları Nelerdir ? Bergamot Yağı Saça Nasıl Uygulanır ? Bergamot Saçlar İçin Nasıl Kullanılır ? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz.

Saçınızın ince, mat veya kolay kırıldığını düşünüyorsanız bergamot yağı bir çözüm olabilir. Saça uygulandığında bergamot yağının saç derisine ve saç tellerine nüfuz ettiği bildiriliyor. Bu, köklerin etrafındaki foliküllere kan akışını uyarır ve saça güç ve parlaklık vermek için saç tellerine nüfuz eder. Bergamot yağını doğrudan saçınıza uygulamak da dahil olmak üzere, saç için bergamot kullanmanın birkaç yolu vardır. Ayrıca şampuan ve saç kreminize bergamot yağı ekleyebilir veya saçınızı ısıyla şekillendirirken koruyucu yağ olarak kullanabilirsiniz.

Saç için bergamot kullanırken neden kullanmak istediğinizi düşünmelisiniz. Örneğin, birikmeyi ortadan kaldırmak ve saç derinizi iyileştirmek istiyorsanız, yağı şampuanınıza eklemek en iyisi olabilir. Bunu yapmak için şampuanınızın kapağını çıkarın ve içine bir veya iki kaşık yağ dökün. Şampuanı uzun bir kaşıkla, bir çubukla hafifçe karıştırın veya şişenin kapağını kapatıp kuvvetlice sallayın. Bu, bergamot yağını şampuan boyunca eşit olarak dağıtmalıdır.

Yağlı yeni şampuanınızı kullanmak için normal şekilde uygulayın. Bazı yağlar durulandıktan sonra bile saçınızda kalmalıdır. Düzenli uygulama, yaklaşık iki hafta içinde tahriş olmuş bir saç derisini iyileştirecektir. Bergamotun saç için tüm faydalarından yararlandığınızdan emin olmak istiyorsanız, saç kreminize bir veya iki kaşık yağ da ekleyebilirsiniz. Bu hem durulanan hem de bırakılan ürünler için geçerlidir.

Şampuanınıza ve saç kreminize bergamot yağı eklemeyi seçerseniz, muhtemelen bir ay içinde çok parlak, çok kalın kilitler göreceksiniz. Kıvırcık saçlı kadınlar, saç için bergamottan en çok fayda sağlayabilir çünkü bergamotun kabarmayı gidermeye, kuru saçları yumuşatmaya ve bukleleri gevşetmeye yardımcı olduğu bildirilmektedir. Bu, kıvırcık, kıvırcık saçlı kişilerin bergamot yağı kullandıklarında gevşek, akan kilitler geliştirebileceği anlamına gelir.

Bergamot'u saç için kullanmanın başka bir yolu da yağı doğrudan saçınıza uygulamaktır. Bu tekniği kullanırken, avuçlarınıza biraz yağ dökün ve nemli saçı kökten uca ovalayın. Yağı eşit olarak dağıtmak için saçınızı tarayın. Bu, saçınızın yağlanmasını önlemek için gün aşırı yapılabilir. Saçınız kuruduğunda parlak ve pürüzsüz olmalıdır.

Saçınızı ısı ile düzleştirir veya şekillendirirseniz, yukarıdaki gibi bergamot yağı sürmeniz yeterlidir. Yağ, saçınız ve ısı kaynağı arasında bir bariyer oluşturmalıdır. Aslında, bergamot yağını ısıtmak, saçınıza yapışmasına yardımcı olarak saç tellerine aşırı parlaklık ve parlaklık verir.

 Bergamot Yağının Saça Faydaları Nelerdir ? Bergamot Yağı Saça Nasıl Uygulanır ? Bergamot Saçlar İçin Nasıl Kullanılır ?


Yorum Gönder

0 Yorumlar