Mumlu İplik Nedir ? Özellikleri Nelerdir ?

mumlu-ip-nerede-kullanılır
Mumlu İp Nedir ? Mumlu İp Özellikleri Nelerdir ?





Bu yayınımızda Mumlu İplik Nedir ? Mumlu İplik Nasıl Yapılır ? Mumlu İplik Özellikleri Nelerdir ? Mumlu İplik Nerede Kullanılır ? gibi sorularınızın cevabını bulabilirsiniz.

Mumlu iplik, birçok farklı el işi ve dikiş uygulamasında sıklıkla kullanılan bir iplik türüdür . Mumlu iplik temel olarak, genellikle polyester veya naylon olmak üzere tek tek iplik parçalarının mumla hafifçe kaplanması ve bazen bunları daha büyük iplik makaraları halinde birleştirilmesiyle yapılır. Biraz parlak bir yüzeye sahip olması ve ipliğin gerçekte olduğundan biraz daha koyu görünmesi dışında, diğer herhangi bir iplik türü gibi görünür. Mumlu iplik, boncuk işi, el dikişi, deri işi ve mücevher yapımı gibi bir dizi farklı uygulama için kullanılabilir, ancak pişirme veya yemek pişirmek için kullanılmamalıdır.

Bazen mumlu kordon veya mumlu ip olarak adlandırılan mumlu iplik, genellikle el sanatları mağazalarında veya kumaş mağazalarında bulunur. Tipik olarak, tek tek iplik tellerinin mum, genellikle de arı mumu ile kaplanmasıyla yapılır. Bu son iplik, daha fazla güç ve dayanıklılık için genellikle üç veya dört katlıdır. Mumlu kord için birçok farklı kullanım olmasına rağmen, mum oldukça su geçirmez ve küflenme olasılığını azalttığı için, elementlere maruz kalabilecek uygulamalar için sıklıkla tercih edilir.

Mumlu iplik genellikle el yapımı el sanatları ve elle dikilmiş deri eşyalar gibi dikiş uygulamalarında ve boncuk ve diğer takı dizilerinin yapımında kullanılır. İplik üzerindeki balmumu, iplik deri gibi yoğun nesnelerden daha kolay geçebildiği için dikişi kolaylaştırabilen yağlama sağlar. Bununla birlikte, makine mumu hızla aşınabileceği ve birikme nedeniyle hasar görebileceği için bir dikiş makinesiyle birlikte kullanılmamalıdır.

Mumlu kordona uygulanan balmumu aslında ipliğin rengini etkileyebilir ve daha koyu görünmesine neden olabilir. Bu, uzun vadede, gerçekten sadece balmumunun aşınması olduğunda, ipliğin hafiflemiş gibi görünebileceği anlamına gelir. Mumlu iplik kullanıcıları, biraz fazla koyu görünen bir iplik seçmeyi düşünmek isteyebilir, çünkü mum aşındıkça uygun renk olur.

Mumlu iplik satın alınabilir veya evde yapılabilir ve genellikle muma iyi yapıştıkları için naylon veya polyester kullanılarak yapılır. Düz iplik, bir balmumu küpüne sürtünerek ipliği balmumuyla kaplayabilir. Diğer sayısız kullanımlarına rağmen, bu balmumu asla pişirme veya yemek pişirmek için kullanılmamalıdır. Birçok tarif, pişirme sırasında bir parça et veya başka bir öğeyi bağlamak için kullanılacak kasap sicimini arayacaktır . Ancak mumlu ip veya iplik kullanılırsa, mum ısıtırken erir ve yemeğin üzerine bulaşabilir.

 Mumlu İplik Nedir ? Mumlu İplik Nasıl Yapılır ? Mumlu İplik Özellikleri Nelerdir ? Mumlu İplik Nerede Kullanılır ? Mumlu İple Ne Yapılır?

 


Yorum Gönder

0 Yorumlar