Otostopçu Parmağı Nedir ? | Genetik midir ?

Otostopçu Parmağı Nedir ?
                                            

Bu yayınımızda Otostopçu Parmağı Nedir ? Otostopçu Parmağı Genetik midir ? Başparmak Genetik Bozukluğu Nedir ? gibi sorulara cevaplar bulabilirsiniz.

Uzatıldığında geriye doğru bükülen baş parmağı olan birinin otostopçu baş parmağı olduğu söylenir. Bu genetik bir özelliktir ve başparmağın normal işlevlerine müdahale etmez. Otostopçunun başparmağı da başka herhangi bir genetik hastalıkla bağlantılı değildir; dillerini kıvırabilen insanlara benzeyen ilginç bir fenotiptir Otostopçu başparmağının olup olmadığını görmek için yumruk yap ve baş parmağını uzat. Önemli bir bükülme fark ederseniz, bu özelliği miras aldınız.

Otostopçunun başparmağı çekinik bir özelliktir , bu da insanların genin ortaya çıkması için her iki ebeveynden de miras alması gerektiği anlamına gelir. İnsanlar, geni yalnızca bir ebeveynden kalıtım yoluyla alarak, özelliği sergilemeden de geni taşıyabilirler. Çekinik özellikler özellikle ilginçtir, çünkü ortaya çıkmadan önce genlerin nesillerinde gizlenebildikleri gerçeği sayesinde, görünürde bir sebep olmaksızın bir aileye girip çıkıyormuş gibi görünebilirler.

Otostopçunun başparmağı olan bazı kişiler, bu genetik özelliğe sahip olmayan kişilere rahatsız edici görünebilecek şekilde başparmağındaki eklemi aşırı derecede bükebilir. Buna istinaden otostopçunun başparmağının “başparmağın hiperekstansiyonu” olarak adlandırıldığını da duyabilirsiniz. Otostopçunun baş parmağına sahip olmanın belirli bir avantajı veya dezavantajı yoktur ve kesinlikle insanları otostop yapmaya yatkın hale getirmez.

Otostopçunun baş parmağına sahip olmak, çift eklemli olmakla aynı şey değildir. Çift eklemli insanlar, hipermobilite olarak bilinen ve eklemlerini normalden çok daha fazla hareket ettirmelerine izin veren bir özellik sergilerler. Bu durumda, başparmağa ek olarak elin tüm parmakları ilginç şekillerde bükülebilir ve bükülebilir.

Çekinik genetik özelliklerin incelenmesi çok ilginç olabilir, çünkü aile ve bölgesel tarihler hakkında ilgi çekici bilgiler ortaya çıkarabilir. Bazı öğretmenler, genetik mirasın temel ilkelerini gösteren, öğrencilere bir otostopçu başparmağının neye benzediğini gösteren ve ardından onları sınıf arkadaşlarından veri toplamaya teşvik eden sınıf alıştırmalarında otostopçunun baş parmağını kullanmayı sever. Bazı ailelerde, bu tür özellikler, çocuklara ailenin geri kalanıyla daha derin bir bağ kurmak için “Falanca Teyzenin baş parmağını miras aldıkları” söylenerek tartışma ve yorum konuları haline gelebilir.




Yorum Gönder

0 Yorumlar