Kangal Yavrusu Nasıl Beslenir ?

Kangal Yavrusu Nasıl Beslenir ?


Bu yayınımızda Yavru Kangal Nasıl Bakılır ? Kangal Yavrusu Nasıl Beslenir ? Kangal Nasıl Büyütülür ? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz.

Yavru bir Kangal Köpeği sahiplendiniz, muhtemelen bu serüvende onun büyümesine tanık olacaksınız. Yavru bir  kangalı beslemenin ciddi bir iş olduğunu unutmamalısınız. Kangal beslemeyi ciddiye almalı ve öncelikle Kangal Çoban Köpeği yavrunuzu doğru şekilde beslemelisiniz….

Öncelikle şunu bilin ki, yavru kangal köpeğinizi iyi beslemek, ona iyi büyümesi, iyi bir kas yapısı ve iyi bir kemik yapısı geliştirmesi için ihtiyaç duyduğu tüm şansı vermek anlamına gelir.

Ama aynı zamanda, eğer yavru köpeğinizin obez olmasını istemiyorsanız, transit ya da sindirim sorunları yaşamasını istemiyorsanız... kısacası, sağlığı için çok önemli bir nokta.

Kangal Çoban Köpeği Yavrusu Nasıl Beslenir ?

Genellikle bir Kangal Çoban Köpeği yavrusu yaklaşık 8 haftalıkken annesinin sütünden tamamen arınmıştır. Bu yüzden, onu evlat edindiğinizde tamamen sütten kesildiğini düşüneceğiz.

Her şeyden önce, köpek yavrusu diyetini aniden değiştirmeyeceksiniz. Bu nedenle, ilk birkaç haftanın nasıl yapılacağı hakkında eski sahibi veya yetiştiriciyle konuşmanız gerekir. Ve eğer yetiştirici ona küçük mama taneleri verirse ve siz değiştirmek istiyorsanız, bunu çok kademeli olarak yapmanız gerekecektir. İki hafta veya daha uzun bir süre boyunca, yeni yiyecekleri her gün biraz daha eskilerle tanıtabilir ve karıştırabilirsiniz.

Kangal Çoban Köpeğinizi birkaç öğün beslemeniz gerekecek:

2 ila 6 aylık hayvanlar için günde 3 ila 4 öğün, daha sonra bir yıla kadar günde 2 öğün (ve bazı Kangal Çoban Köpekleri için bu şekilde yetişkin bile devam edebilirsiniz), midenin burulma genişlemesi riskini önlemek için.

Rasyonlar için yaşına, ırkına, kilosuna, yaşam tarzına göre uyarlamak gerekecek…

Yavru köpeğinizin büyümesini kontrol etmeyi unutmayın. Nitekim nihai ağırlığının %90'ına ulaşır ulaşmaz “Kangal Çoban Köpeği yetişkin” diyetine geçmek gerekecektir.

Kangal Çoban Köpeği Yavrularının Beslenme İhtiyaçları

Cinsi veya ağırlığı ne olursa olsun, yavru köpeğinizin maması iyi bir şekilde büyümesine yardımcı olmak için dengeli ve protein, vitaminler, mineraller ve diğer besinler açısından zengin olmalıdır.

Kangal Çoban Köpeği yavru köpeğinizin ihtiyaç duyacağı temel besinler şunlardır:

  • Proteinler dokuların, organların, kasların gelişimi için gereklidir… Hastalıkların önlenmesine de yardımcı olurlar. Proteinler yüksek kalitede olmalı ve rasyonun %25'inden fazlasını temsil etmelidir.
  • Karbonhidratlar, ayrıca Kangal Çoban Köpeği yavrunuzun sağlıklı büyümesine önemli bir katkı sağlar. Esas olarak tahıllarda bulunurlar.
  • Esansiyel yağ asitleri, sinir ve bağışıklık sisteminin gelişimi için önemlidir. Enerji kaynağı olarak karbonhidrat yerine tercih edilmelidirler. Gerçekten de, esansiyel yağ asitleri kolayca sindirilebilir ve vitamin sağlar.
  • Kalsiyum tabii ki kemikler, vitaminler için….

Ancak Kangal Çoban Köpeği yavru köpeğinizin ihtiyaç duyacağı her şeyi verdiğinizden emin olmak için birkaç soru sorulmalıdır:

Hangi diyet şeklini seçmeli?

Yavru köpeğim için en sağlıklısı, en dengelisi ve en uygunu hangisi olur?

Ne tür yemek hazırlamalı: çiğ et (BARF), el yapımı yemekler (ev yemeği) veya kroket (kuru köpek maması)?

3 çeşit öğünün ne olduğunu daha net görmenize ve Kangal Çoban Köpeğiniz için en uygun beslenmeyi belirlemenize yardımcı olacağız .

Yavru köpekler için en iyi beslenme Kangal Çoban Köpeği – BARF diyeti

BARF (Biyolojik Olarak Uygun Çiğ Mama) diyeti, Kangal Çoban Köpeğinize ağırlıklı olarak çiğ etten oluşan ve makarna, pirinç, sebze ile desteklenmiş bir diyet verilmesini içerir . uygun şekilde yönetilir .

Kangal Yavrusu Nasıl Beslenir ?

                                     

Kangal Çoban Köpeği yavruları için BARF mamanın avantajları

Kangal Çoban Köpeği köpek yavrusu veya yetişkin olsun, etobur olarak kalır ve bu nedenle et yemeye zorlanır. Saygın bir boyuttaki bir köpek yavrusu, kemiklerini, bağlarını ve kaslarını düzgün bir şekilde oluşturabilmesi için yavaş büyümeli. Çiğ et ve sebzeye dayalı doğal bir diyet ile köpek yavrusu kaliteli bir mamasına sahiptir.

BARF programı, 6 aya kadar Kangal Çoban Köpeği için 3 veya 4 öğünde yavru ağırlığının %6-8'i oranında günlük rasyon verilmesini önermektedir.

Kangal Çoban Köpeği yavruları için BARF mamanın dezavantajları

BARF diyeti risksiz değildir çünkü çiğ et tüketen yavru köpeklerde tıkanma ve hatta boğulma sorunları olabilir. Etin kalitesi mükemmel değilse bakteriyolojik problemler de yaşayabilirler. Sonuç olarak, Kangal Çoban Köpeğiniz salmonelloz veya başka zehirlenmeler geliştirebilir…

Ek olarak, bu tür bir diyet, yavru köpeğinizin özel beslenme ihtiyaçlarına uyum sağlamak için karmaşıktır. Gerçekten de, yaşa, davranışa (aktif, baba, fazla kilolu…), etin türüne (yağlı, yağsız, kırmızı, kümes hayvanları) ve takviyelerin dozajına göre dengeyi bulmak zordur….

Kangal Çoban Köpeğiniz için bu tür bir diyetle ilgili diğer problemler fiyat, tedarik, depolama ve zaman alıcı yemek hazırlama…

Kangal Çoban Köpeği yavruları için BARF diyeti hakkında sonuca varmak için, Kangal Çoban Köpeğinize BARF beslemenin zaman ve para gerektirdiğini unutmayın. Üstelik sonuçta bu tip beslenme sağlık açısından her zaman daha riskli olacaktır .

Yavru köpekler için en iyi beslenme Kangal Çoban Köpeği – Ev yapımı mama

Kendi insan beslenmemizden (et, sebze, balık…) oluşan gıdalardan oluşan bir diyettir. Bunlar, buzdolabınızda bulunduracağınız ürünlerle Kangal Çoban Köpeğiniz için hazırlayacağınız yemekler veya günlük öğünlerinizin geri kalanı olabilir….

Kangal Çoban Köpeği yavruları için ev yapımı mamanın avantajları

Büyük çeşitliliği nedeniyle bu diyet sağlıklı olabilir ve yavru köpeğinizin ihtiyaçlarına göre uyarlanabilir. Ancak sadece ürünler kaliteliyse ve miktarlar iyi hesaplanmışsa.

En büyük avantajı, Kangal Çoban Köpeğinizin ne yediğini tam olarak bilmenizdir.

Basitleştirmek için, ev yapımı yemekler üçte bir et (veya balık), üçte bir sebze ve üçte bir pirinçten oluşmalıdır. Vitaminler, kalsiyum ve diğer mineraller için ise toz veya tablet gıda takviyeleri ile ekleyebilirsiniz.

Kangal Çoban Köpeğinizin iyi bir şekilde büyümesi için yapılmış bu evi tamamlamanız için tavsiye ettiğimiz bir ek:

Kangal Çoban Köpeği yavruları için ev yapımı mamanın dezavantajları

Kangal Çoban Köpeğinize “artık” veya ev yapımı mama vermeye karar verirseniz, yavru köpeğinize doğru miktarda verememe riskiniz yüksektir. Ve böylece hızla obez ve hatta çok hasta olabilir…

Ayrıca, diyet kesinlikle çeşitli olacaktır, ancak mutlaka dengeli olmayacaktır… ve bu nedenle yavru köpeğin özel ihtiyaçlarını karşılamayacaktır. Proteinler, tahıllar, yağ asitleri, karbonhidratlar, yağlar, vitaminler ve mineraller ile dengelenmiş “ev yapımı” yemekler hazırlamak çok zordur.

Son olarak, eğer yavru köpeğinizi sadece sizin yemeğinizi yemesi için eğitirseniz, ona verdiğiniz gün ya da yetişkin olduğunda mama tanelerine tolerans göstermeme riski vardır. Onun bir pansiyonda kalmasına izin vermeniz gerekiyorsa, bu utanç verici olabilir.

Karışık bir diyete ne dersiniz (ev yapımı yiyecekler ve kuru mamalar)? İdeal bir çözüm olabilir ama aynı zamanda dengelemek ve tayınlamak çok karmaşık olacaktır….

Yavru köpekler için en iyi beslenme Kangal Çoban Köpeği – Kuru köpek maması

Bu, köpek sahiplerinin %80'inin evcil hayvanları için tercih ettiği mamadır. Aynı zamanda yetiştiriciler ve veterinerler tarafından tavsiye edilen bir besindir. Bu diyet neden bu kadar popüler ve yaygın? Kangal Çoban Köpeği yavrusu için gerçekten en iyi diyet mi?

Kangal Yavrusu Nasıl Beslenir ?

                                                               

Kangal Çoban Köpeği yavruları için kuru mamanın avantajları

  • Hızlı ve basit yemekler
  • Çünkü Kangal Çoban Köpeğimiz için her gün et, sebze, tahıl gevrekleri ile gerçek bir yemek hazırlamaya her zaman zamanımız ve isteğimiz olmuyor. Köfteler mükemmel çünkü tek yapmanız gereken porsiyonu alıp kaseye koymak ve yemek hazır! Bu en kolay ve en hızlı çözümdür.
  • Yavru köpeğin beslenme dengesinin garantisi
  • Kangal Çoban Köpeğinizi mama taneleriyle beslemek, beslenme ve kantitatif hata yapmaktan kaçınır. Bu tür yiyecekler ayrıca iyi bir sıhhi kaliteyi garanti eder (mikrop, parazit…).
  • Kolay saklama
  •  Açılmadıkları zaman uzun süre saklanabilir ve bu nedenle birkaç ay boyunca sorunsuz bir şekilde saklanabilir.
  • Doğru fiyat
  • Ve son olarak, fiyat açısından, üçünün en ucuzu olacağından en iyi seçimdir.

Kangal Çoban Köpeği yavruları için kuru mamanın dezavantajları

Kuru mamanın neyle yapıldığını gerçekten bilmiyor musun? Yeterli protein, besin var mı? Çok fazla glüsit, tahıl içermiyorlar mı…. Ayrıca bazı ifadelere göre Kangal Çoban Köpeğini susatırlardı.

Yavru Kangal Çoban Köpeğinizi beslemek için neden kuru köpek mamasını seçmelisiniz?

3 olası beslemenin avantajlarını ve dezavantajlarını karşılaştırdıktan sonra , görüşlerin büyük çoğunluğuna göre kuru mama ile beslemenin en iyi seçim olduğu görülmektedir.

Yavru köpeğinizin sağlıklı ve iyi durumda olması için gerekli olan rasyon, beslenme dengesi ve kalite kısıtlamaları ile pratik, hızlı, basit yönü birleştiren tek mama türüdür.


 Yavru Kangal Nasıl Bakılır ? Kangal Yavrusu Nasıl Beslenir ? Kangal Nasıl Büyütülür ?


Yorum Gönder

0 Yorumlar