Gelinlik Neden Beyaz Olur ?

Gelinlik Neden Beyaz Olur ? 

Bu yayınımızda Gelinlikler Neden Beyaz Olur ? İlk Beyaz Gelinliği Kim Giymiştir ? Beyaz Gelinlik Neden Giyilir ? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz.

Batı toplumunda, yeni bir gelinin törende beyaz bir gelinlik giymesi gelenekseldir, genellikle buna uygun bir renkte duvak kullanılır. Bununla birlikte, bu gelenek oldukça yeni bir gelişmedir - 1800'lerin ortalarına kadar ve hatta 20. yüzyılın büyük bir bölümünde bile gelinlikler, herhangi bir özel durum için yeniden kullanılabilecek resmi elbiselerdi. 

Beyaz gelinlik giyen ilk ünlü kadın İskoç Kraliçesi Mary'ydi - o zamanlar beyaz Fransızlar için resmi yas rengi olduğu için kötü bir seçim olarak görülüyordu. Bununla birlikte, 1840'ta, başka bir kraliyet figürü, düğününde beyaz giydi - Kraliçe Victoria , Saxe-Colburg'lu Albert ile evliliğinde beyaz gelinlik giydi. Kraliçe Victoria'nın düğün fotoğrafları geniş çapta yayınlandı ve İngiltere ve ötesinde beyaz gelinliğe olan ilgiyi ateşledi.

Gelinlik Neden Beyaz Olur ? 

                                    

Beyaz gelinlikler zenginliğin simgesiydi. Elbiseler yıkanamadığı veya başka bir durumda tekrar kullanılamadığı için, gelinin ailesinin abartılı bir elbiseye para harcayabileceğinin kanıtıydı. 20. yüzyılın başlarında, yalnızca zengin bir kadın beyaz bir gelinlik giymeyi göze alabilirdi; çoğu kadın hala çeşitli renklerde elbiseler giyiyordu. Diğerleri törenden sonra başka bir renge boyayacakları beyaz elbiseler giydiler, böylece başka durumlarda kullanılabildiler.

Ancak 1950'lerde beyaz gelinlik batı toplumunda ana akım haline geldi. Televizyonun ortaya çıkmasıyla birlikte toplum, Grace Kelly gibi ünlülerin düğünlerinde beyaz elbiseler giydiği görüntülerle bombardımana tutuldu. Ortalama bir Amerikalı kadın sonunda kendi töreni için pahalı bir beyaz gelinlik üzerinde savurganlık yapmanın zamanının geldiğine karar verdi.

Beyaz gelinlik genellikle bekaret sembolü olarak kullanılır. Ancak beyaz renk aynı zamanda masumiyet ve mutlulukla da ilişkilendirilir. Zamanla, hayatın her dönemindeki kadınlar düğünlerinde beyaz giydikleri için, beyaz elbise bekaret çağrışımlarını yitirdi ve sadece yeni bir gelinle ilişkilendirildi.

 


Yorum Gönder

0 Yorumlar