Sarkan Gevşek Kol Derisi Nasıl Sıkılaştırılır ?

Sarkan Gevşek Kol Derisi Nasıl Sıkılaştırılır ?


Bu yayınımızda Gevşek Sarkan Kol Derisi Nasıl Sıkılaştırılır ? Sarkan Kol Derisinden Nasıl Kurtulurum ? Kol Sarkmaları Nasıl Toparlanır ? gibi sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

Birçok insan gevşek sarkan kol derisinden sıkıntı duyar ve bu konuda bir şeyler yapmak ister. Gevşek sarkık cilt görünümünü en aza indirmenin olası yolları arasında üst kol egzersizleri, cilt bakım rejimleri ve bazı durumlarda ameliyat yer alır. Gevşek sarkan cilt, dramatik bir kilo kaybından kaynaklanıyorsa, bazı insanlar, hedef kilolarına ulaştıktan sonra vücutlarına uyum sağlaması için biraz zaman vermenin, bazen koltuk altı derisinin görünümünde bir iyileşme ile sonuçlanabileceğini fark eder. Fazladan kol derisinin belirgin vücut yağıyla vurgulandığı durumlarda, daha fazla kilo vermek de yardımcı olabilir.

Gevşek -sarkan-kol derisi tipik olarak, bir kişi önemli bir kilo veya kas kaybı geçirdikten sonra önceki şekline geri dönmek için elastikiyetten yoksun olan gergin, hasarlı cildin bir sonucudur. Çoğu durumda, kollardaki gevşek cilt, öncelikle estetik bir sorundur, ancak bazı insanlar gevşek cilt kıvrımlarının tahriş olabileceğini ve hatta enfekte olabileceğini düşünmektedir. Hem gevşek cildin görünümü hem de tahriş riski, insanları genellikle üst kol bölgelerini sıkılaştırmanın yollarını bulmaya motive eder. Bazı durumlarda, kollarda hala önemli miktarda yağ birikintileri olduğu için fazladan kol derisinin görünümü daha da kötüleşebilir. Kilo verme sürecinde olan bireyler, kilo verme hedeflerine devam ettikçe gevşek kol derilerinin azalabileceğini ve görünümlerinden daha memnun olabileceklerini görebilirler.

Cilt bir kez önemli ölçüde gerildiğinde, bir kişi kollarında kilo veya hacim kaybettiğinde sıkılaşma noktasının ötesinde hasar görür. Hal böyle olunca da gevşek kol derisini ameliyatsız sıkılaştırmak isteyen bireyler için çok az seçenek bulunmaktadır. Bazı doktorlar, dramatik kilo kaybı yaşayan kişilere, cerrahi prosedürler hakkında karar vermeden önce vücutlarına bir veya iki yıl içinde uyum sağlamalarını tavsiye eder. Bu esnada bu kişilere kollarını sıkılaştıracak ve kas kütlesi oluşturacak şekilde sarkan, gevşek cilt görünümünü azaltabilecek üst kol egzersizleri yapmaları önerilebilir. Diğer seçenekler, üst kollarda cildin durumunu iyileştirebilecek ve cilt kırışmasını ortadan kaldırmaya veya en aza indirmeye yardımcı olabilecek bir eksfoliyan ve nemlendirici kullanmaktır.

Brakioplasti , tipik olarak plastik cerrahlar tarafından yapılan ve kollardaki gevşek -sarkık- deriyi çıkarabilen cerrahi bir işlemdir. Bireyler, sağlık sigortası şirketlerinin tipik olarak bu tür ameliyatları kapsamadığını bilmelidir. Ek olarak, brakioplastiden iyileşme süresi birkaç hafta sürebilir ve her zaman komplikasyon riski vardır. Bununla birlikte, birçok kişi, diğer yöntemler istenen sonuçları vermediğinde, gevşek kol derisini sıkılaştırmanın en etkili yolunun bunun olduğunu görebilir.

Gevşek Sarkan Kol Derisi Nasıl Sıkılaştırılır ? Sarkan Kol Derisinden Nasıl Kurtulurum ? Kol Sarkmaları Nasıl Toparlanır ? 

Yorum Gönder

0 Yorumlar