Gabardin Nedir ? Gabardin Kumaş Tarihi Nedir ?

Gabardin Kumaş Nedir ?

                                    

Bu yayınımızda Gabardin Nedir ? Gabardin Kumaş Tarihi Tarihi Nedir ? Gabardin Kumaş Özellikleri Nelerdir ? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz.

Gabardin uzun zamandır günün sırası, dayanıklılık ve şıklık denilince akla gelen bir kumaş seçimi olmuştur. İşte gabardinin yaratılması, nasıl üretildiği ve kumaşın bazı yaygın kullanımları hakkında bazı tarihsel arka planlar:

Thomas Burberry, 19. yüzyılın ikinci yarısında gabardini yarattı. Basingstoke'daki Burberry moda evinin kurucusu olarak fikir, çok fazla aşınma ve yıpranmaya dayanabilecek çok yönlü bir kumaş karışımı yaratmaktı. Burberry, ilhamını ve yeni kumaşının adını Orta Çağ'ın gaberdinasından aldı. Gabardina, pantolon ve bluzların üzerine giyilen bol ve uzun giysilerdi. Tipik olarak, dilenciler onları elementlerden ekstra koruma için kullandılar. Çoğu zaman, gabardin beline bağlanır.

Burberry, yeni malzemesini yaratmak için ağırlıklı olarak kamgarn yüne dayanan sıkı dokunmuş bir kumaş buldu . Kamgarn yünün dokuması bir tarafta nispeten pürüzsüzdü ve diğer tarafta nervürlü bir görünüme sahipti. Dokuma açısından , bu gabardini dimi bir kumaş yaptı

Burberry, yeni kumaşı halkın dikkatini hızla çeken birkaç giysi üretmek için kullandı. Dimi takımlar ve pantolonlar , erkeklerin her zaman en iyi durumda kalmasını sağlamaktan sorumlu olan eşler ve ev çalışanları kadar erkeklerin de favorisi oldu. Gabardin, şeklini koruma ve çok kolay kırışmama eğilimine sahiptir, bu da gardırobuna ayak uydurmak zorunda olan herkes için büyük bir artıydı.

Zamanla, gabardin karışımları popüler hale geldi ve kumaş karışımına pamuk ve sentetik lifler eklendi. Yün dışındaki liflerin eklenmesi, dimi olarak hala iyi çalışan yüksek parlaklıkta bir kumaş oluşturmaya yardımcı oldu. Parlaklık, gabardini erkekler kadar kadınlar için de moda yaratmak için ideal hale getirdi. Gabardin, erkek takım elbise ve pantolonların yanı sıra kadın etekleri ve uyumlu ceket, pantolon ve pantolon takımlarında da popüler bir seçim haline geldi. Her iki cinsiyet için de paltolar, günümüzde gabardin'in bir başka kalıcı kullanımıdır.

İçerdiği liflere bağlı olarak, bugün üretilen giysilerin bir kısmı, yıkayıcıda hafif bir döngü ve kurutucuda düşük ısı ayarı kullanılarak temizlenebilir. Bu aynı giysiler elde yıkama ile iyi sonuç verir. Bununla birlikte, büyük ölçüde kamgarn yüne dayanan gabardin karışımları, büzülmeyi ve malzemenin şeklini tutma yeteneğinin genel olarak bozulmasını önlemek için kuru temizleme gerektirir. Her iki durumda da, düşük ayarda sıcak bir ütü, hızlı pres için genellikle iyidir, ancak kumaşta kalıcı olarak iz bırakacağından çok fazla ısı kullanmamaya özen gösterilmelidir.

Gabardin Nedir ? Gabardin Kumaş Tarihi Tarihi Nedir ? Gabardin Kumaş Özellikleri Nelerdir ?

Yorum Gönder

0 Yorumlar