Kültür Şoku Nedir,Neden Olur ?

Kültür Şoku Nedir ? 

Kültür Şoku Nedir, Neden Olur ? 

Bu yayınımızda Kültür Şoku Nedir ? Kültür Şoku Neden ve Ne Zaman Olur ? gibi soruların cevabını bulabilirsiniz.

Kültür şoku, kendi ülkelerinden farklı bir ülkeye seyahat eden insanları etkileyen bir durumdur. Terim, bir gezginin çevre ve kültür aşina olduğu bir ortamdan farklılaştığında yaşadığı şaşkınlık hissini tanımlar. Kültür şokuna, tanıdık olmayan çevre, yabancı dil ve yeni bir ülkenin garip alışkanlıkları, huzursuzluk ve kafa karışıklığı hissine katkıda bulunabilir.

Kültür şoku yaşayanlar sadece yurt dışına seyahat edenler ve yaşayanlar değildir. Çevredeki herhangi bir değişiklik bu duyguları beraberinde getirebilir. Örneğin, bir kişi evden ilk kez ayrılır ve üniversiteye giderse, yeni çevre ve yeni deneyimler sistem için bir şok olabilir.

Kültür şoku bir ruh hali olmasına rağmen, hem fiziksel hem de zihinsel birçok semptomla sonuçlanabilir. Evinden veya yeni bir şehre ilk kez taşınan herkes, muhtemelen o ani şaşkınlık ve bazen de kayıp hissine aşinadır. Üzüntü ve kayıp, ne kadar geçici olursa olsun, yalnızca evden uzakta yeni bir yerde yaşarken doğaldır. Zihnin yeni çevre ve yeni yaşam biçimlerine alışması için zamana ihtiyacı vardır.

Bazı insanlar da fiziksel semptomlar yaşarlar. Hasta hissedebilir veya uykusuzluk veya ruh hali değişimlerinden muzdarip olabilirler. Memleket özlemi bir ruh hali olarak görülse de yeni bir kültürle ilgili kafa karışıklığı ile karşı karşıya kalındığında asabiyet ve asabiyet gibi semptomları beraberinde getirebilir.

Yeni bir ülkede yaşıyorsanız, birinin kültür şokuyla baş etmesinin en iyi yolu yavaş yavaş entegre olmaktır. Günlük görevlerin eve döndüklerinden tamamen farklı olabileceğinin farkında olmalıdır. Bir restoranda yemek sipariş etmek gibi basit bir görev, bir dizi yeni sosyal beceriyi öğrenmeyi gerektirebilir. Yeni bir ülkeye girerken duyulan heyecan duygusu, yeni bir dizi yaşam becerisinin kazanılması gerektiğinden kısa sürede kaybolabilir.

Çoğu insanın aldığı en büyük şok, batı dünyasından üçüncü dünya ülkelerine seyahat ederken oluyor. Çoğu insan, televizyon ekranlarında yalnızca şok edici yoksulluk görüntülerini görmeye alışıktır. Ancak bir kişi yol kenarında yaşayan bütün bir aileyi bulmak için bir yol boyunca ilerlediğinde, yoksulluk inanılmaz derecede gerçek hale gelir. Batı dünyasındaki koşullarla karşılaştırıldığında, gelişmekte olan dünyadaki insanların yaşamlarının gerçekleri, bir gezginin yaşayabileceği en büyük şoku yaratması muhtemeldir.

 


Yorum Gönder

0 Yorumlar