Jel Manikür Nedir,Nasıl Uygulanır ?

Jel Manikür Nedir,Nasıl Uygulanır ?

Jel Manikür Nedir,Nasıl Uygulanır ?


Bu yayınımızda Jel Manikür Nedir ? Jel Manikür Nasıl Yapılır ? Jel Manikür Avantajları Nelerdir ? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz...

Jel manikür, bir tırnak teknisyeninin sentetik tırnakları doğal olanlarla birleştirmek ve renklendirmek için jel kullandığı bir tırnak bakımı türüdür. Jel, normal cila gibi doğal tırnakların üzerine de uygulanabilir. Jel tırnaklar genellikle uzun ömürlüdür ve kırılmaz, ancak insanların bunları çıkarırken özel dikkat göstermeleri gerekir ve uygulama süreci sağlık sorunlarıyla ilişkilendirilebilir.

Jel Manikür Nasıl Uygulanır ?

Jel manikür sırasında bir tırnak teknisyeni önce kişinin doğal tırnaklarını temizler ve şekillendirir ve tırnak etlerini geriye doğru iter. Ardından , takma tırnağın veya cilanın daha iyi yapışmasına yardımcı olan bir temel kat uygular ve ardından tırnaklara birkaç kat cila uygular. Her kat boyandıktan sonra jel manikür yaptıran kişi ellerini küçük bir Ultra Violet (UV) lambasının altında birkaç saniye veya dakika süre ile sertleştirip sertleştirmesi için tutar. Tırnak teknisyeni, tırnakları mühürlemek ve korumak için şeffaf bir son kat uygulayarak bitirir.

Jel Manikür Nedir,Nasıl Uygulanır ?

                                                   

Jel tırnaklar herhangi bir renge boyanabilir, ancak birçok kişi doğal bir görünüm için şeffaf olanları tercih eder. Renk önemli ölçüde değişmeden genellikle birkaç hafta sürer, ancak bronzlaşma yatakları hafif sararmaya neden olabilir. Jelin kendisi genellikle bir kişinin tırnak uçlarının görünümünü iyileştirebilen yumuşak beyaz bir renktir.

Bakım Sonrası ve Kaldırma

Doğal tırnaklar, takma tırnakların altında uzamaya devam eder, bu nedenle bir kişinin iki veya üç hafta sonra onları doldurması gerekir. Doldurma işlemi, manikürcünün sentetik tırnakları törpülediği ve şekillendirdiği ve daha parlak ve daha uzun süre dayanması için rengi çıkarıp yeniden boyadığı normal bir jel manikür işlemine benzer. Bazı insanlar sadece rengi yenilemeyi tercih ederken, diğerleri tırnağın büyüdüğü, kütikülün yakınındaki boşluğu doldurmak için yeni jel almayı tercih eder. Kişinin yaşam tarzına ve tırnak uzunluğuna bağlı olarak bu tedavi genellikle yaklaşık bir ay sürer.

Jel Manikür Nedir,Nasıl Uygulanır ?

                                    

Bir kişi tırnaklarını çıkarmak istediğinde, onları ya törpüleyebilir ya da aseton oje ile ıslatabilir. Bazı cilalar kolayca ıslanacak şekilde tasarlanmış olsa da, insanların asetonun renkli katmanlara ulaşabilmesi için son katı çizmeleri gerekebilir. Cilde zarar verebileceğinden, tüm parmağı içine sokmak yerine, çıkarıcıya batırılmış pamuk toplarını birkaç dakika tırnaklarda tutmak en iyisidir. Kullanıcılar, doğal tırnaklarını koparabileceğinden asla tırnaklarını soymaya veya çıkarmaya çalışmamalıdır.

Lehte ve Aleyhte Olanlar

Kokusuz olması, gerçekçi bir görünümü ve hissi olması ve genellikle uzun ömürlü olması nedeniyle birçok kişi jel manikürü tercih eder. Jel tırnaklar ayrıca kaldırma, cilalama veya dolgu işlemlerine ihtiyaç duymazlar ve düzgün bir şekilde çıkarıldığında, akrilik tırnakların bazen yaptığı gibi tırnağa zarar vermezler. Ek olarak cila, nem veya diğer elementler gibi tırnakları zayıflatabilecek veya zarar verebilecek her şeye karşı bir kalkan görevi görür.

Buna rağmen, bu tedaviler diğer manikür türlerinden daha pahalı olma eğilimindedir ve iyi görünmeye devam etmek için sürdürülmeleri gerekir. Diğer takma tırnaklar gibi, bir şeye takılırlarsa kişinin doğal tırnaklarını koparabilirler, bu da çok acı vericidir ve enfeksiyonlara yol açabilir. Işık türü bir kişinin cilt kanseri riskini artırabileceğinden, bazı insanlar tırnakları iyileştirmek için gereken UV ışığına maruz kalma konusunda da endişe duyarlar . Bununla birlikte, kansere neden olmak için gereken süre ve maruz kalma düzeyi, çoğu insanın manikür sırasında deneyimlediğinden çok daha fazladır. Dermatologlar , jel manikür yaptırmadan önce insanların ellerine güneş kremi sürmelerini ve bu tür tedavileri ölçülü olarak almalarını önermektedir.

 


Yorum Gönder

0 Yorumlar