Köpeklerde Köpek Coronavirüs Enfeksiyonu: Belirtileri, Nedenleri ve Tedavileri

Köpeklerde Köpek Coronavirüs Enfeksiyonu: Belirtileri, Nedenleri ve Tedavileri



Köpeklerde Köpek Coronavirüs Enfeksiyonu: Belirtileri, Nedenleri ve Tedavileri

Bu yayınımızda Köpeklerde Köpek Coronavirüs Enfeksiyonu Nedir ? Köpek Coronavirüs Belirtileri Nelerdir ? , Köpek Coronavirüs  Nedenleri Nelerdir ? , Köpek Coronavirüs Tedavi Yöntemleri Nelerdir ? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz.

Köpeklerde genellikle CCV olarak kısaltılan köpek koronavirüs enfeksiyonu,  köpeklerin genellikle başka bir köpeğin enfekte dışkısıyla temas ederek kasıldığı bir bağırsak hastalığını ifade eder.

Enfeksiyon ince bağırsağı ve lenf düğümlerini etkiler; pek çok durumda, hiçbir görünür semptom üretmemesine rağmen. Genel olarak, durum spektrumun daha az ciddi tarafında görülür.

Lütfen dikkat: Bu, COVID-19 hastalığından ayrı bir tıbbi durumdur.

Köpeğinizin herhangi bir enfeksiyon kapmış olabileceğine dair işaretler görürseniz, doğru teşhis ve tedavi süreci için veterinerinize danışmalısınız . İşte köpeklerde köpek koronavirüs enfeksiyonunun belirtileri, nedenleri ve tedavileri hakkında bilmeniz gerekenler.

Köpeklerde Köpek Coronavirüs Enfeksiyonunun Belirtileri

Köpeklerde köpek koronavirüsü enfeksiyonu çoğu zaman gözle görülür herhangi bir semptom üretmez. Zaman zaman kendilerini gösterebilecek belirtilerden bazıları şunlardır:

  • İshal , özellikle dışkı portakal rengindeyse
  • Kusma
  • Depresyonda gibi görünüyor
  • Anoreksi geliştirmek
Köpeklerde Köpek Coronavirüs Enfeksiyonu: Belirtileri, Nedenleri ve Tedavileri
                                     

Köpeklerde Köpeklerde Coronavirüs Enfeksiyonunun Nedenleri

Köpeklerde köpek koronavirüsünün nedeni genellikle virüse maruz kalmaktır. Bir köpeğin enfeksiyon kapma yollarından bazıları şunlardır:

  • Enfekte dışkıya maruz kalma
  • Enfekte bir köpekle doğrudan temas
  • Kirlenmiş bir kaseden içmek veya yemek yemek
  • Hastalığı alan bir köpek, ilk enfeksiyondan sonra altı aya kadar virüsü bulaştırabilir.

Veteriner Tedavileri

Köpek koronavirüs enfeksiyonunu ilk başta teşhis etmek zor olabilir çünkü enfekte olmuş bir köpek herhangi bir semptom göstermeyebilir. Ek olarak, standart kan ve idrar testleri, diğer viral veya bakteriyel enfeksiyonlara benzer sonuçlar verebilir.

Çoğu durumda, antikor ve serum testlerinin kullanılması, veterinerlerin teşhislerini doğrulamalarına yardımcı olabilir.

Genel olarak, şu anda mevcut olan bu hastalık için spesifik bir tedavi yoktur. Enfekte bir köpek semptomlar gösteriyorsa, o zaman bir veteriner bu semptomları tedavi etmek için ilaç veya adımlar önerebilir.

Her zaman olduğu gibi, veterineriniz köpek ilacınızı reçete ediyorsa, kesin dozaj ve sıklık talimatlarına bağlı kalmanız ve tüm ilaç tedavisini tamamlamanız önemlidir.

Köpeğinizin bu viral enfeksiyona yakalanma olasılığını sınırlamanın akıllı bir yolu, hastalığı önleyen aşıları sormaktır. Ancak bu enfeksiyona yönelik aşının köpeğinizi COVID-19'dan korumayacağını tekrar unutmayın.

Köpeğiniz hiç bir köpek koronavirüs enfeksiyonu kaptı mı? Veterineriniz köpeğinizin iyileşmesine yardımcı olmak için hangi adımları attı? Aşağıdaki yorumlarda bize her şeyi anlatın.

 

Köpeklerde Köpek Coronavirüs Enfeksiyonu Nedir ? Köpek Coronavirüs Belirtileri Nelerdir ? , Köpek Coronavirüs  Nedenleri Nelerdir ? , Köpek Coronavirüs Tedavi Yöntemleri Nelerdir ?

Yorum Gönder

0 Yorumlar