Katlanır Bisiklet Nedir, Avantajları Nelerdir ?

Katlanır Bisiklet Nedir, Avantajları Nelerdir ?



Katlanır Bisiklet Nedir, Avantajları Nelerdir ?


Bu yayınımızda Katlanır Bisiklet Nedir ? Katlanır Bisiklet Avantajları Nelerdir ? Katlanır Bisiklet Ne İşe Yarar? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz...

Katlanan bisikletleri duyduysanız, ancak ne olduklarından veya neden bir bisiklete ihtiyacınız olduğundan tam olarak emin değilseniz, bu yayın yardımcı olabilir. Katlanır bisiklet, kolay taşıma ve saklama için kompakt bir biçimde katlanmak üzere tasarlanmış bir bisiklettir. Katlanır bisikletler dünya çapında ve özellikle şehirlerde çok popüler. Bir şehirde katlanır bisikletin standart bir bisiklete göre avantajlarını 3 başlıkta ele alabiliriz.

Taşınabilirlik : Çoğu tren ve otobüs, yoğun saatlerde bile katlanmış bir bisikletin araçlarına binmesine izin verir. Katlanır bisikletler, arabanızın veya taksinin bagajına da kolayca sığar.

Hırsızlığı Önleme : Bisikletinizi dışarıda kilitlemek zorunda değilsiniz, sadece katlayıp ofise veya ayak işlerini yaparken yanınızda getirebilirsiniz.

Küçük Ebatlılar : Katlanır bisikletler küçük bir paket halinde katlandıklarından, yaşam alanınızın boyutu ne olursa olsun, herhangi bir daireye kolayca yerleştirilebilirler.

Katlanır bisikletler bir şehirde yaşamak için en iyi bisikletler olsa da, benzersiz tasarım özellikleri onları birçok sürüş türü için harika kılar. Katlanır bisikletler, dünya seyahati, bisiklet turu ve grup gezileri için idealdir.

Ama merak ediyor olabilirsiniz, katlanır bisikletler yavaş mı? Katlanır bir bisiklette daha fazla pedal çevirmek zorunda mıyım? Çocuklar için katlanır bisikletler var mı? Üç sorunun da cevabı hayır. Bunlar, hepsi küçük tekerlek boyutuna dayanan katlanır bisikletlerle ilgili bazı yaygın yanlış anlamalardır. Çoğu insan, daha küçük tekerleklerin daha düşük seviyelerde verimli olduğunu varsayıyor, ancak küçük tekerleklerin, büyük tekerleklerden daha iyi olmasa da, daha iyi olmasının birçok farklı nedeni var.

Katlanır Bisiklet Nedir, Avantajları Nelerdir ?

                                       

Katlanır Bisikletlerin Avantajları Nelerdir ?

Daha İyi Dişli

Küçük tekerlekler, daha yavaş hızlara veya daha fazla pedal çevirme zorunluluğuna eşit değildir. Pedal çevirdiğinizde size hızı veren şey, pedalların her tam dönüşünde tekerleğin kat ettiği mesafedir, buna vites inç denir. Daha küçük bir tekerleğin geleneksel bir bisikletten daha az dişli inç olacağını varsaymak anlaşılabilir, çünkü tam olarak aynı vitese sahip. Ancak katlanır bisikletler, daha yüksek vites oranları kullanarak bunu telafi eder. Örneğin , 116 inç dişli elde etmek için 53 dişli aynakol ve 9 dişli kaset dişlisi kullanan Pocket Rocket gibi katlanır bir yol bisikletini ele alalım. Bu, pedalların her tam dönüşü için yaklaşık 10 fit'lik bir yolculuktur; bu, herhangi bir standart tam boyutlu yol bisikletinden daha iyi olmasa da iyidir.

Daha Verimli

Küçük tekerlekler, daha büyük tekerleklerle aynı dengeyi elde etmek için daha az jant teli gerektirir, bu da aslında onları daha hızlı yapar. İşte nedeni: Daha az sayıda ispit, daha fazla sayıda ispitten daha az sürtünme oluşturur (aynı zamanda daha hafiftir) ve bu da daha yüksek hızlara yol açar. Aslında, küçük bir tekerlek, 16 mil / saat'e kadar hızlarda büyük bir tekerlekten daha verimlidir, 16 ila 33 mil / saat arasındaki hızlarda eşit derecede verimlidir ve yalnızca 33 mil / saat'ten daha yüksek hızlarda daha az verimlidir. Bu nedenle, Lance Armstrong ile sürüş yapmıyorsanız, herhangi bir grup sürüşünde sürüyü yönetebilmelisiniz.

Daha Hızlı Hızlanma ve Daha İyi Manevra Kabiliyeti 

Şehir trafiğinde sürüyorsanız, hızlanma ve çevik direksiyon güvenlik için kritik öneme sahiptir. Daha küçük tekerlekler daha büyük olanlardan daha hızlı hızlanır çünkü daha hafiftirler, bu da tam duruştan itibaren daha düşük bir atalet momenti yaratır. Bu nedenle, sıkışık kavşaklarda gezinmek ve çarpışmalardan kaçınmak, daha küçük tekerleklerle çok daha kolaydır. Ek olarak, tekerlek ne kadar küçükse, direksiyona o kadar duyarlı olur ve hızlı kararların alınmasını kolaylaştırır. Daha küçük tekerlekler ayrıca zemine inç kare başına daha yüksek bir basınç uygulayarak lastiğin yol yüzeyiyle uyumunu artırır - bu özellikle ıslak yüzeylerde ve dar dönüşlerde yardımcı olur.

Daha Güçlü

Bu nedenle, küçük tekerlekler büyük tekerleklerden daha hızlı olmasa da aynı hızda gidebilirken, aynı zamanda  daha güçlüdürler . Yapı kalitesinin ötesinde, bir tekerleğin gücünü belirleyen şey parmaklıkların uzunluğudur. Tel ne kadar uzun olursa, ona karşı o kadar fazla kaldıraç uygulanabilir. Çıplak ellerinizle bir çubuk parçasını bükmek açısından düşünürseniz, hangisini bükmek daha kolay olurdu - bir inç uzunluğunda mı yoksa üç ayak uzunluğunda mı? Kendi deneyiminizden, uzun çubuğun bükülmesinin daha kolay olduğunu biliyorsunuz. Aynısı bisiklet tekerlekleri için de geçerlidir - ne kadar uzun olursa, o kadar esnek olur ve bükülme veya kırılma olasılığı o kadar yüksek olur. Daha güçlü bir tekerleğin bir kazada kırılma olasılığı daha düşük olmakla kalmaz, aynı zamanda daha fazla ağırlık taşıyabilir. Daha ağır bir yük taşıma yeteneği, küçük tekerlekli bisikletleri aşağıdakiler için ideal hale getirir.tam yüklü tur veya kargo taşımak için.    

Katlanır Bisiklet Nedir, Avantajları Nelerdir ?

                                  

Alçak Basamak ve Düşük Ağırlık Merkezi

Küçük tekerlekli bisikletleri gezmek veya çocukları taşımak için harika yapan bir diğer özellik ise bisikletin denge noktası olan düşük ağırlık merkezidir. Küçük tekerleklerde denge noktası doğal olarak zemine göre daha alçaktadır ve zemine ne kadar alçakta ise o kadar dengelidir. Çantalarınızı yiyecekle doldurmak, tüm kamp malzemelerinizi paketlemek veya birkaç kıvranan çocuk taşımak istiyorsanız, düşük bir ağırlık merkezine sahip olmaktan gerçekten memnun kalacaksınız.

Küçük tekerleklerin sağladığı düşük adım, bisikleti dengede tutmaya eşit derecede yardımcı olur. Adım adım , kelimenin tam anlamıyla bisiklet çerçevesinin ortasından geçme yeteneğinizi ifade eder . Geleneksel bisiklet çerçeveleri adım atmaya izin vermez. Geleneksel olarak, koltuğunuzun tabanına kadar gelen ve sizi bisikleti bir tarafa yatırmaya ve bacağınızı yukarı ve arkaya doğru tekmelemeye zorlayan bir üst boruya sahiptirler. Bunu ağır çantalarla dolu bir bisikletle yapıyorsanız, devrilmek ve kendinize ve bisikletinize zarar verme riski çok kolaydır. Katlanır bir bisikletin alçak basamağı, kolay, dengeli ve güvenli montaj ve demontaj sağlar. Alçak basamaklı geçişin bir başka avantajı da, yaşlanan veya hareket sorunları olan herkes için bisiklete binip inmesinin daha kolay olmasıdır.


Umarız katlanır bisikletlere ilişkin bu kılavuzu faydalı ve bilgilendirici bulmuşsunuzdur. 

 Katlanır Bisiklet Nedir ? Katlanır Bisiklet Avantajları Nelerdir ? Katlanır Bisiklet Ne İşe Yarar? Katlanır Bisiklet Modelleri, Katlanır Bisiklet Dezavantajları, Katlanır Bisiklet Türleri, Katlanır Bisiklet Markaları, Katlanır Bisiklet Tavsiye, Katlanır Bisiklet Fiyatları


Yorum Gönder

0 Yorumlar