Pen Driver Nedir,Nasıl Çalışır ?

Pen Driver Nedir



Bu yayınımızda Pen Driver Nedir ? Pen Driver Nasıl Çalışır ? Pen Driver Özellikleri Nelerdir ? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz.

Bir pen (kalem) sürücü, bir bilgisayardan ses, video ve veri dosyalarını depolamak ve aktarmak için taşınabilir bir Evrensel Seri Veri Yolu (USB) flash bellek aygıtıdır. Masaüstü veya dizüstü bilgisayarın bir USB bağlantı noktası olduğu ve kalem sürücü işletim sistemiyle uyumlu olduğu sürece, verileri sabit sürücüden cihaza ve başka bir bilgisayara birkaç dakika içinde taşımak kolay olmalıdır . Sürücü adını, birçoğunun tükenmez kalem gibi geri çekilebilir bir bağlantı noktası konektörüne sahip olması ve bir cebe sığacak kadar küçük olmasından alır. Diğer adları arasında flash sürücü, atlama sürücüsü ve başparmak sürücüsü bulunur.

Pen Driver Nasıl Kullanılır ?

Bir kalem (pen) sürücü kullanmak basittir: kullanıcı, bir USB konektörü ile donatılmış sürücünün bir ucunu bir masaüstü veya dizüstü bilgisayardaki USB bağlantı noktasına takar ve etkinleştirir. Sürücü aktif olduğunda, dosyalar sürüklenip bırakılabilir veya kopyalanıp belleğe yapıştırılabilir. İşlem genellikle bir e-postaya dosya eklemekten veya dosyaları bir diske, mp3 çalara veya başka bir depolama aygıtına kopyalamaktan daha zor değildir .

Günümüzde kullanılan birkaç farklı bilgisayar işletim sistemi vardır, bu nedenle çoğu üretici kalem sürücülerini çeşitli sistemlerle çalışacak şekilde yapılandırır. Herhangi bir taşınabilir depolama aygıtı satın almadan önce, tüketici, bilgisayar sistemiyle çalışacağından emin olmak için ambalajı dikkatlice okumalıdır. Sıklıkla, eski işletim sistemlerine sahip kullanıcılar bile, bu bilgisayarlarda USB bağlantı noktası olduğu sürece uyumlu depolama aygıtları bulabilir.

Pen Driver Nasıl Çalışır

Teknisyenler, kalem sürücülerini , NAND olarak da adlandırılan, geçit stili veri depolama aygıtları olan NOT AND olarak sınıflandırır . Bu teknoloji, verileri rastgele değil bloklar halinde depolayarak çalışır; bu nedenle, bir bilgisayarın ana bellek sistemleri - salt okunur bellek (ROM) ve rastgele erişimli bellek (RAM) gibi çalışmaz. Rastgele erişime izin vermek yerine blokları kullanmak, sürücünün daha fazla bilgi depolamasına ve daha düşük maliyetle yapılmasına olanak tanır.

Aktarım Hızları

Gerçek aktarım hızı, bilgisayarın cihaza okuma ve yazma hızı gibi çeşitli faktörlere bağlıdır. Genel olarak, bir kalem sürücünün reklamı yapılan hızı okuma hızıdır, çünkü üzerine veri yazılma hızından daha hızlıdır. Üreticiler genellikle hızı megabayt/saniye (MB/s) olarak listeler. Sürücünün yaşı ve nasıl kullanıldığı (örneğin küçük dosyaların yazılması ve silinmesi gibi) aktarım hızını da etkiler.

Faydalar

Büyük miktarda belleğe sahip olan pen driver -kalem sürücü-, genellikle hem eski disket sürücülü disklerde hem de daha modern kompakt disklerde bir gelişme olarak kabul edilir. Bu eski teknolojilerden çok daha hızlı veri aktarabilirler. Katı hal oldukları için - hareketli parça yoktur - flash sürücüler genellikle daha uzun süre dayanır ve üzerlerinde depolanan veriler daha güvenlidir. Depolama boyutuna bağlı olarak, flash sürücüler 128 MB ile 32 GB arasında veya daha fazlasını tutabilir; Buna karşılık, standart bir CD-ROM yaklaşık 700 MB veri tutar.

Nispeten düşük depolama kapasitesine sahip bir kalem sürücü bile, tüm farklı dosya türleri için bol miktarda alan sağlama eğilimindedir. Bir bilgisayarın sabit sürücüsünde depolanabilen herhangi bir dosya, yeterli bellek olduğu sürece genellikle bir flash sürücüye kopyalanabilir. Ayrıca, önce bilgisayara yüklenmesi gerekmeden doğrudan sürücüden çalıştırılabilen programlar da vardır.

Sınırlamalar

Kalem sürücülerin, kaç kez kullanılabilecekleri de dahil olmak üzere birkaç sınırlaması vardır. Her sürücünün, dosyaları sürücüye yerleştirme ve bunları silme eylemi olan sınırlı sayıda program silme döngüsü (P/E döngüleri) vardır. Tipik olarak, cihaz, birimin bütünlüğü tehlikeye girmeden ve dosyalar bozulmadan önce 100.000 P/E döngüsünden geçebilir.

Diğer bir sınırlama, üreticilerin cihazları oluşturma şekliyle ilgilidir. NAND geçit stili, bir kullanıcının verileri bir seferde bir bayt veya kelime olarak programlamasına veya okumasına izin verir, ancak verileri bloklar halinde siler. Yalnızca küçük miktarlar silindiğinde, depolama kapasitesi azalır.

NAND geçit tarzı cihaz, bilgiye erişim yolu nedeniyle de veri kaybına neden olabilir. Bir hücredeki verileri okumak, onu çevreleyen hücrelerde değişiklikleri tetikleyebilir. Genel olarak, bir kullanıcının bu gerçekleşmeden önce hücreyi binlerce kez okuması gerekir ve çevreleyen hücreleri periyodik olarak yeniden yazmak bu sorunu önleyebilir.

Sürücüdeki bilgisayar yongası da aşınarak aygıtın daha yavaş çalışmasına neden olabilir. NAND geçit stili bir bloktan daha küçük dosyaları programlama ve silme yöntemi de işleri yavaşlatabilir. Bu, tamamen dolu olmasalar bile cihazın bazı blokları kötü olarak işaretlemesine neden olabilir; bozuk blokları okumaya çalışmak ve bunları yeniden eşlemek, cihazın çalışma hızını azaltabilir.

 

 


Yorum Gönder

0 Yorumlar