Günün En Sıcak Saati Hangisi ?

Günün En Sıcak Saati Hangisi ?

Bu yayınımızda Günün En Sıcak Saati Hangisidir ? Günün En Sıcak Zamanı Hangisidir ? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz.

Günün en sıcak zamanı bir dereceye kadar kesin coğrafi konuma bağlıdır, ancak çoğu yerde saat 15:00 ile 18:00 arasındadır ve günlük yüksek sıcaklık genellikle 17:30 ile 18:30 arasında kaydedilir. genellikle günün en yoğun olduğu saattir, ancak yoğunluk ve yüksek sıcaklıklar her zaman el ele gitmez. Çoğu yerde güneş ışınlarının çevre tarafından emilmesi birkaç saat sürer, bu "termal tepki" olarak bilinen bir olgudur. Günün en sıcak saatlerinde dışarıda çok fazla zaman geçirmeyi planlayan kişiler, susuz kalmamak için genellikle çok su içmelidir ve genellikle yorucu faaliyetlerden kaçınmaları da önerilir.

Termal Tepkiyi Anlamak

Dünyanın neredeyse tüm kısımları, öğleden sonra erken saatlerde en fazla güneşe maruz kalır, ancak yüzeyi gerçekten ısıtmak zaman alır. Maksimum güneşe maruz kalma ile günün en sıcak zamanı arasındaki gecikmeye termal tepki denir . Ne kadar süreceği enlem ve yılın zamanına bağlıdır; bu, farklı yerlerin farklı en sıcak zamanlara sahip olacağı anlamına gelir, genellikle birkaç saat kadar. Ekvator üzerindeki veya yakınındaki yerler genellikle öğleden sonra erken saatlerde en yüksek sıcaklığa ulaşırken, her iki kutba daha yakın olanlar daha sonra daha fazla ısınmaya eğilimlidir.

UV ışınları

Genel bir kural olarak, maksimum sıcaklığa ulaşmak için en yüksek güneş yoğunluğu anından sonra yaklaşık üç ila dört saat sürer. Çoğu yerde güneşin en yoğun olduğu saat 10:00 ile 14:00 arasıdır. İnsanlar genellikle bu pencere sırasında güneş yanığı ve cilt hasarı riski taşırlar çünkü ultraviyole ışınlarının konsantrasyonu en yüksek olma eğilimindedir, ancak sıcak çarpması ve bitkinlik en çok güneş çarpması ve bitkinliktir. günün ilerleyen saatlerinde, güneş enerjisinin çevreyi ısıttığı zamanlarda yaygındır.

Başka bir deyişle, sıcaklık ve ultraviyole (UV) konsantrasyonu genellikle birlikte gitmez. Güneşe duyarlı veya güneş yanığına yatkın kişiler, yoğun güneş ışığına maruz kalmamak için genellikle günün ilerleyen saatlerinde dışarıda olmayı tercih ederler. Ortam genellikle öğleden sonraları sıcaktır, çünkü güneş ışınları onu daha önce ısıtmıştır ve çoğu durumda zararlı ışınların çoğu maksimum sıcaklıklara ulaşıldığında dağılmıştır.

günün en sıcak zamanı
Günün En Sıcak Saati Hangisi ?

                                   

Nemlendirmenin Önemi

Yine de güneşin batıyor olması, ısıyla ilgili tehlikelerin ortadan kalktığı anlamına gelmez ve birçok insan için günün en sıcak zamanı, en azından yorgunluk ve dehidrasyon açısından aslında en tehlikeli zamandır. Günün sıcağında susuz kalmamak, sıcak çarpması ve diğer ısıyla ilgili sorunları önlemek için hayati önem taşır. Su ve meyve suları genellikle en iyi seçimlerdir; alkollü ve kafeinli içecekler "diüretikler" olarak bilinirler, bu da vücudu gerçekten kurutabilecekleri ve çoğu durumda işleri daha da kötüleştirebilecekleri anlamına gelir.

Terleme Hızını Anlamak

Sıcak günlerde yoğun bir aktivite yapmayı planlayan kişiler, ter oranlarını bilmenin faydalı olduğunu ve hesaplamayı yapmanın oldukça basit olduğunu görebilirler. Bir kişi antrenmandan önce kendini çıplak tartarak başlar. Bitirdikten sonra, havluyu atmalı ve tekrar tartılmalıdır. Fark, egzersiz yaparken kaybettikleri olacaktır. Bu ağırlık farkı su ile değiştirilmelidir, ancak aşırıya kaçılmamalıdır; çok fazla su kendi problemleriyle birlikte gelir. Genellikle sadece kaybedileni veya biraz daha fazlasını içmek en iyi yoldur.

Riskler ve Önlemler

Günün en sıcak saatlerinde özellikle koşmak gibi yorucu aktivitelerden, sağlığı yerinde olanlar için bile kaçınmak iyi bir fikirdir. Yüksek yoğunluklu kardiyovasküler egzersizler vücuttan çok şey gerektirir. Vücut nem nedeniyle terleyemezse veya buharlaşan ter bir kişiyi yeterince hızlı soğutmazsa, sıcak çarpması veya sıcak bitkinliği tehlikesiyle karşı karşıya olabilir.

Isıya bağlı hastalıkların çeşitli semptomları olabilir. Günün en sıcak saatlerinde aniden sersemlik, mide bulantısı, baş ağrısı ve hatta kafası karışmış hisseden herkes genellikle serinlemeye ve biraz su içmeye ihtiyaç duyar. Bu belirtiler göründüğünde, genellikle en iyisi ara vermek, biraz su içmek ve saat kaç olursa olsun o günü bir gün olarak adlandırmaktır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar