Paçuli Nedir, Özellikleri Nelerdir ?

paçuli bitkisi
Paçuli Nedir, Özellikleri Nelerdir ?

Paçuli Nedir, Özellikleri Nelerdir ?


Bu yayınımızda Paçuli Nedir ? Paçuli Ne İşe Yarar ? Paçuli Bitkisi Nedir ? Paçuli Yağı Özellikleri Nelerdir ? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz.

Altmışlı yıllarda yaşıyor olsaydınız, paçuli kokusunun ne olduğunu bilmeseniz bile, muhtemelen paçuli kokusunu bilirdiniz. Muhtemelen olumlu ya da olumsuz, onun hakkında bir fikriniz bile olurdu. Paçuli, hem parfüm yağlarında hem de tütsüde bulunan, karşı kültür arasında çok popüler bir kokuydu ve genellikle diğer yanıcı kokuları gizlemek için yakılırdı.

Peki paçulinin bir bitki olduğunu biliyor muydunuz? Bilinen koku, paçuli bitkisinin yapraklarının günümüzde modern parfümeride sıklıkla kullanılan uçucu bir yağa damıtılmasından elde edilir. Koku zengin ve topraksı, çiçeksi tatlılığı - yapraklardan yapılmış olmasına rağmen - taze tornalanmış toprağı andıran misk kokusuyla birleştiriyor. Bazıları kokudan nefret eder ve kir gibi koktuğunu söylerken, diğerleri canlı ve güçlü kokusuna bayılır.

Aslen Doğu Hint Adaları'nda yetiştirilen paçuli, yüzyıllardır popüler bir kokuydu ve hatta gıdalarda aroma verici bir bitki olarak kullanılıyordu. Paçuli'nin güveleri kovduğuna inanıldığından, Asyalı ipek ve kaşmir üreticileri paçuliyi Avrupa'daki pazarlara gönderdikleri nakliye konteynırlarına serperlerdi. Kumaş, Batılı zihinlerde uzak yerlerin romantizmiyle ilişkilendirilen egzotik kokuyla doluydu. Paçuli artık ticari olarak sıcak güney iklimlerinde yetiştirilmektedir.

Metafizik ve sihirli olarak, paçuli hem aşk hem de para ile ilişkilidir, alışılmadık bir kombinasyondur ve bu nedenle genellikle zengin bir eşi çekmek için kullanılır. 15 mililitrelik bir şişeye 10 ila 15 damla paçuli yağı, biraz tarçın yağı ve vetiver ekleyerek ve ardından şişeyi üzüm çekirdeği veya kayısı çekirdeği yağı gibi kokusuz bir karışım yağıyla doldurarak kendi zenginliğinizi arttıran parfüm yağınızı yapabilirsiniz . Bazıları oldukça güçlü olduğundan ve yanabileceğinden, uçucu yağları doğrudan cildinize uygulamayın. Hafif bir parfüm spreyi yapmak için, bir avuç kuru otu birkaç hafta votkada bekletin, ardından alkolü bitkiden süzün. Paçuli tentürü adı verilen bu kokulu alkol, kolonya yapmak için suyla seyreltilebilir. Kendi kişiselleştirilmiş kokunuzu yaratmak için püskürtün ve diğer tentürlerle karıştırın.

 Paçuli Nedir ? Paçuli Ne İşe Yarar ? Paçuli Bitkisi Nedir ?


Yorum Gönder

0 Yorumlar