Limonlu Su İçmenin Sağlığa 9 Faydası


Limonlu Su İçmenin Sağlığa 9 Faydası

Bu yayınımızda Limonlu Su İçmenin Sağlığa Faydaları Nelerdir ? Limonun Faydaları Nelerdir ? Hergün Limonlu Su İçmek Zayıflatır mı ? Limon Suyu Tarifi Nedir ? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ GÜÇLENDİRİLİR

Limonlar bol miktarda C vitamini (100 gram limon başına 50 mg'a kadar) içerir ve bu nedenle bağışıklık sisteminiz için büyük bir destektir. Ancak sadece bu değil, C vitamini aynı zamanda güçlü bir bağışıklık sistemi için önemli olan vücuttaki demir emilimini de artırır. Vitamini vücudumuz kendisi üretemediği için besinlerden almamız önemlidir. Bu yüzden sabahları veya genel olarak gün içerisinde bir bardak limonlu su içmek mantıklıdır. Ek olarak, C vitamininin antioksidan etkisi vardır, bu da serbest radikalleri bağladığı ve böylece güçlü bir bağışıklık sistemine daha fazla katkıda bulunduğu anlamına gelir.

Ayrıca düzenli olarak limon suyu içmek sadece soğuk algınlığını önlemekle kalmaz - zaten nezle olsanız bile limon suyu antibakteriyel etkisi sayesinde boğazdaki bakterilerle savaşmaya yardımcı olur ve daha hızlı iyileşmenizi sağlar. Tabii ki sağlıklı limon suyunun tadını lezzetli bir çay şeklinde de çıkarabilirsiniz.

SİNDİRİM DÜZENLENİR

İyi bir metabolizmaya ve dengeli bir sindirime dikkat ederseniz, sabahları bir bardak limonlu su ile güne mükemmel bir şekilde başlayabilirsiniz. Limonlu su içtiğinizde safra üretiminiz aktive olur ve bu da daha iyi yağ sindirimi sağlar . Sitrik asit ayrıca mide ve bağırsaklardaki hareketi uyarır. Ayrıca limon suyu, sindirimi teşvik eden ve destekleyen sindirim enzimleri ve pektin içerir. Güne limonlu su ile başlamak için 3 iyi neden.

LİMONLU SU ÜRİK ASİT KRİSTALLERİNİ ÇÖZER

Limon suyu, normal idrara çıkma için gerekli olan en yüksek miktarda sitratı sağlar. Sitrat, örneğin böbreklerde böbrek taşı oluşturan ve ağrıya neden olan ürik asit kristallerinin çözülmesine yardımcı olur . Ek olarak, kristaller eklemlere yerleşebilir ve ardından gutu tetikleyebilir . Sağlıklı limon suyu ile böbrek taşlarını, gut hastalığını ve buna bağlı ağrıları önleyebilirsiniz. Bu sizi sağlıklı ve esnek tutar.

DAHA KOLAY KİLO VERİRSİN

Limonlu su sadece sağlıklı olmakla kalmaz, aynı zamanda kilo vermenize de yardımcı olabilir. Çünkü vücudun yağ yakmak için önemli olan norepinefrin hormonunu oluşturmak için C vitaminine ihtiyacı vardır . Hormon, yağ hücrelerinden yağın salınmasına ve vücutta bir enerji rezervi olarak kullanılmasına yardımcı olur. C vitamini ayrıca kaslardaki yağları yakmak için gerekli olan L-karnitin üretiminde de rol oynar. Ek olarak, kilo verdiğinizde vücudun C vitamini ihtiyacı artar.Bunun nedeni vitaminin suda çözünür olması ve artan idrar üretimi olduğunda (genellikle kilo verdiğinizde ortaya çıkan) giderek daha fazla atılmasıdır.

VÜCUT ALKALİ HALE GELİR

Limon asidik olmasına rağmen alkali besinlerden biridir . Bu, limon suyunun ekşi bir tadı olduğu, ancak potasyum ve magnezyum gibi temel minerallerin kana geçtiği anlamına gelir. Bu vücut için gereklidir. Örneğin, bir limon 100 gr'da 170 mg potasyum içerir. Potasyum, diğer şeylerin yanı sıra kalbi ve kasları destekler. Magnezyum ise sinir ve kas hücrelerini ve ayrıca kalbi destekler. Ayrıca bu etken madde sağlıklı kemik ve dişler sağlar.

Limonlu Su İçmenin Sağlığa 9 Faydası

                                                  

ENERJİNİZ ARTAR

Tek başına limon kokusunun ruhları yükselttiği ve vücudun enerji seviyelerini yükselttiği kanıtlanmıştır. Tabii aynı şey limonlu tatlı su için de geçerli. Suyun detoks etkisi, kendinizi genel olarak daha zinde hissettiğiniz için bir enerji artışı da sağlayabilir. Ayrıca ekşinin eğlenceli olduğu bilinir ve iyi bir ruh hali doğal olarak enerjiniz ve motivasyonunuz üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir.

NEFES DAHA TAZE OLUR

Limonun antibakteriyel etkisi vardır. Bu, temizleyici bir etkiye sahip oldukları anlamına gelir. Özellikle limonlu su olarak limonun antibakteriyel özellikleri tam olarak gelişebilir. Limonlu su, örneğin ağızdaki fazla bakterileri yok ettiği için ağız kokusuna karşı yardımcı olur. Bununla birlikte, boğazınız zaten ağrıyorsa veya aside duyarlıysanız, aynı anda çok fazla limonlu su içmeyin.

LİMON YAĞI AROMATERAPİSİ NEDİR ? ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ >>>

VÜCUDUNUZ DETOKSİFİYE EDİLECEK

Limonun ekstra sıvısı ve idrar söktürücü etkisi, idrar yoluyla daha fazla toksin atmanızı sağlar. Bu sayede vücut detoksifiye edilir ve organlar rahatlar. Diyetinize de dikkat eder ve daha az bitmiş ürün yerseniz, vücudunuz kendini forma sokar. Bu tabii ki daha iyi bir vücut hissi ve artan zindelik sağlar.

LİMONLU SU SİZİ NEMLİ TUTAR

Limonun tüm olumlu etkilerinin yanı sıra limonlu su içerken fazladan bir porsiyon sıvı tükettiğinizi de unutmamalısınız. Özellikle yaz aylarında, yeterince içmezseniz vücut hızla susuz kalır. Limonlu su sizi nemli ve formda tutacaktır .

Ek olarak, sıvı alımınıza biraz çeşitlilik getirir, çünkü uzun vadede sadece su içmek biraz sıkıcı olacaktır. Hatta aşağıda anlatıldığı gibi limon suyunu biraz tatlandırabilirsiniz. Böylece günlük hayatınıza mükemmel uyum sağlayan hafif ve sağlıklı bir limonata elde edersiniz.

Limon suyunun bir diğer faydası: Kolajen üretimini destekler. Kollajen bir proteindir ve sadece sağlıklı kıkırdak, kemik ve dişler sağlamakla kalmaz. Aynı zamanda cildimizi güçlendirir. Aktif bileşen cildi elastik ve sıkı tutar, bu da genç bir görünüme katkıda bulunur. Bu, kırışıklıklar ve sarkan ciltle aktif olarak savaşır.

Aynı zamanda limon suyunun detoks etkisi ile cilt güzelleşir. Sivilce veya akne gibi cilt kirlilikleriyle de su ile mücadele edilebilir. Ayrıca, daha önce de belirtildiği gibi, serbest radikaller vücutta bağlanır ve böylece cilde zarar verilmesi otomatik olarak önlenir. Yani güzel bir cilde değer veriyorsanız, kendinizi limon suyuyla şımartabilirsiniz.

BASİT VE ETKİLİ: LİMONLU SU İÇİN HIZLI TARİF

Limon suyunu kendiniz kolayca yapabilirsiniz. Ilık su kullanmak en iyisidir, çünkü bu en çok vücut sıcaklığına benzer ve bu nedenle vücut üzerindeki olumlu etkiyi arttırır. Tabii ki, özellikle yaz aylarında soğutulmuş su da kullanabilirsiniz. Birkaç buz küpüne bile izin verilir! Bir litre suya 3-4 limonun suyunu sıkın, narenciye presi çıkar ve hepsini karıştır. 

Sıkma suyuna ek olarak, aroma vermesi için sürahiye birkaç limon dilimi ve örneğin biraz kekik veya nane de ekleyebilirsiniz. Bu sadece güzel görünmekle kalmaz, aynı zamanda kabuğundan elde edilen uçucu yağ gibi değerli bileşenler de bu şekilde suya girer. Ayrıca limon suyunun tadı biraz daha çeşitlenir ve günlük hayata kolayca dahil edilebilir.

 Limonlu Su İçmenin Sağlığa Faydaları Nelerdir ? Limonun Faydaları Nelerdir ? Hergün Limonlu Su İçmek Zayıflatır mı ? Limon Suyu Tarifi Nedir ? 


Yorum Gönder

0 Yorumlar